Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Economic
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Decese
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
24330
De la 07 Ianuarie 2003
122909979

Klaus Iohannis, despre pomenile electorale

  • Parlamentul a ajuns intr-o zona populist-electoralista. Voteaza majorari pe ultimii 2 metri inainte de alegeri / Eliminarea taxei-radio TV, o masura care trebuie discutata in societate
  • 2 November 2016, 23:00
Presedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri, intrebat despre majorarile salariale votate recent de alesi, ca Parlamentul a ajuns intr-o "zona populist - electoralista". Iohannis a aratat ca este greu sa fii de acord cu majorari "votate pe ultima suta, de fapt ultimii 2 metri inainte de alegeri", in conditiile in care aceste masuri trebuie discutate. In ceea ce priveste legea PSD pentru eliminarea a 102 taxe, presedintele a declarat ca este bine sa se renunte la unele taxe insa in ceea ce privste taxa radio tv, o astfel de masura ar trebui dezbatuta public.
"E greu sa spui ca esti de de acord cu majorari votate pe ultimii 2 metri inainte de alegeri. Parlamentul a ajuns intr-o zona populista. (...) De asta am zis, de demult, ca in aceste ultime zile ale Parlamentului nu este bine sa discute lucruri care trebuie discutate asezat", a declarat Iohannis.
Intrebat daca va trimite in Parlament spre rexaminare aceste legi, Iohannis a afirmat ca nu intoarce legi "la pausal": "O lege vine la promulgat, se analizeaza, si de la caz la caz dau un raspund: in general promulg legile, uneori le trimit inapoi in Parlament, alteori le trimit la Curtea Constitutionala".
Cat priveste legea pentru eliminarea a 102 taxe, initiativa PSD, presedintele a declarat ca "este bine sa se renunte la unele taxe, avem prea multe, dar de aici pana la o procedura de ultra urgenta este o cale lunga".
"Legea este in analiza si aici cred ca trebuie sa discutam un pic mai nuantat. In principiu, este bine sa se renunte la unele taxe, este un lucru pe care si eu l-am spus ca avem, pur si simplu, prea multe taxe. Dar, de aici pana la o procedura de ultraurgenta care nu permite nicio discutie publica, nicio evaluare serioasa, este cale lunga. Despre majoritatea taxelor am putea sa discutam si probabil s-ar gasi solutii sa se renunte la ele. Au ramas doua care, dupa parerea mea, trebuie bine discutate. Este vorba despre taxa radio si taxa tv", a aratat Iohannis.
Presedintele a aratat ca pastrarea sau inlaturarea taxei radio-tv trebuie sa faca subiectul unei dezbateri publice.
"Sa discutam impreuna sa vedem: e mai bine sa pastram taxa, vorbesc de radio tv, sau este mai bine sa renuntam la ea. Dupa parerea mea, aici s-a gresit cel mai mult, fiindca aceasta discutie trebuie purtata odata si odata, dar ea trebuie purtata in societate, trebuie purtata pe o perioada suficient de lunga ca sa se lamureasca toate aspectele si sa venim cu solutii reale", a afirmat Iohannis.
Iohannis a precizat ca a primit in ultimele zile foarte multe solicitari - de la EBU, de la sindicate din media, de la asociatii profesionale - prin care i s-a solicitat sa nu promulge aceasta lege, adaugand ca va da un raspuns pe 15 noiembrie.
"Voi da un raspuns la aceasta chestiune atunci cand este termenul, cred ca in 15 noiembrie, si pana atunci vreau sa organizez cel putin o dezbatere publica cu oameni din domeniu, cu jurnalisti, cu manageri din media, cu oameni din societatea civila sa discutam impreuna sa vedem: este mai bine sa pastram taxa radio-tv sau este mai bine sa renuntam la ea. Dupa parerea mea, aici s-a gresit cel mai mult, fiindca aceasta discutie trebuie purtata odata si odata, dar ea trebuie purtata in societate, trebuie purtata pe o perioada suficient de lunga ca sa se lamureasca toate aspectele si sa venim cu solutii reale", a adaugat Iohannis.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Neîndemânarea novicelui
Horoscopul zilei de 3.11.2016
Romania, statul european cu cel mai mare numar de emigranti aflati in inchisorile din UE
Omul de afaceri Tiberiu Urdareanu a "turnat" doi politicieni celebri, de frica sa nu ajunga in spatele gratiilor
Dragnea: Nu vreau sa facem alianta cu UDMR la guvernare
Kovacs Peter (UDMR): A mai existat un presedinte de partid care a spus cu mana pe Biblie ca nu guverneaza cu UDMR si a fost o guvernare fructuoasa
Laura Codruta Kovesi, decorata cu titlul de Comandor al Ordinului Steaua Polara de catre regele Suediei
Liberalii propun reducerea TVA la energie termica de la 20% la 9% (proiect de lege)
Istoria te va aşeza la locul meritat, domnule profesor!
Ioan Rotundu
Klaus Iohannis: Ma ingrijoreaza ca 30% din terenul agricol este detinut de straini
Miorcani: Centrul cultural - Social „Ioan Pillat”… ciuruit de rugină
Ioan Rotundu
UNPR-istii contesta fuziunea cu partidul lui Basescu si si-au ales lider intr-un congres extraordinar
Fuziunea cu PMP, decisa joi la Curtea de Apel
Dragos Pislaru despre pomenile electorale votate in Parlament:
PSD si ALDE sunt dezlantuite pentru a obtine cu orice pret voturi. Insulta demnitatea si decenta poporului roman
Ce am vazut la Dragnea si Ciolos
Guvernul a aprobat un acord de 500 de milioane euro cu BIRD
Parchetul General: S-a dispus extinderea urmaririi penale in rem, in dosarul Revolutiei,
pentru infractiuni contra umanitatii
Guvernul va ataca la Curtea Constitutionala cresterile de salarii propuse de Parlament,
daca aceasta vor trece de legislativ in forma actuala
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog