Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Mondene
Gastronomie
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
17274
De la 07 Ianuarie 2003
122877341

La Darabani, activitate febrilă acum în prag de alegeri.

  • 23 March 2016, 23:00
Ultima impresie conteză,, spune o veche zicală românească. Împrumutul făcut de către Consiliul local Darabani, precum și accesarea unui amplu proiect, a permis în a doua jumătate a anului 2015 și în primele luni ale acestui an, transformarea localității intr-un adevărat șantier și realizarea a o parte din promisiunile electorale făcute de actualul edil, în anul 2012.
Anul trecut pe strada Col. Șchiopu din Teioasa, de la stația meteo, până la Barbacaru Petru, pe o lungime de 1435 metri, s-a turnat covor asfaltic, s-au amenajat șanțuri și rigole betonate, iar podețele din beton uniforme, dau o notă aparte peisajului. Însă, iarna blândă de anul acesta, a permis pregătirea covorului asfaltic și pe transonul până la biserica din Teioasa, pe lungimea de 790 metri, în total asfaltul de la Teioasa va însuma 2225 metri.
Din păcate, nu există întocmit niciun proiect pentru canalizare în cartierul Teioasa, iar alimentarea cu apă a locuințelor din zonă, se face de la conducta ce aduce apa de la Prut, existând pericolul unei ,, lovituri de berbec,, care ar putea produce o adevărată catastrofă, Romtelecomul nu și-a îngropat cablurile, stâlpii din lemn putred, care străjuiesc șoseaua din Teioasa, dând o notă proastă noului covor asfaltic mărginit de șanțuri betonate.
În satul Bajura, aceiași societate ,, Fibracist,, a reușit asfaltarea de la intrarea în sat și până la fostul magazin din centrul localității, pe o distanță de 2260 metri, preconizându-se, ca până la 1 Mai, să se facă joncțiunea cu drumul județian.
)Nici aici, nu există canalizare și nici proiecte în acest sens, iar din 1997, există instalație de aducțiune apă, care din păcate după aproape două decenii, nu este folosită. În condițiile secetei din ultimii ani și a existenței aductiunii, dezinteresul în rezolvarea problemei apei de la Bajura, devine agasant reprezentanții Apa Grup, demonstrându-și încă odată dacă mai era nevoie, incompetența.
Asfalt va fi turnat și pe strada Dimitrie Brândză, pe o lungime de 1300 metri și aici fiind făcute pregătirile necesare în acest sens.
,, Imediat ce vom finaliza lucrarea la Bajura, ne vom muta la Teioasa și apoi la Darabani, pe Dimitrie Brândză”, ne declara reprezentantul societății ,,Fibracist,, inginer Costel Humă.
Mai greu merg lucrările pe transonul de la Cornești, unde câștigătorul licitației, Tehnic Asist a incredințat lucrarea la o altă societate care din păcate are o ,,viteză de reacție”, mai redusă.
Dacă cei de la Tehnic Asist ar fi fost mai consecvenți, locuitorii din Cornești nu ar fi fost nevoiți să-și strice mașinile în ultimele șase luni făcând naveta zilnic în condiții deficitare.
,,Pe străzile Uniri; Muncitorului și Ioan Vodă, se construiesc podețe, șanțuri și rigole în vederea demărării asfaltării și pe aceste transoane. În ultimele zile s-a început montarea pavelelor pe trotuare, începând de la stația Meteo și până la ieșirea din oraș, se va reânoi anul acesta pavelele, iar trotuarele se vor extinde de la un capăt la altul a localității” ne precize primarul Aroșoaie.
Și la Casa de Cultură ,,Teodor Bals” se lucrează din plin și prin satele aparținătoare, edilul și consilierii săi sunt implicat în treburile comunității, semn că apropiata campanie electorală le-a dat un nou imbold.
Bine ar fi dacă alegerile s-ar repeta anual, în acest mod ar avea de câștigat atât comunitatea cât și alegătorii.
Sursa: www.plaidarabanean.ro

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Becali beat
Reţeta zilei: Supă-cremă de dovlecei cu lapte
Horoscopul zilei de 24.03.2016
Rudel Obreja a fost condamnat definitiv la 3 ani de inchisoare cu suspendare
Sebastian Ghita, audiat la DNA Ploiesti: Am calitatea de suspect in dosar
Protest al fermierilor in fata Parlamentului. Manifestantii au incercat fortarea cordonului
Donald Trump: Musulmanii nu fac destul pentru a impiedica atentatele
E ca si cum s-ar apara unii pe altii
Serghei Lavrov cere UE sa inceteze cu jocurile geopolitice
sa isi uneasca eforturile cu Rusia in lupta antiterorista
Ce se intampla cu politisti de la omorurii pedepsiti din cauza ca n-au vrut sa fie grajdani in dosarul Oprea?
Botoşani: Cum obţinea şpaga Florin Ţurcanu
Tribunalul Suceava a decis arestarea pentru 30 de zile
Suharău: La mulţi ani!… în libertate, domnule primar!
Neglijenţă păguboasă
APIA Botosani: Comunicat de presa
Măsuri financiare temporare pentru susținerea agricultorilor
Proceduri mai simple pentru călătoria în străinătate a românilor minori
Neculai Ontanu a fost retinut pentru 24 de ore de procurorii DNA
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog