Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Reportaje
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
7945
De la 07 Ianuarie 2003
122868012
La Frumuşica,

Primăriţa Vamanu aşteaptă vizita inopinată a prefectului

  • 2 October 2007, 23:00
Marţi, în jurul prânzului, la uşa primăriţei din Frumuşica era îmbulzeală mare, aglomeraţia datorându-se faptului că Margareta Vamanu, fiind plecată pe teren în tot timpul dimineţii, se strânseseră numeroşi localnici care aveau nevoie urgentă de semnătura ei pentru a obţine cota de lemne. În cadrul discuţiei ulterioare purtate, Margareta Vamanu ne-a explicat că întreaga dimineaţă a umblat pe la şcoli, împreună cu inginerul constructor Mihai Oprişanu, pentru a analiza, la cererea expresă a reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Botoşani, ce trebuie făcut pentru îmbunătăţirea condiţiilor din şcolile locale.
În urma verificărilor şi măsurătorilor efectuate pe teren, s-a constatat că în pofida eforturilor de până acum, mai sunt multe lucruri de făcut la şcolile din comună pentru ca acestea să arate cu adevărat de nivel european.
“Mai nou, ne-am hotărât să construim încă un corp de clădire în curtea Şcolii Frumuşica, destinat special grădiniţei, corp care va include şi o mică sală de spectacole destinată serbărilor ocazionale. Această clădire va include şi grădiniţa din satul Storeşti. Mă interesează foarte mult toate aceste reparaţii din şcoli şi grădiniţe pentru că şi eu sunt cadru didactic şi cunosc cât de multe lucruri sunt necesare pentru îmbunătăţirea condiţiilor elevilor şi cadrelor didactice”, ne-a spus Margareta Vamanu.
Tot acest iureş nu este întâmplător, el fiind urmarea interpelării făcute de Margareta Vamanu, vineri, 28 septembrie, la şedinţa Ordinară a Colegiului Prefectural, în cadrul căreia a afirmat că localitatea pe care o păstoreşte nu a primit niciodată fonduri judeţene sau naţionale pentru reabilitarea şcolilor, toate reparaţiile efectuate în ultimii trei ani fiind realizate numai cu fonduri proprii.
“Le-am spus tuturor celor prezenţi că am fost foarte nemulţumită pentru faptul că nu s-a răspuns favorabil solicitărilor mele şi am întrebat dacă nu cumva au crezut că fac parte din judeţul Iaşi”, a afirmat zâmbind amar primăriţa Vamanu. În urma acestei interpelări, luni 1 octombrie, Primăria Frumuşica a primit de la Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoşani o adresă urgentă, prin care i se solicită să specifice necesarul de fonduri, împărţit pe trei categorii.
“Am întrebat, fără să primesc vreun răspuns, de ce aceste fonduri nu sunt stabilite de la începutul anului, pentru a se putea desfăşura, normal şi legal, selecţiile de oferte sau licitaţiile necesare, aşa încât, pe tot parcursul verii, reparaţiile şi reabilitările să poate fi făcute în condiţii corecte? Ni se tot alocă fonduri, în noiembrie şi decembrie, fonduri pe care, datorită paşilor care trebuie urmaţi, cu licitaţii, adrese, etc, nu mai avem timp să le cheltuim şi ne trezim la sfârşitul anului că pierdem nişte bani cu care am fi putut face într-adevăr ceva. Consider că lucrurile nu sunt bine gândite deloc la acest capitol”, ne-a mai spus, în finalul discuţiei purtate, primăriţa Margareta Vamanu. Pe de altă parte, nu este exclus faptul că interpelarea primăriţei, care în această vară a fost primită şi de premierul Tăriceanu, să fi declanşat vreo rotiţă pe undeva, fiind aşteptată vizita “inopinat㔠a prefectului Sorescu la primăria Frumuşica. (B.P.F.)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Funcţionarul prefectural Albu s-a înfruptat din banii Prefecturii
Câmpanu contraatacă, lovind puternic în Ţâbuleac
Expozitia de fotografie Sergiu Matei
Gabi Jugaru revine la Pro Tv cu un nou sezon de farse
Oana Cuzino organizeaza un concurs de slabit
Conducerea teatrului încearcă să găsească soluţii pe bani puţini
Riscă un sfârşit ca cel al lui Ioan Vodă cel Cumplit
Ioan Rotundu
Concursul Termicii a rămas fără finalitate
Distraţie liberală în sumă de… 900 milioane lei
De pică Guvernul, va fi vai şi amar de Termica
Vor veni italienii să investească în Botoşani?
Se pregăteşte cartea de căpătâi a municipiului pe următorii ani
Moldovenii din Briceni au încântat botoşănenii de vârsta a treia
Monacu a fost instalat şef mai mic, dar pe lungă durată
Problemelor consumatorilor sunt transferate societăţii civile
Ministerul a aprobat externalizarea serviciilor la Spitalul Dorohoi
Centrul de Excelenţă pentru elevi îşi reia activitatea
Directorii de şcoli nu ştiu să aplice legea
Păduchii au început şcoala odată cu elevii
Test pentru cei care vor la postliceală
La olimpiadă
Horoscop
Anunţ important
Meditează chiar şi elevi de clasa I-a
Program TELE’M Botoşani, miercuri, 3 octombrie
Butnaru de la Cadastru i-a umflat 12 milioane lei pentru o schiţă falsă
consilierul Creţu, acuzat de tulburare de posesie pe fondul unei intabulări dubioase
Cum a ajuns Irinuca cea ochioasă de strajă la uşa prefectului
(Cârcotaşul)
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog