Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Fapt divers
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Religie
Pamflet
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
6054
De la 07 Ianuarie 2003
122891703

La Gireadă, boala din născare, leac nu are!

  • Ioan Rotundu
  • 21 November 2016, 23:00
Controversata firmă a lui Marcel Bârsan botezată Cornell’s Floor, cu sediul la intrarea în localitatea Roma, după ce a fost firmă de casă pentru liberalul infractor Florin Ţurcanu a devenit firmă de terenuri sportive pentru familia Gireadă. Este prematur să mă pronunţ dacă sărind din capătul estic al Botoşaniului, adică de la Lebăda lui Florin Ţurcanu, în partea de vest, adică acasă la familia Gireadă din Ipoteştii lui Eminescu, odată cu săritura Bârsan a adus în casa Gireadă şi ghinionul lui Ţurcanu.
Ce ştim cu toţii este faptul că între Verginel Gireadă, fost primar infractor al comunei Mihai Eminescu şi ajuns, ciudat, şi cu sprijinul lui Florin Ţurcanu, infractor deputat de PNL Botoşani şi patronul Marcel Bârsan există legături strânse de colaborare reciproc avantajoasă: unul a luat lucrarea şi tăşmănitul , celălalt paraua îndărăt.
Dar să zăbovim niţel asupra ghinionului care l-a pocnit pe oierul liberal de Suliţa drept în moalele capului. Patronul Bârsan şi-a început afacerile necurate, adică murdare şi nu diavoleşti că omul este pocăit, credincios până în vârful teancului de bani, în momentul în care prietenul său Gireadă i-a şoptit candid la ureche că are o obligaţie de curte faţă de colega sa de Parlament Doina Federovici şi că prospătura politică are nevoie să-şi termine vila de la Sălişte – Stăuceni.
Săritor ca toţi pocăiţii, Bârsan i-a ferchezuit vila senatoarei PSD de se mirau sătenii de unde o fi izvorât atâta belşug în casa familiei Federovici.
Odată examenul luat şi intrat pe filiera mafiei care împărţea banii publici către „băieţii deştepţi”, Bârsan a fost recomandat de Gireadă şi lui Florin Ţurcanu să-i ferchezuiască vila ridicată la Lebăda. Bârsan şi-a suflecat mânecile şi a trecut la treabă. Ceva n-a funcţionat sau Ţurcanu n-a avut la naştere parte de ursitoare cu studii la zi, ci numai cu diplome de la Spiru Haret, cert este că procurorii de la DNA şi-au băgat niţel nasul şi au simţit că peste mirosul specific de oaie domină în aer un puternic miros de corupţie. L-au chemat pe Bârsan şi i-au spus pe şleau: - Ori ne spui întreaga tărăşenie cu vila lui Ţurcanu, ori te facem student în Biblie pentru câţiva ani de-ai să te pocăieşti şi de pocăinţă!
Bârsan este un pocăit neconvenţional. Ba aş îndrăzni să afirm că ar fi un simpatizant al lui Iuda. A cerut hârtie şi pix şi s-a apucat de spovedanie. Când a aflat Ţurcanu ce-a spus Bârsan la spovedanie era deja prea târziu. Procurorii DNA îl şi băgase în dubă şi apoi după gratii.
La judecată, Ţurcanu a cerut judecătorilor să fie drepţi cu el. Ce-a făcut el cu Bârsan a făcut şi Bârsan cu Federovici iar Gireadă cu toţi trei. Aşa că s-o vadă şi pe Federovici alături, în boxa acuzaţilor. N-a fost să fie că senatoarea are imunitate şi va mai avea patru ani de acum înainte, că-i merge meliţ-a în a-i prosti pe botoşăneni ca să le ia votul.
Şi acum ajungem din nou la familia Gireadă. Anetuţa, nevastă-sa, pusă tot de el primarul comunei Mihai Eminescu, a rezervat 1,2 milioane lei pentru firma lui Bârsan ca să fie construite trei terenuri sportive sintetice. Pleaşca pentru Bârsan a venit în pragul alegerilor parlamentare când şi soţul primăriţei, actualul deputat liberal Verginel Gireadă vrea să mai prindă un mandat. Aflat pe post de împingător pe lista de candidaţi ai PNL, Gireadă are nevoie de firfirei ca să poată aduna voturi. Aici mă opresc ca să las cititorilor farmecul de a descoperi ce a urmat sau va urma să facă Bârsan.
Dacă Bârsan a adus la Ipoteşti şi ghinionul pe care i l-a purtat lui Ţurcanu, atunci să ne aşteptăm ca după alegeri, când Verginel Gireadă nu va mai fi deputat, să-i vedem la treabă pe procurorii DNA Suceava. Adu-i, Doamne, că au început o treabă cu familia Gireadă, au făcut o percheziţie, au ridicat nişte dovezi şi, brusc, s-au muiat de pară ar fi fost făcuţi din ceară.
M-am gândit şi la rostul celor trei terenuri sportive. La ce-o fi trebuind trei când în comună nu mai sunt sportivi nici pentru unul. Cred că am descoperit chichirezul. Primăria Mihai Eminescu are conducere bicefală: Aneta nevasta primăriţă şi Nicoleta amanta administrator financiar. Ca să facă faţă la amândouă, că-s lacome, i-au pregătit lui Verginel condiţii de a-şi menţine forma fizică
În ce-l priveşte pe Marcel Bârsan, el îşi va trage partea, iar de-o fi să se lase cu ghinion, treaba Giredarilor!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


TDucu Bertzi, audiat la politie in dosarul privind Radioul Public
Bancul zilei: Păcate preoţeşti
Horoscopul zilei de 22.11.2016
Tolo.ro - Marturii si documente dintr-o multinationala pharma:
Firma noastra insala bolnavi saraci din Romania
Un angajat al Radio Romania, intr-o scrisoare deschisa catre Iohannis:
Suntem condusi de indivizi cercetati penal, incompatibili, in conflict de interese
Profesor de la Universitatea de Petrol si Gaze Ploiesti, cercetat pentru luare de mita.
El ar fi cerut studentilor bonuri de benzina
Ungaria doneaza bani pentru reconditionarea unei biserici din Transilvania. Ce s-a descoperit in lacasul de cult
Atacul unei maimute din Libia a starnit un conflict tribal tancuri, mortiere si armament greu
care a provocat moartea a cel putin 16 persoane
Alexandru Athanasiu, pus sub acuzare in dosarul "Microsoft 2":
Inca nu ma gandesc foarte serios sa intru intr-un regim de recluziune, nu m-am atins de vreun leu al statului roman
Rusia va amplasa sisteme S-400 si rachete Iskander in Kaliningrad
Doi fosti directori ai Microsoft Romania si un fost sef al Fujitsu Romania, pusi sub acuzare in dosarul "Microsoft 2"
Guvernul va termina legea salarizarii bugetarilor la inceputul lunii decembrie.
Crestere medie de 29% pana in 2021 - Ministrul Muncii, Dragos Pislaru
Cancelaria premierului pregateste 34 de dezbateri publice pentru pregatirea presedintiei romane a Consiliului Uniunii Europene
Doua brigazi americane, blindate si aviatie, vor fi amplasate in Europa
Elemente ale celor 2 brigazi vor fi dislocate si in Romania
Drăguşeni: Protejaţi ai PSD-ului, soţii Nichita, se confruntă cu mari probleme
Ioan Rotundu
Social-democrata Federovici şi fixul cu „un milion”
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog