Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Sănătate
Administraţie
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Comentarii
Religie
Publicitate
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
4617
De la 07 Ianuarie 2003
122890266
La Târgul Naţional al Meşterilor Populari

Peste 40 meşteri populari şi-au etalat creaţiile

  • 20 April 2008, 23:00
Cea de-a doua ediţie a Târgului Naţional al Meşterilor Populari a fost deschisă oficial sâmbătă pe Pietonalul Unirii din municipiul Botoşani. Manifestarea a fost organizată de Centrul Judeţean de Creaţie Botoşani, Direcţia Judeţeană de Cultură, Culte şi Patrimoniu Cultural în colaborare cu Primăria Botoşani şi Asociaţia Meşteşugarilor pe ţară. La Târg au expus peste 40 meşteri populari.
Din judeţul Botoşani participă 20 meşteri populari de la Vorona, Tudora, Roma, Ungureni, Avrămeni, Corlăteni, Conceşti, Bucecea, Dângeni, Vorniceni, Ibăneşti, Botoşani. Din ţară sunt prezenţi meşteri populari din Târgovişte, Suceava, Harghita, Bistriţa, Vaslui, Galaţi, Prahova, Iaşi. Totodată au venit cu creaţii populare meşteri din Glodeni – Ustia, Republica Moldova.
Prezent la deschiderea Târgului, primarul municipiului Botoşani, Cătălin Flutur a vizitat toate standurile şi a stat pe rând de vorbă cu toţi meşterii participanţi. „Sunt extraordinar de mulţumit. Ne simţim onoraţi să fim gazda unei manifestări atât de deosebite. Am văzut aici doar lucruri autentice, originale şi nu kitsch-uri, ceea ce mă bucură”, a precizat Cătălin Flutur.
La rândul său, directorul Centrului de Creaţie Botoşani, Ion Ilie a spus că acţiunea este de un mare câştig pentru oraş. „Această acţiune este de mare succes ţinând cont că la ora actuală este şi la Suceava Târgul de Paşte şi la Muzeul Satului. Se păstrează tradiţia, este prezentată tinerilor şi mai mult decât atât le dăm un imbold meşterilor pentru că şi ei gândesc că au pentru ce lucra”, a subliniat Ion Ilie.
Botoşănenii vor putea admira, dar şi achiziţiona obiecte de artă populară diverse. Începând de la ouă încondeiate, scoarţe, turtă dulce în formă de figurine, lumânări ecologice, împletituri din nuiele, dar şi din papură, costume naţionale, dantele, ţesături, măşti, icoane, macrameuri, ceramică, figurine din pănuşe de porumb şi multe altele. Târgul îşi va închide porţile pe 22 aprilie. (Eliza Sofian)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Vor ieşi din primărie, doar pe năsălie
Cu laptopul, la păscut vaca
Ioan Rotundu
Comentariul comentariilor (CII)
(Ioan Rotundu)
Turbata – locul unde ţiganii vor învăţa să se spele
Probleme în comercializarea produselor textile
Iar vin medicii americani
Probleme în bucătăria celor de la Stejarul
Aberaţii electorale
O gazetă de râsul… curcanilor
Horoscop
Spovedania
Anunţ informare
Felicitare Paşte
Afacere în regim de urgenţă
Conţac se laudă cu drumuri bune
Conservatorii şi-au scos la înaintare candidaţii
Visează la bune maniere din partea adversarilor politici
PS Calinic Botoşăneanul a adunat mulţime de oameni
Centru de informare turistică la Botoşani
Distracţie la cote maxime pentru botoşăneni de Zilele Oraşului
Darurile de nuntă primite de Prinţesa Ileana la căsătoria din 26 iulie 1931
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog