Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Fapt divers
Învăţământ
Sport
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
14446
De la 07 Ianuarie 2003
122874513

Laura Codruta Kovesi a dat in judecata Antena 3, pe Mihai Gadea si alti patru jurnalisti si analisti

  • ea cere daune de 1 milion de lei. Kovesi anunta ca va dona banii in scopuri caritabile
  • 25 June 2014, 23:00
Laura Codruta Kovesi a dat in judecata postul Antena 3, ca persoana juridica, dar si persoanele fizice Mihai Gadea (directorul Antena 3), Mugur Ciuvica, Radu Tudor, Razvan Savaliuc si Bianca Nae, si cere daune de 1 milion de lei si plata cheltuielilor de judecata in solidar.
Kovesi a luat aceasta decizia in urma unei emisiuni difuzate la sfarsitul saptamanii trecute de postul Antena 3, in cadrul careia s-au facut mai multe afirmatii neadevarate la adresa sa, afirmatii legate de o presupusa suma de bani primita de la familia lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, precum si afirmatii legate de viata personala. Sefa DNA a anuntat la Digi 24 ca, daca va castiga procesul, va folosi banii "in scopuri umanitare si caritabile".
De asemenea, sefa DNA a trimis o cerere si catre Consiliul National al Audiovizualului pentru a constata presupusa incalcare de catre Antena 3 si Mihai Gadea a Codului Audiovizualului in cadrul emisiunii din 19 iunie 2014. Sefa DNA reclama faptul ca in acea emisiune "nu au fost prezentate in mod corect mai multe fapte, nu a fost verificat contextul imprejurarilor despre care s-au facut afirmatii si nu a fost prezentat impartial si cu buna credinta niciunul dintre aspectele privitoare la temele emisiunii". Cererea depusa miercuri de sefa DNA la Judecatoria Sector 1
Chem în judecată:
pârâta persoană juridică: S.C. ANTENA 3 S.A. –
pârâţii persoane fizice : Gâdea Mihai, Ciuvică Mugur, Nae Bianca, Tudor Radu, Savaliuc Răzvan pentru ca prin hotărârea ce o veţi pronunţa să dispuneţi:
obligarea pârâţilor la plata în solidar, a sumei de 1.000.000 lei reprezentând prejudiciul creat;
obligarea pârâţilor la plata în solidar a cheltuielilor de judecată.

În fapt, în cadrul emisiunii difuzată de postul Antena 3 în data de 19.06.2014, ora 21:30: Sinteza Zilei, Realizator: Mihai Gâdea.
Invitaţi: Bianca Nae, şeful departamentului de investigaţii Antena 3; Radu Tudor, jurnalist; Mugur Ciuvică, Savaliuc Răzvan precum şi alţi invitaţi,
au fost prezentate mai multe fapte şi au fost făcute afirmaţii mincinoase care au creat reclamantei un grav prejudiciu de imagine şi au adus o gravă atingere demnităţii umane.
Potrivit informaţiilor furnizate pe parcursul întregii emisiuni, s-a acreditat ideea de către realizatorul emisiunii Gîdea Mihai că, reclamanta, procuror şef al DNA a muşamalizat timp de câteva zile dosarul în care se efectuau cercetări faţă de fratele preşedintelui ţării, iar exprimarea folosită pentru prezentarea acestor neadevăruri a fost iresponsabilă.
întâlnirea prezentată drept „conspirativ㔠reprezintă una din deplasările procurorului şef al DNA, doamna Laura Codruţa Kovesi împreună cu fostul său consilier, domnul judecător Horia Valentin Şelaru, în loc public, spre sala de sport. (vom ataşa abonamentul de la sală).
De altfel, prezentarea ca fiind conspirativă a unei întâlniri pe stradă dintre două persoane, indiferent că sunt sau nu sunt foşti colegi, prieteni sau nu, reprezintă o formă de abuz, incompatibil cu libertatea de exprimare, libertatea de informare.
Pe parcursul întregii emisiuni a fost prezentat un material în întregime mincinos, aşa încât reiese cu certitudine că persoana juridică S.C. ANTENA 3 S.A este titularul dreptului în raportul juridic dedus judecății alături de pârâţii, persoane fizice care au făcut afirmaţiile mincinoase şi defăimătoare.
Aşadar solicit acordarea despăgubirilor pentru acoperirea prejudiciului ce mi-a fost creat.
Având în vedere că, pentru angajarea răspunderii civile delictuale trebuie să fie îndeplinite cumulativ mai multe condiţii, anume: existenţa unei fapte ilicite, a unui prejudiciu, a unui raport de cauzalitate între prejudiciu şi fapta ilicită, respectiv a vinovăţiei celui care a cauzat prejudiciul, solicit să dispuneţi angajarea răspunderii civile delictuale a SC ANTENA 3 S.A pentru exercitarea necorespunzătoare alături de persoanele fizice menţionate a dreptului la informare.
Emisiunea prezentată de acest post de televiziune şi susţinerile persoanelor angajate sau invitate în cadrul emisiunii au încălcat: - pe latură socială - necesitatea unei informări corecte și obiective a opiniei publice -pe latură legal㠖 normele privitoare la dreptul la viață intimă, familială și privată, dreptul la propria imagine, privitoare la accesul liber al persoanelor la informațiile de interes public( Legea nr.544/2001, Legea nr.677/2001, art.10 din CEDO) și ținând cont de Recomandarea nr.13 din 10 iulie 2003 a Comitetului de Miniștri din statele membre ale Consiliului Europei privind difuzarea de informații de către mass-media în legătură cu procedurile penale.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Dialog în noaptea nunţii
Horoscopul zilei
PSD si PPDD au incheiat un protocol de colaborare parlamentara si locala
Parlamentul a trimis declaratia privind demisia lui Traian Basescu membrilor Consiliului European
Legea cu incompatibilitatile se refera si la Iohannis, care acum poate candida
Presedintele a primit informatii din partea serviciilor cu privire la cazul Bercea
CSM cerceteaza disciplinar trei judecatori pentru tergiversarea dosarelor de coruptie
Un alt judecator a fost sanctionat pentru ca intarzie solutionarea cauzelor
Confiscarea extinsa nu se aplica bunurilor dobandite inainte de intrarea in vigoare a Legii 63/2012
Site-ul oficial de la Wimbledon: "Simona Halep se misca cu gratie, loveste cu precizie si nu tipa"
PNL si PDL cer vot public la solicitarea de incuviintare a arestarii preventive a parlamentarilor
Botoşani: Faptele din spatele declaraţiilor primarului Ovidiu Portariuc
Ioan Rotundu
Formațiile de la Botoșani au arătat dobrogenilor muzică populară adevărată
Şcoala de vară în domeniul situaţiilor de urgenţă "Prezent şi Viitor în Siguranţă"
Proba de matematică la Evaluarea Națională, fără incidente la Botoșani
Ministrul Aurelia Cristea și-a amânat vizita la Botoșani
Subprefectul Ţigănucă vrea ca instituţiile să ne trateze cu apă şi scaune de stat
Fostul deputat PDL Dragos Iftime, condamnat la sase ani de inchisoare cu executare
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog