Ingrediente: 1 kg ficat de porc, 4 rinichi, 250 g slănină, 1 ceapă maţe de porc, 2 foi de dafin, 2 cuişoare, 1 lingură cu seminţe de ienibahar, 5-6 boabe de piper, ulei, sare, boia dulce, maghiran.
Mod de preparare: Spală ficatul şi rinichii, tamponează-i cu un şervet curat sau lasă-i să se zvânte. Căleşte ceapa cu slăninuţa. Taie ficatul şi rinichii în bucăţi şiînăbuşă-iîn ulei. Trece-i prin maşina de tocat sau pasează-i într-un blender împreună cuceapa calita.
Intr-un mojar, amestecă boabele de piper cu sare, boia şi maghiran. Presară peste pasta de ficat.
Umple mai lejer maţul de porc şi leagă-l la capete. Inţeapă-l din loc în loc şi pune-l la fiert în apă cu sare, foile de dafin, ienibaharul şi cuişoarele, aproximativ 20 de minute. Mare grijă la foc, să fie foarte mic!