Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Publicitate
Pamflet
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.7440 lei
1 USD = 4.1547 lei


Număr accesări
Astăzi:
2768
De la 07 Ianuarie 2003
67840381

Liber la contractele de publicitate din bani publici fără reguli

  • 14 June 2010, 23:00
Reglementarile specifice pentru publicitatea din bani publici pur si simplu nu mai exista pentru ca ANRMAP (arbitrul achizitiilor publice) a abrogat luni, 14 iunie, Ordinul 183/2006 privind contractele de publicitate media. Noi prevederi referitoare la acest domeniu urmeaza sa apara odata cu Ordonanta de Urgenta care modifica legislatia de achizitii publice in general si care, potrivit ANRMAP, va intra pentru aprobare in urmatoarea sedinta de Guvern. Ioana Avadani, directorul Centrului pentru Jurnalism Independent, spune ca Ordinul detalia indicatorii dupa care se puteau aloca bugetele de publicitate si anularea acestor criterii "este ca si cum ai spune ca pot sa aloce bugete dupa bunul plac".
ANRMAP transmite pentru HotNews.ro ca deocamdata autoritatile trebuie sa respecte prevederile generale ale legislatiei achizitiilor publice si se pot orienta si dupa un Ghid cu recomandari.
"Ordinul nr. 183 din 3 noiembrie 2006 privind aplicarea dispoziţiilor referitoare la contractul de publicitate media" a fost abrogat printr-un alt Ordin ANRMAP publicat in Monitorul Oficial luni, 14 iunie 2010 iar abrogarea intra in vigoare tot luni, 14 iunie. Documentul detalia o serie de criterii special elaborate pentru contractele de publicitate media. "Spre exemplu, detalia indicatorii dupa care se poate face alocarea bugetelor, precum pret/cm2, numar de cititori si altele. A anula ordinul este ca si cum ai spune autoritatilor ca pot sa aloce bugete dupa bunul plac. Este interesant ca Ordinul a fost abrogat intr-o perioada in care contractele de publicitate sunt sistate", explica Ioana Avadani pentru HotNews.ro.
Aceste prevederi erau menite sa detalieze Legislatia generala a achizitiilor publice - prevederile OUG 34/2006. In aceasta Ordonanta, asadar, nu sunt incluse aceste criterii punctuale pentru contractele de publicitate media.
"L-am abrogat fiindca noi prevederi specifice pentru publicitatea media vor aparea in Normele metodologice ale legislatiei de achizitii publice", spune Cristina Traila, presedintele ANRMAP, iar legislatia va fi actualizata odata cu aprobarea proiectului ANRMAP in sedinta de Guvern, ceea ce ar urma sa aiba loc teoretic la urmatoarea sedinta de Guvern. Presupunand ca noile prevederi se aproba marti sau miercuri in Guvern, tot raman cel putin doua zile de vid legislativ - in care autoritatile publice nu au restrictii pentru atribuirea contractelor de publicitate media. "Sa vedem ce se va intampla pe piata in aceste zile...
Nu ne asteptam ca Ordinul sa fie abrogat inainte de aprobarea noii legislatii", spune Ioana Avadani. "Am abrogat acum fiindca oricum Ordinul era inaplicabil. Toata lumea a solicitat abrogarea sa, trebuia de mult sa o facem. Exista inadvertente mari intre acest Ordin si legislatia generala a achizitiilor publice" - declara, la randul sau, Cristina Traila. Cat priveste criteriile pentru alocarea bugetelor - "autoritatile publice le pot folosi oricum, nu le opreste nimeni; ele se regasesc in Ghidul de conduita etica in achizitii publice care se afla pe site-ul nostru", adauga presedintele ANRMAP.
Un alt aspect incert este ce prevederi vor fi incluse exact, pentru domeniul special al publicitatii media, in legislatia actualizata. CJI a transmis ANRMAP o serie de propuneri, insa varianta finala a proiectului legislativ nu este deocamdata publica.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (0)]


Cartierul sinistraţilor „Pipera” din Rădăuţi Prut, sub asediul pârjolului
112 va fi deservit de dispeceri instruiţi după standarde europene
Teo Trandafir a anunţat că votează moţiunea de cenzură,
Biblioteca Botoşani vă invită la Simpozionul Naţional “Eminescu"
Veronica se întoarce la Cernăuţi
S-a deschis linia de finanţare pentru crearea de microintreprinderi in mediul rural
Muniţie neexplodată, distrusă în poligonul din Copălău
Plimbare cu bicicleta terminată în mod tragic la Vorona
Numai cu o floare… rămânem la toamna portocalie
Ioan Rotundu
Parlamentarii s-au plictisit repede de Legea Educaţiei
ei susţin că au alte priorităţi
Bolnavii s-au topit de căldură în spitale
Botezi? Gasesti la noi tot ce ai nevoie pentru crestinarea pruncului!
Ministerul Sănătăţii a introdus cenzură asupra reclamaţiilor
Vicenţiu Daniliuc nu a fost chemat încă la Comisia de Disciplină
Bugetarii se înghesuie la pensionarea anticipată
O nouă descoperire ar putea oferi o explicaţie pentru războiul din Afganistan
Partidul Liberal de la Chişinău cere Rusiei să recunoască genocidul basarabean
Geoana se deconspiră ca fiind omul Rusiei
el vrea ca romanii să uite genocidul antiromânesc făcut de ruşi
Horoscop
Bancul zilei: Janos
Mica publicitate
Românul şi reducerea consumului
„Modelul olandez” – o nouă formă de represalii a CAS asupra bolnavilor
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Botezi? Gasesti la noi tot ce ai nevoie pentru crestinarea pruncului!