Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Mediu
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
19746
De la 07 Ianuarie 2003
122905395
Liberalii acuză:

PD-L că racolează candidaţi de primar persoane cercetate penal

  • partidele politice se bat de la candidaţi
  • liberalii sunt ofticaţi că pedeliştii le suflă candidaţii
  • 23 March 2008, 23:00
Liberalii botoşăneni sunt deranjaţi peste poate de lansarea candidaţilor PD-L la primării ce avut loc recent la Casa Sindicatelor din municipiul Botoşani. Liderul liberal botoşănean, Liviu Câmpanu (foto 1) se întreabă ce fel de lansare au făcut pedeliştii, dacă după aceea au continuat o asiduă campanie de racolare a unor primari în funcţie şi a unor candidaţi de la alte partide pentru a candida la primării din partea PD-L.
„Tot ceea ce am văzut atunci nu este decât praf în ochi, jocuri de imagine sau ceva de genul pe afară e vopsit gardul şi înăuntru e leopardul, aruncate către electorat”, apreciază Liviu Câmpanu. Acesta găseşte şi un răspuns la efortul pedeliştilor, anume că gestul lor este determinat de o disperare bazată pe faptul că nu au oameni credibili pentru a-i împinge în faţă la candidaturi. Motiv pentru care încearcă prin tot felul de mijloace, şantaj, bani, minciuni să racoleze oameni de la oricare partid doar pentru a mai câştiga un vot în plus.
Liberalul botoşănean vine şi cu un exemplu pentru a-şi întări spusele. „Dau ca exemplu, ultima achiziţie a PD-L, primarul PSD de la Suliţa, Costinel Ciubotaru (foto 2). Săptămâna trecută au lansat un candidat pentru Suliţa şi acum au făcut rost de altul, iar până în campanie vor trebui să mai găsească altul. Dacă Justiţia este dreaptă, actualul primar nu va mai putea candida. Problema celor care votează e că văd la PD-L oameni cu mai multe şanse de a ajunge la puşcărie decât la Primărie”, precizează preşedintele PNL Botoşani.
Liberalii nu îşi fac totuşi probleme cu privire la comportamentul adversarilor pedelişti, având încredere în proprii candidaţi, ce sunt liberali adevăraţi şi care nu pot fi şantajaţi sau să cadă pradă banilor sau minciunilor. Şeful liberalilor botoşăneni informează că trei primari ai formaţiunii au fost racolaţi de pedelişti, oferindu-li-se şi sume de bani, respectiv câte 20.000 lei.

„Fluturii şi Ţâbuleacul”
Ţinta şefului liberal a fost de această dată senatorul Mihai Ţâbuleac şi Gheorghe Flutur, aceştia fiind în opinia sa, principalii vinovaţi de racolarea primarilor în teritoriu. Aşa cum ne-a obişnuit, Liviu Câmpanu s-a lăsat dus iar de val cu inspiraţia sa creatoare, venind chiar şi cu un nume pentru conferinţa organizată, respectiv „Fluturii şi Ţâbuleacul”. Mai mult a dat-o şi pe lecţii de biologie, explicând cum stă treaba cu fluturii. „Aşa cum bine ştiţi, fluturii fac parte din familia efemeridelor. Sunt strălucitori, zglobii, dar trăiesc puţin. Dacă ar fi să parafrazez titlul unui fim celebru „N-au dansat decât o vară”, probabil Fluturii pe care îi cunoaştem noi din viaţa politică românească, de la Botoşani şi Suceava, pot fi convinşi că nu au dansat decât un mandat”, susţine Câmpanu, recunoscând totuşi că Gheorghe Flutur a „dansat” mai mult de un mandat.
Însă promotorul principal al acestor acţiuni de racolare la Botoşani este din punctul său de vedere, senatorul Mihai Ţâbuleac care are o evoluţie tipică pe scena botoşăneană. În sensul că a fost membru PNL, a plecat de la PNL pe timpul lui Dinu Secrieru, a trecut în noul partid liberal, a revenit apoi la PNL, a plecat la PLD, a avut divergenţe cu primarul Cătălin Flutur în momentul în care s-a constituit PD-L, şi-a dat demisia din toate funcţiile ca apoi să revină şi să accepte funcţia de prim vicepreşedinte motivat de scopul de a fi nominalizat ca şi candidat al PD-L pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Botoşani.

Primari racolaţi în „nocturnă”
Liderul PNL Botoşani Botoşani afirmă că pentru a obţine încrederea celor de la Bucureşti, fiindcă cei de la Botoşani nu-l susţin, însuşi Cătălin Flutur declarând public că nu este loc pentru Ţâbuleac în nici o schemă politică de la Botoşani, senatorul pedelist vrea să demonstreze că poate să adune oameni în jurul lui. Liberalul subliniază că de fapt senatorul Ţâbuleac nu realizează că un asemenea comportament se numeşte trădare şi că în mod normal nu se poate avea încredere în oameni care au o astfel de etichetă pusă pe frunte. „Ţâbuleac a pus mâna pe o societate Vinalcool în condiţii cvasifrauduloase. În momentul de faţă este un proces în curs la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, proces intentat de unul dintre acţionarii de la Vinalcool care reclamă modul în care domnul Ţâbuleac a devenit acţionar majoritar la această societate pe care ulterior a falimentat-o şi au rămas oameni pe drumuri”, susţine Liviu Câmpanu, accentuând că pe de altă parte, senatorul o duce destul de bine, având o vilă, o casă de vacanţă şi spre finalizare o pensiune agroturistică la Putna.
Revenind la titlu, deputatul explică şi cum stă treaba cu „Ţâbuleacul”. „M-am gândit eu şi Ţâbuleacul este un titlu generic care poate fi acordat fiecărei vieţuitoare cu un asemenea comportament. Un alt nume, dar cu acelaşi comportament probabil, poate fi regăsit la Suceava, Vrancea, Neamţ, Bacău. Am fost tentat să-l asociez cu comportamentul liliacului şi rima: Ţâbuleacul cu liliacul. Deplasările domnului senator în încercarea de a racola primarii sunt nocturne”, mai spune Câmpanu.
Şeful liberalilor îşi doreşte ca Mihai Ţâbuleac să fie totuşi nominalizat la şefia CJ, fiindcă doar aşa electoratul îl va trimite acolo unde îi este locul. „Din păcate, domnul Ţâbuleac nu realizează că nu a făcut nimic pentru a câştiga încrederea electoratului şi un vot uninominal îl va coborî măcar în al 12-lea ceas cu picioarele pe pământ. Va avea cu acest prilej ocazia de a face ordine în viaţă. Îi doresc să aibă măcar în această ultimă perioadă a evoluţiei sale pe scena politică botoşăneană un comportament decent. A trecut vremea păcălelilor şi cred că este timpul să nu mai mimeze un comportament de fecioară”, a concluzionat preşedintele PNL Botoşani.
La rândul său, secretarul general al PNL Botoşani, Florin Ţurcanu a informat că majoritatea celor racolaţi de pedelişti au dosare penale pe rol, promiţându-li-se că vor fi scăpaţi dacă îşi vor depune candidatura din partea PD-L. Liderul PNL a specificat în final că în următoarea conferinţă de presă, primarii asupra cărora au fost făcute oferte vor fi prezenţi cu dezvăluiri.

„Nu este vorba de racolare, ci de o acţiune de responsabilitate”
În replică, prim vicepreşedintele PD-L, Mihai Ţâbuleac susţine că toate declaraţiile făcute de liberali nu sunt decât minciuni. ,,Este o minciună şi o injurie. Adevărul este că am luat legătura cu persoane care se situează pe primele locuri în verificările pe care le-am întreprins. Este normal pentru noi ca pentru orice partid să ne punem drept candidaţi pe cei mai buni. Nu este vorba de campanie de racolare, ci de o acţiune de responsabilitate”, a menţionat Ţâbuleac, adăugând că au fost luate în calcul persoane bine plasate în preferinţele electoratului.
,,Nu este vorba numai de primari PNL, ci am discutat şi cu alte persoane care sunt bine plasate în rândul electoratului. Ei nu sunt slugile nimănui, au dreptul la o opţiune, iar noi avem obligaţia să alegem cei mai buni oameni”, a punctat Mihai Ţâbuleac. (Eliza Sofian)


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Face legea în aprovizionarea elevilor cu alimente stricate
autorităţile sunt neputincioase
Comentariul comentariilor (LXXXI)
(Ioan Rotundu)
Viaţă grea pentru taximetrie şi taximetrişti
Madama Tiron s-a supărat pe prefectul Sorescu
dar drumurile naţionale tot nereparate au rămas
„Săpând” în trecutul dorohoian
Festival de dans popular la Vârfu Câmpului
Spitalul Săveni se sufocă sub neajunsuri
Locuinţe sociale cu miros electoral
Siturile naturale verificate de Garda de Mediu
LSI se transformă în agenţie de turism
Controversatul spaţiu verde
Şi-a lansat candidaţii pe ritmuri de vers şi cântec popular
Conţac polemizează cu comentatorii de pe blog
din Botoşani, cu drag
Veşnicia din casa soacrei
Horoscop
Vă invită, avantajos, la muncă în Grecia
Anunţ umanitar
Program TELE’M Botoşani, luni, 24 martie
Candidaţi după chipul şi asemănarea sa
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog