Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Editorial
Horoscop
Umor
Reportaje
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
6693
De la 07 Ianuarie 2003
122578632

Liberalii renunta la fuziunea cu UNPR

  • - PNL a decis sa mearga singur la alegerile parlamentare
  • 8 July 2016, 23:00
Copresedintii PNL Alina Gorghiu si Vasile Blaga au renuntat la ideea fuziunii cu UNPR si a aliantelor cu partidele mici precum PSRO si PND si vor propune in cadrul sedintei Biroului Permanent National care ar loc luni ca PNL sa mearga singur in alegerile parlamentare, au precizat surse liberale pentru HotNews.ro.
UPDATE 15.40 Copresedintele Alina Gorghiu a anuntat la finalul sedintei ca aceasta propunere a fost votat in unanimitate in cadrul Biroului Politic National.
"Colegii au votat propunerea care consta in traiectoria partidului - singuri in alegerile parlamentare. Suntem un partid cu blazon, un partid puternic, singurul partid de dreapta care poate castiga fara o asociere cu niciun alt partid nicio alta structura. Votul a fost in unanimitate pentru aceasta propunere. In stadiul acesta ne aflam" a declarat Gorghiu.
"Vom avea colaborari punctuale, dar in alegeri vom merge singuri. Am avut discutii civilizate cu liderii acestor partide in ciuda liderilor de stanga care au colectat parlamentari la bucata, drumul nostru este foarte clar" a mai spus Gorghiu, referindu-se la liderii partidelor UNPR, PND sau PSRO (Valeriu Steriu, Daniel Fenechiu respectiv Mircea Geoana).
In sedinta nu s-a discutat despre conducerea organizatiei PNL Bucuresti, condusa in prezent interimar de Cristian Busoi, dupa demisia lui Catalin Predoiu. Aceasta decizie se va lua pana pe 15 iulie, a precizat Gorghiu.
Vicepresedintele PNL Sulfina Barbu a declarat la RFI ca biroul politic al PNL i-a imputernicit pe cei doi copresedinti ai partidului - Alina Gorghiu si Vasile Blaga - sa poarte discutii cu UNPR pentru formarea de majoritati la nivelul judetelor si ca nu a fost facuta nicio propunere oficiala pentru o alianta sau fuziune cu progresistii, adaugand ca liberalii trebuie sa realizeze o analiza sociologica, pentru a vedea daca electoratul PNL ar fi de acord cu o fuziune cu UNPR.
"Toate aceste discutii au fost lansate pe piata de alti factori decat cei din PNL sau au fost atribuite ca fiind date pe surse. Foarte sincer va spun ca in Biroul Politic trecut PNL a imputernicit cei doi copresedinti sa discute cu UNPR pentru majoritati la nivelul judetelor, la nivelul municipiilor si la nivelul unitatilor administrativ-teritoriale. Astazi vom afla rezultatul discutiilor. Deoarece nu a fost nicio propunere oficiala pentru alianta sau fuziune, consider ca discutam despre propuneri facute din afara partidului", a declarat Barbu la RFI.
UNPR a pierdut in ultima saptamana 15 parlamentari, printre care si presedintele fondator Gabriel Oprea, care si-a dat vineri demisia din partid si a anuntat ca se retrage din politica dupa ce isi incheie mandatul de senator. Cei mai multi dintre cei 15 au ales PSD.
Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat vineri intr-o emisiune TV ca are informatii ca UNPR ar dori sa aiba o noua discutie cu PSD, o eventuala intalnire urmand sa aiba loc saptamana viitoare.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilri: Poliţistul milos
Lumea lu' Rotundu: Păltiniş - Constituirea noului Consiliu local
Horoscopul săptămânii 4 – 10 iulie 2016
Dragnea, intrebat daca Gabriela Firea va fi candidatul PSD la prezidentiale:
Nu e bine sa folosim postul de primar general ca o trambulina personala
Prognoza meteo pentru joi si vineri
Curtea Constitutionala a decis ca si primarii condamnati cu suspendare isi pierd mandatul
Un cuplu social-democrat fericit. Casă de piatră!
Ioan Rotundu
Redacţia Jurnalul vă informează
"Unde erati cand PNL si PSD bateau palma pentru a-si transa majoritatea primariilor din tara printr-un blat de proportii nationale?
Romania are nevoie de un presedinte implicat"
Le-a veni mintea la cap, dar nu de tot
Ioan Rotundu
Botoşani: Dublă lovitură dată corupţiei din administraţie
Ioan Rotundu
Euractiv.ro: Victor Ponta este vizat de o ancheta DNA privind stergerea datoriei Rompetrol
Tariceanu sustine ca Iohannis le-a propus celor de la PSD si PNL formarea unui guvern
de uniune nationala dupa alegerile parlamentare
Botoşani: La Podriga, concurs măsluit, trafic de influenţă şi posibil mită
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog