Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Economic
Fapt divers
Editorial
Sănătate
Social
Sindicate
Horoscop
Umor
Comentarii
Publicitate
Pamflet
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
13328
De la 07 Ianuarie 2003
122898977

Lider de sindicat unic candidat, în unanimitate votat

  • nu au fost admise critici, ci numai laude
  • şi politicienii au ridicat osanale dictaturii sindicale
  • 9 November 2008, 23:00
Cadrele didactice afiliate Sindicatului Învăţământului Preuniversitar Botoşani şi-au reales azi liderul în persoana Mariei Ţipirigan, cea care le-a reprezentat şi până acum interesele. Maria Ţipirigan nu a avut nici un contracandidat, primind sufragiile a 143 cadre didactice, doar două voturi fiind anulate. Alegerile au avut loc în cadrul celei de-a V-a conferinţe judeţene, la care au participat cadre didactice din tot judeţul, autorităţi şi lideri de partid.
Prima parte a evenimentului a fost dedicată alocuţiunilor celor invitaţi. Onoarea i-a revenit prima dată prefectului Gheorghe Sorescu, acesta asigurând cadrele didactice că mesajul lor prin care solicită majorarea salariilor de la 1 octombrie 2008, va ajunge chiar azi la Guvern. „Singurul lucru unde vă contrazic este acela că învăţământul este o prioritate naţională”, a vrut să-i asigure prefectul pe dascălii botoşăneni. Moment în care un profesor de la Grupul Şcolar de Industrie Uşoară din Botoşani, Ioan Ciobanu a intervenit: „Consider că cererea făcută este goală de conţinut fiindcă prefectul e subordonat primului ministru. Să nu credeţi că prefectul va spune altceva decât prim ministrul. Mesajul a fost deja transmis şi ceea ce facem noi aici e doar un surplus”, a subliniat Ioan Ciobanu, care ar fi spus mult mai multe dacă i s-ar fi dat voie. Însă fiindcă a fost rugat să respecte programul şi să-i lase pe politicieni să îşi ţină discursurile, cadrul didactic a preferat să părăsească sala.
Preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, Mihai Ţâbuleac a ţinut să remarce că dacă s-a ajuns în situaţia în care oamenii să protesteze în stradă, noi, românii, chiar ne merităm soarta. „În opinia mea, nu poate să spună nimeni că majorarea cu 50% a salariilor cadrelor didactice înseamnă un prăpăd pentru economia românească”, a punctat Ţâbuleac, făcând o referire la mulţimea de birocraţi de pe la ministere care nu fac altceva decât să plimbe ceştile de ceai sau cafea.
La rândul său, vicepreşedintele CJ, Constantin Conţac le-a solicitat cadrelor didactice botoşănene să fie echilibrate în gândire şi să-şi aleagă liderul care poate să le reprezinte cu adevărat interesele. Consilierul local pedelist, Dan Humelnicu i-a înmânat liderei Maria Ţipirigan o diplomă de excelenţă din partea primarului Cătălin Flutur pentru contribuţia adusă la dezvoltarea bunelor relaţii cu Primăria Botoşani.
Între timp, tineri pedelişti au împânzit sala, înarmaţi cu buchete de flori menite celor cu nume de Gabriela, Gavril, Mihaela sau Mihai. Cu acest prilej, Humelnicu a ţinut să-i asigure pe dascălii prezenţi de tot sprijinul comunităţii locale şi pe viitor. „Stimaţi dascăli, e limpede că viitorul României este pe umerii dumneavoastră şi asta dintr-un motiv foarte simplu, acela că sunteţi formatorii de opinie ai viitoarelor generaţii, de dumneavoastră depinde resursa umană. Dumneavoastră asiguraţi viitorul tinerilor. Meritaţi un statut social cu mult mai sus decât cel actual având în vedere acest rol important pe care îl aveţi”, a declarat Dan Humelnicu.
Deputatul PD-L, Cătălin Obuf Buhăianu, membru în comisia pentru învăţământ a atras atenţia asupra votului pe care parlamentarii urmează să-l dea, luni, moţiunii de cenzură pe care PD-L o va supune votului. „Adevărul va ieşi la suprafaţă nu mai departe de ziua de luni care va coincide cu ziua de votare a moţiunii de cenzură împotriva Guvernului pentru starea actuală a învăţământului . Veţi vedea că cei care nu vor vota această moţiune, cei care vor absenta de la votarea acestei moţiuni, sunt cei care nu vor ca voi să primiţi salarii decente”, a subliniat deputatul.
Cu real interes a fost aşteptată intervenţia deputatului Liviu Câmpanu, omul lui Tăriceanu, adversarii politici chibiţând de pe margine că o să aibă parte cu siguranţă de huiduială. Numai că aşteptările le-au fost zădărnicite, liberalul făcând lejer slalom cu cuvintele, fiind chiar şi aplaudat. „Sunt convins că veţi avea abilitatea să nu vă transformaţi într-un instrument politic sau de manevră în favoarea uneia din forţele politice”, a spus cu diplomaţie Câmpanu, dovedind încă o dată că îşi merită statutul de politician. Fiindcă la urma-urmei politicienii, toţi o apă şi-un pământ sunt maeştri la învârtit cuvintele, astfel încât să fie în favoarea intereselor proprii.
Câte ceva de spus au avut şi ceilalţi politicieni, candidatul alianţei PSD-PC, Viorel Pană, liderul PRM, Dumitru Codreanu, liderul Partidului Conservator, Marcela Lozneanu, liderul PNŢCD, Corneliu Furtună. A fost invitat până şi secretarul general al PC să îşi dea cu părerea. Noroc că nu a fost prezentă şi femeia de serviciu de la vreo formaţiune, că organizatorii în generozitatea lor i-ar fi acordat posibilitatea şi ei să ţină un discurs. (Eliza Sofian)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Candidaţii pedelişti se tem de votul uninominal
ei se ţin strâns de mâna lui Flutur
Terenurile de joacă motiv de zâzanie între politicienii
Atentat la bannerul lui Liviu Conţac!
Liberalii vor patinoar fără antren
Oprişanu îşi propune să promoveze firmele autohtone
Nu mai vrea profesoare cu rubaşcă, ci cu mini-jupe
prostituţia politică dă naştere la idei trăsnite
Spitalul Judeţean este singurul din ţară care a primit finanţare ministerială
Mistreţilor le-a venit vremea la vaccinat!
În loc de palme şi bâte, fursecuri şi prăjituri
Horoscop
Tot ce-a construit, a făcut-o în mod cinstit!
merită să-l votăm!
Ardeleanul şi livada
Mita electorală nu mai este ce-a fost odată!
Ioan Rotundu
Finanţiştii nu renunţă la grevă
Sunt bani, şi totuşi spitalele nu-i au în cont
Bolnavii de cancer au probleme cu tratamentul
Certificate medicale suspectate de diagnostice închipuite
Comentariul comentariilor (CCXXXVI)
Românul şi ceasul al 12-lea
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog