Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Editorial
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
25104
De la 07 Ianuarie 2003
122910753
Lider liberal, atac la serviciile secrete:

Sefii Procuraturii Generale si SRI pun presiune asupra Curtii Constitutionale

  • 8 January 2015, 23:00
Deputatul PNL Radu Zlati a declarat joi ca sefii Procuraturii Generale si SRI folosesc tragedia din Franta pentru a pune presiune asupra Curtii Constitutionale (CCR), care are pe rol judecarea contestatiei pe care liberalii au depus-o cu privire la Legea securitatii cibernetice.
"Este intristator insa faptul ca factori de raspundere din fruntea unor institutii de forta ale statului roman, ma refer la conducatorii Procuraturii Generale si ai SRI, au gasit de cuviinta de a folosi tragedia care indoliaza societatea franceza pentru a pune presiune asupra Curtii Constitutionale, care are pe rol judecarea contestatiei pe care PNL a depus-o cu privire la Legea Securitatii Cibernetice", spune Radu Zlati intr-un comunicat remis joi AGERPRES.
El spune ca CCR a respins deja ca fiind neconstitutionale prevederi ale Legii 82/2012 (Legea "Big Brother") si spera ca CCR sa respinga Legea securitatii cibernetice ("Big Brother 2").
"In contextul in care Curtea se afla in pronuntare, nu pot accepta ca judecatorii CCR sa fie supusi unor presiuni de orice fel, din partea oricaror factori institutionali din Romania, astfel incat o lege care, prin formulari ambigue, afecteaza libertatile fundamentale ale omului si cetateanului, sa poata fi impusa romanilor. Nici macar atunci cand sunt folosite imprejurari tragice, care mai degraba ar fi predispus la reculegere si la o adanca meditatie asupra activitatii proprii", considera deputatul liberal.
In opinia sa, inainte ca liderii institutiilor sa ceara inasprirea masurilor de urmarire a cetateanului, "sa prezinte societatii romanesti dovezi ca si-au facut curat in propria ograda".
"Cand coruptia este vazuta de catre cei mai multi romani ca fiind principalul element care conspira la siguranta statului roman, dar insusi conducatorul institutiei care lupta impotriva actelor de mare criminalitate si terorism este arestat pentru coruptie, bunul simt ne spune ca acelasi fenomen al coruptiei nu ar putea ocoli nici alte institutii de forta ale statului precum Procuratura, Serviciile Secrete, DNA, Armata.
Inainte ca lideri ai acestor institutii sa ceara inasprirea masurilor de urmarire ale cetateanului, sa prezinte societatii romanesti dovezi ca si-au facut curat in propria ograda. Caci legi avem. Nu avem caractere care sa le puna in aplicare. Si nu doresc sa sacrific libertatea comuna sau cea individuala pe altarul securitatii, inainte de a fi sigur ca acest sacrificiu este necesar si ca va fi rasplatit prin obtinerea unui bine colectiv si individual mai mare", mai sustine Zlati.
El deplange tragedia care a lovit poporul francez si prezinta condoleante familiilor indoliate de actul iresponsabil si nejustificabil al teroristilor.
Procurorul general al Romaniei, Tiberiu Nitu, a declarat joi, la sediul CSM, ca este nevoie neaparat de legea privind cartelele preplatite si retentia datelor si ca trebuie sa primeze dreptul la viata chiar cu diminuarea sau cu ingradirea in limite legale a dreptului la corespondenta si comunicare.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Blonda şi cele zece porunci
Horoscopul zilei
Botoşani: Baronul de Văculeşti congelează 70 de elevi
Un an fără opoziţie
Ioan Rotundu
Casa Alba condamna in urma cu doi ani decizia Charlie Hebdo de a publica imagini 'profund jignitoare'
Lumea este consternata de noua forma de violenta, impotriva libertatii de expresie,
ceea ce pentru francezi este de neconceput
57% dintre germani considera islamul o amenintare
Fundatia Bertelsmann - islamofobia este comparabila cu antisemitismul din secolul XIX
Senatorul PSD Serban Nicolae propune ca arestarea preventiva sa se faca doar in cazul infractiunilor cu violenta
China planuieste o cale ferata de mare viteza intre nordul si sudul tarii
Avem 3 obiective: cresterea colectarii, debirocratizarea si un nou Cod Fiscal din 2016
Informare meteo de viscol, polei si ninsori valabila de vineri dimineata in toata tara
Ordonanta pentru anomaliile legislative care au permis solicitarea CASS pentru alocatiile minorilor
Mircea Cartarescu: Cand din religie incepe sa curga sange, atunci ai ajuns la marginea legitima a religiei si-ai depasit-o catre ceva inuman
Nu mai vor să fie arestaţi,
Şi cu cătuşe la mâni plimbaţi!
Ioan Rotundu
Gobekli Tepe - Povestea celui mai vechi templu din lume sau cum ne pot uimi oamenii de acum 10.000 de ani
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog