Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Sănătate
Social
Ştiri agenţii
Umor
Reportaje
Pamflet
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
7376
De la 07 Ianuarie 2003
122867443

Liderul de sindicat de la Protecţia Copilului tratat cu dispreţ

  • cel care îl desconsideră este un consilier judeţean, fost senator al României
  • 17 July 2009, 23:00
Consilierul judeţean peremist botoşănean, Dumitru Codreanu atrage atenţia că situaţia grea de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială pentru Protecţia Copilului Botoşani poate nu s-ar fi accentuat dacă erau efectuate controale din timp în vederea eficientizării activităţii. „Instituţia nu este coordonată de un oarecare Marius Orăşanu ( n. r. liderul de sindicat / foto). Acolo se cheltuiesc bani cu ghiotura, bani publici ai Consiliului Judeţean. Nu e normal ca din banii publici, în fiecare lună să fie alocate fonduri la salariile angajaţilor instituţiei. Nu e corect să nu se mai facă drumul de la Vorona sau alte investiţii. Dar voronenii nu plătesc şi ei taxe şi impozite, nu au şi ei drepturi? Oare ceilalţi nu contribuie şi ei la bugetul statului? Bugetul nu trebuie să fie axat numai pe o anumită problemă, ci pe multitudinea de probleme botoşănene”, a precizat Dumitru Codreanu.
El are convingerea că, dacă noul director care a preluat în prezent conducerea, Liviu Rădăşanu, va pune piciorul în prag, îşi va pune la bătaie ştiinţa profesională, va face ordine la Direcţia protecţiei Copilului. În sensul de a externaliza tot ce înseamnă alimentaţia, spălătorie, serviciile, care lasă loc la discuţii. Apoi, să aducă cu picioarele pe pământ acei asistenţi maternali, nu la trei copii să fie doi asistenţi maternali, din aceeaşi casă. Nu în ultimul rând, inspectorii să se deplaseze pe teren.
„Am constatat în calitate de consilier judeţean că aceşti copii daţi la asistenţii maternali sunt exploataţi în neştire. N-au condiţii de învăţat, de sănătate, de hrană, îmbrăcăminte şi încălţăminte. Am găsit copii desculţi şi zdrenţuroşi în comuna Frumuşica. Am sunat autorităţile de acolo şi le-am atenţionat să trimită un reprezentant al Primăriei să verifice situaţia acelor copii”, a mai adăugat consilierul judeţean.
Este ciudată reacţia lui Codreanu, de vreme ce în perioada cât director la Protecţia Copilului a fost Felicia Mihai, acuzată de grave nereguli, a tăcut ca peştele. Mai mult, i-a luat şi apărarea. În perioada cât instituţia a fost condusă de către Felicia Mihai, în rândul persoanelor instituţionalizate s-au produs trei decese. La acea vreme, Codreanu n-a avut nici o reacţie. Faptul că acest Codreanu, fost senator, îşi permite să desconsidere persoana liderului de sindicat, numindu-l „un oarecare”, demonstrează că în mediul politic botoşănean continuă să fie prezente persoane cu un statut moral şi profesional inacceptabile într-o societate responsabilă ca a noastră. (Eliza Sofian)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


PCRM nu va avea majoritatea in viitorul parlament
ce instrucţiuni mi-a dat la Bucureşti Traian Băsescu
Bogat şi sărac: Dacă nu fraudează, comuniştii pierd
Porno-pamflet
Europenii ridica tonul la Obama
„Nu mă confundaţi cu un frizer”
O nouă donaţie pentru Biblioteca Orăşenească Flămânzi
Cucoana din tramvai
Anunţ angajare
PROGRAM TELE'M BOTOŞANI SÂMBĂTĂ- 18 iulie
Pregătirea „Zilelor oraşului Flămânzi” a intrat în linie dreaptă
Codreanu dă lecţii de management directorului de la Memorialul Ipoteşti
el uită că sub managementul său IAS Cătămărăşti a ajuns în faliment
Ieri, liberal de frunte, azi, umil social-democrat codaş
ce poate face dorinţa de putere dintr-un om respectabil
A scăpat copilul de doi ani din braţe, în timpul unui scandal
Evenimente cu...foc!
Contrabanda cu ţigări e în floare
S-a ţăcănit Tokes?
Viitorul unor copii blocat de procedurile legii
Spor de antenă aducător de ghinion
Constructorii n-au scăpat de amenzi
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog