Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Cultură
Infracţiuni
Economic
Editorial
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
17860
De la 07 Ianuarie 2003
122877927

Liviu Dragnea, după întâlnirea cu Mugur Isărescu:

  • S-a subliniat că mare parte din creșterea prețurilor a fost cauzată de factori externi, exogeni raportați la acțiunea Guvernului și a BNR
  • 3 May 2018, 23:00
O mare parte din creșterea prețurilor înregistrată în ultimele luni „a fost cauzată de factori externi, exogeni raportați la acțiunea Guvernului și, respectiv, a BNR”, arată un comunicat publicat de biroul președintelui Liviu Dragnea, la finalul discuțiilor de 3 ore și jumătate care au avut loc joi cu guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.
„În cadrul întrevederii a avut loc un dialog constructiv privind situația și evoluțiile previzibile ale economiei, cu accent pe factorii de influență a ratei de inflație, precum și referitor la perspectivele acesteia pentru anul în curs și 2019. S-a subliniat faptul că o mare parte din creșterea prețurilor înregistrată în ultimele luni a fost cauzată de factori externi, exogeni raportați la acțiunea Guvernului și, respectiv, a BNR„, potrivit acestui comunicat.
La discuții au mai participat, pe lângă Dragnea și Isărescu, premierul Viorica Dăncilă, prim-viceguvernatorul Florin Georgescu, ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, și consilierul primului ministru, Darius Vâlcov.
Pentru asigurarea încadrării ratei inflației în intervalul programat pentru finele anului 2018 și perioada următoare s-a convenit că este necesară continuarea aplicării unui mix eficient și echilibrat de politici fiscal-bugetare și monetare, arată comunicatul publicat de cabinetul președintelui Camerei Deputaților.
În acest comunicat se invocă un dialog „permanent, deschis, bazat pe argumente profesionale și cu respectarea competențelor fiecărei instituții dintre Guvern și Banca Națională a României”, pentru a permite „realizarea acestui obiectiv”.
Această întâlnire vine după ce președintele Klaus Iohannis propusese o mediere între Guvern și Banca Națională a României, în urma unor acuzații dure lansate de Liviu Dragnea la adresa BNR.
Acesta s-a întrebat în mai multe rânduri dacă BNR nu este Banca națională a României și a criticat dur o intervenție a economistului șef al băncii, Valentin Lazea, care lansase un semnal de alarmă legat de deficitul de cont curent al țării, afirmând că astfel de declarații pot aduce deservicii României.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


CCR a decis că modificarea Legii referendumului este constituțională.
Judecătorii au respins contestația Opoziției
Bancul zilei: Eschivă insinuantă
Horoscopul zilei de 4.05.2018
Diferenţa dintre salariile bărbaților și ale femeilor în România, sub media UE.
Discriminarea în funcţie de vârstă este cea mai mare problemă
Ministrul Justiţiei s-a răzgândit:
Nu mai merge în Parlament la “Ora Guvernului”
Florin Secureanu, fostul manager al Spitalului Malaxa judecat pentru delapidarea a 9 milioane de lei, cere să revină la Malaxa ca medic
Avocat: "Este un chirurg de care are nevoie societatea"
Privií la cei care prin votul lor ne-au confiscat viitorul
Judecătoarele Gabriela Bîrsan şi Iuliana Puşoiu au fost achitate definitiv
pentru luare de mită și abuz în serviciu
Presa: BMW-ul cu care a mers Dragnea la mare aparține fermei de porci a fiului său și are ITP-ul expirat
Liderul PSD a refuzat să comenteze
Comisia Europeană avertizează: România sare peste limita de deficit bugetar în 2018
și continuă scumpirile. Cele 4 riscuri asupra economiei țării
Vlăsâneşti: Bătaia de joc a celor de la Telekom continuă
Ioan Rotundu
Înregistrări cu șefa TVR, Doina Gradea, despre jurnaliștii Televiziunii publice,
publicate de Dragoș Pătraru: Merită pumni în gură! Sunt hateri de profesie
Mare canalie poţi fi amice Lupaşcu!
Ioan Rotundu
Scrisoare de solidarizare a ziariștilor din TVR,
după înregistrările publicate de Dragoș Pătraru: Nu ne vom lăsa intimidați / Îi solicităm Doinei Gradea să îi ceară scuze colegei noastre
S-a substituit sau nu Dragnea preşedintelui Iohannis?
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog