Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
315
De la 07 Ianuarie 2003
122885964

Lovitura dura pentru Cameron:

  • Boris Johnson, influentul primar al Londrei va face campanie pentru Brexit / Informatia a influentat cotele la pariuri
  • 22 February 2016, 23:00
Boris Johnson, influentul primar al Londrei va face campanie pentru ca Marea Britanie sa paraseasca Uniunea Europeana dupa refeerendumul din 23 iunie, a transmis duminica BBC.
„Boris va face campanie pentru parasirea UE”, a scris pe Twitter Laura Kuenssberg, editorul politic al BBC, fara sa precizeze sursa informatiei, ce a fost repetata si de o sursa Reuters.
19.29 Johnson a confirmat informatiile, declarand multimii de reporteri din fata casei sale ca David Cameron nu a obtinut o reforma fundamentala a UE.
"Voi recomanda votul pentru parasirea UE ... pentru ca vreau un targ mai bun pentru oamenii acestei tari, pentru a le economisi bani si pentru a-si lua inapoi controlul", a spus acesta.
18.43 La scurt timp dupa aparitia primelor informatii din media, casa de pariuri Ladbrokes a anuntat ca la pariuri cota pentru Brexit s-a imbunatatit, ajungand la 3.00 de la 3.40.
Anunatul lui Johnson vine dupa ce premierul David Cameron a facut duminica apel la rivalul sau din partidul conservator sa nu pledeze pentru iesirea din blocul comunitar, decizia primarului londonez putand influenta milioane de votanti.
Johnson, un politician ce face spectacol si al carui aspect excentric de bufon ascunde o ambitie feroce de a-i succeda lui Cameron, a ramas tacut pana acum pe acest subiect, desi media britanica a speculat ca va fi pro Brexit.
Sprijinind iesirea din Uniune, Johnson va schimba fata campaniei si va creste sansele parasirii blocului comunitar datorita abilitatii sale de a influenta opinia publica.
Primarul Londrei se alatura astfel unei tabere in care mai afla si sase ministri din guvernul lui David Cameron.
Initiativa de parasire a UE de catre Marea Britanie beneficia de un sprijin intern de 36%, avand un avans de doua procente fata de opinia contrara, arata un sondaj realizat inainte de summitul de la Bruxelles.
Premierul David Cameron s-a intalnit cu ministrii sai sambata pentru a consfinti acordul cu UE, care, spera el, va convinge votantii sa ratifice statutul Marii Britanii de membra a UE la referendumul din iunie.
Dupa zile de negocieri critice intre liderii europeni si premierul britanic cele doua parti au ajuns la un acord acceptat unanim de cele 28 de state membre. Cameron a anuntat, in cadrul conferintei de presa care a urmat semnarii acordului, ca va sustine cu inima si sufletul campania pentru a pastra Regatul Unit in UE.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Reţeta zilei: Pui cu glazură de muştar şi miere
Bancul zilei: Reproşul profesoarei
Horoscopul zilei de 23.02.2016
Perchezitii ale DNA la CJ Valcea
O femeie de 106 ani danseaza cu Michelle si Barack Obama
Lider social-democrat: PSD este deranjat de modul in care au fost schimbati prefectii
ANI a sesizat procurorii DNA in cazul primarului din Tg Jiu, Florin Carciumaru,
suspectat de coruptie si conflict de interese
Serie de atacuri asupra bancilor rusesti din Ucraina
Ciolos, primele propuneri de reforma a administratiei:
impozitul pe proprietate sa ia in calcul valoarea de piata a imobilelor si nu amplasarea lor. Plus: posibila disparitie a consiliilor judetene si contopirea judetelor in regiuni
Adrian Grajdan, condamnat definitiv la 3 ani inchisoare cu suspendare pentru favorizarea lui Nastase
Antena 3 despre voi, cei de pe net: cretini, imbecili, jivine viermanoase, putoi si drogati
Cruzi la suflet şi grabnici vărsători de sânge canin
Ioan Rotundu
Botoşani: Drumuri judeţene tot mai proaste, bani de întreţinere tot mai puţini
Ioan Rotundu
Klaus Iohannis, despre numirile care vor avea loc in justitie in 2016 si statul de drept:
Nu voi fi un simplu spectator in acest proces si nu ma voi limita la un rol formal
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog