Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Economic
Sănătate
Administraţie
Horoscop
Umor
Comentarii
Pamflet
Caricaturi
Reportaje
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
24323
De la 07 Ianuarie 2003
122909972
Mai mult decât vigilenţi,

Liberalii susţin că se fură din materialele guvernamentale

  • la Baranca, situaţia este cu totul alta
  • 21 September 2008, 23:00
La Baranca (comuna Hudeşti) se sustrag materiale de construcţii din cota alocată persoanelor sinistrate. Cel puţin aşa a fost informat deputatul liberal Liviu Câmpanu ce a pregătit deja un memoriu către prefectul judeţului Botoşani, Gheorghe Sorescu în care îi atrage atenţia asupra acestui aspect. Din punctul de vedere al liberalului, acest lucru se întâmplă din cauză că la mai bine de patru luni de la alegeri, comuna Hudeşti nu are încă un viceprimar, factor propice pentru apariţia unor disfuncţionalităţi în administraţia locală.
Deşi, Consiliul Local a ales un viceprimar liberal, hotărârea a fost contestată în Instanţă. Liberalul Stelian Zlei a ieşit câştigător cu şapte voturi în defavoarea pedelistului Stelian Puşcaşu, cu şase voturi. Două buletine de vot ce îl nominalizau pe pedelist au fost declarate la vremea respectivă nule , motivat de faptul că aveau semne de pix.
Conform legii, rezultatul nu semnifica majoritatea în Consiliul Local, alcătuit din 15 consilieri. Drept urmare, Stelian Puşcaşu a atacat decizia comisiei de validare în Contenciosul Administrativ. „Trebuia pus în funcţie, iar dacă Instanţa dădea câştig de cauză contestaţiei puteau fi organizate alte alegeri sau numit celălalt candidat. Aşa s-a creat un haos. Primarul ţine loc şi de viceprimar. În condiţiile în care singurul care răspunde e doar primarul, oamenii îşi permit să facă abuzuri. Se fură din materialele de construcţie, mai ales fier. Împărţeala se face din ochi”, a subliniat Liviu Câmpanu. Acesta precizează că are sesizări de la oameni din comună că un camion, cu numărul de înmatriculare BT 14 YNV transportă fier de la depozitul central şi îl duce nu la Baranca, ci undeva spre Dorohoi. În replică, primarul comunei Hudeşti, Viorel Atomei susţine că s-a încheiat un contract ca firma ce reconstruieşte casele sinistraţilor să ducă fierul la Dorohoi, unde are un sediu. Se execută acolo scheletele caselor, după care sunt aduse la Hudeşti.
Noi, care ieri am fost la faţa locului, adică la Baranca, şi am stat de vorbă cu oamenii şi cu primarul, putem spune că n-a reclamat nimeni furturi din materialele trimise de guvern pentru construcţia caselor sinistraţilor (foto - depozit). Dimpotrivă, sinistraţii care locuiesc în modulele-container şi paznicul care asigură paza materialelor au negat că s-ar sustras materiale sau că ar fi reclamat cineva aşa ceva. (Eliza Sofian)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Românul şi ziua de azi
Iniţiere în actul sexual
Medicii stomatologi îşi vor putea cumpăra cabinetele
Fanfara de la Vorona a cântat la Zilele Capitalei
Peremiştii au pus de-o răzmeriţă împotriva lui Vadim
„Expo zoo 2008” la Vorona
Preşedintele Ţâbuleac stă cu ochii pe fondurile europene
Lucrările de investiţii vor trece sub lupa specialiştilor CJ
Pedeliştilor li s-a făcut milă de copiii abuzaţi
ei vor pedepse mai mari pentru asistenţii maternali
Horoscop
Program Tele'M Botoşani luni, 21 septembrie
Comentariul comentariilor (CLXLVI)
(Ioan Rotundu)
Politicieni de soi... dansând tango
De ce divorţează Mihaela Rădulescu?!
Băsescu, cel mai iubit dintre pământeni… la Baranca
(Ioan Rotundu)
Oamenii lui Patriciu prezenţi, ieri, la Baranca
Drogaţii cu medicamente
Angajaţii ASP se vor rostui cu câte 30.000 RON fiecare
banii îi vor primi de la stat
De prezenţa gândacilor în spital, vinovaţi sunt pacienţii
cel puţin acesta este verdictul dat de ASP
Meteosensibilii au probleme de sănătate
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog