Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Anunţuri
In vino veritas
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Proverbe şi...
Nu uitaţi
Publicitate
Remember
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
24831
De la 07 Ianuarie 2003
122910480
Mai pot avea părinţii încredere să-şi trimită copiii la şcoală?

Bătaie cu dinţi scoşi şi cap spart la Şcoala nr. 8

  • ca de fiecare dată, conducerea şcolii a încercat muşamalizarea cazului
  • 26 December 2007, 23:00
Un elev al Şcolii nr. 8 a rămas fără dinţi în urma unei altercaţii cu un student, iar un altul s-a ales cu o lovitură la cap în decursul a doar câtorva ore. După susţinerea simulării la matematică, Ionuţ S. a ieşit în curtea şcolii pentru a vedea baremul de corectare împreună cu alţi colegi de ai săi. Atunci şi-a făcut apariţia şi Iulian Puşcaşu, în vârstă de 21 de ani, student la Politehnica Iaşi, care venise la şcoală pentru a se interesa de notele fratelui său.
Întrebat de Ionuţ cărui fapt se datorează vizita în curtea unităţii de învăţământ, studentul s-a enervat şi l-a lovit cu capul în gură căzându-i dinţii din faţă. “Numitul Iulian Puşcaşu a fost reţinut de către patrula de jandarmi din zona respectivă şi sancţionat contravenţional cu suma de 5 milioane de lei”, a declarat Ciprian Chiţac, ofiţer relaţii cu presa în cadrul Comandamentului Judeţean de Jandarmi.
La faţa locului a fost solicitat şi un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă, care a transportat copilul la Spitalul de Pediatrie “Cuvioasa Parascheva” “La orele 14.20 am fost solicitaţi la Şcoala 8 pentru a interveni. Victima era un băiat de 14 ani, care rămăsese fără dinţii din faţă”, au declarat cadrele medicale ale SJA. Directorul unităţii de învăţământ susţine că studentul se afla sub influenţa alcoolului şi că a venit să se informeze cu privire la notele fratelui său, elev tot în clasa a opta.
Prima intervenţie în acest caz a avut-o paznicul şcolii, care primea grupa de elevi de după amiază şi care a anunţat jandarmii. Cu toate că a manifestat o anumită reţinere în a face cunoscut conflictul dintre elev şi student, probabil pentru a nu afla şi conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean, până la urmă directorul Ioan Coman a acceptat să relateze cele petrecute în curtea instituţiei de învăţământ pe care o conduce. “Nu este de comentat. Sunt cazuri rare şi este un accident nefericit”, a fost prima declaraţie a directorului Coman. Ulterior, după insistenţele noastre, directorul a recunoscut că “Elevul a picat nevinovat. Era lângă panoul unde era afişat baremul de corectare şi a fost agresat de către student. Se pare că nu este prima dată când studentul respectiv creează probleme de acest gen şi că a mai acostat şi alţi copii în drum spre şcoală”.
Părinţii victimei s-au deplasat la şcoală, unde s-au întâlnit cu cei ai studentului pentru a lămuri situaţia creată. Agresorul urmează să plătească tratamentul şi manevrele stomatologice de punere a dinţilor victimei.
La mai puţin de cinci ore, un nou incident nefericit a avut loc în aceiaşi unitate. Eleva Petronela C. a fost transportată la Spitalul de Copii, prezentând un traumatism facial minor. Cadrele medicale ale SJA au spus că a existat o altercaţie între Petronela şi un alt copil, cei doi ajungând chiar să se tragă de păr. Dar conducerea şcolii susţine că “fetiţa din clasa a V-a s-a ciocnit cap în cap cu un băiat motiv pentru care am chemat salvarea. La puţin timp fetiţa s-a întors la şcoală însoţită de părinţi pentru a-şi lua cărţile şi a merge acasă”. Cei doi copii nu au necesitat spitalizare, afecţiunile lor fiind tratate imediat de cadrele medicale ale spitalului. (Alina DUMITRAŞ & Alina AZOIŢEI)

N.R. – Ancheta a fost publicată în săptămânalul Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi nr. 812/29 noiembrie 2003. După cum se ştie, violenţa în şcoli continuă. După unii chiar s-a accentuat. Iar conducerile de şcoli, când se confruntă cu acte de violenţă, caută să le ascundă de ochii presei, încercând, astfel, să protejeze prestigiul şcolii. Care prestigiu?


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Felicitare Primăria Botoşani
Felicitare PD-L
Program TELE'M Botoşani, joi, 27 decembrie
Politicianul şi fata mare
Comentariul comentariilor (XVIII)
(Ioan Rotundu)
Garantează căldură în... casă
Un Crăciun suspect de liniştit
Zise la un pahar
Legenda iazului Dracşani
La iepuri - poveste ce poate fi şi adevărată
Cartuşe speciale
Ţiganul şi albina
Culese din popor
Ghicitori din zona Tudora
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog