Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Economic
Sănătate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
17565
De la 07 Ianuarie 2003
122903214

Manda: Hellvig m-a informat ca doreste desecretizarea protocolului SRI-Parchetul General,

  • inainte de asta a cerut o intalnire cu comisia SRI din Parlament
  • 19 March 2018, 23:00
Presedintele Comisiei de control al activitatii SRI, Claudiu Manda, a declarat, luni, ca directorul SRI, Eduard Hellvig, l-a informat ca doreste sa desecretizeze protocolul SRI-DNA, iar inainte de a face acest lucru a cerut o intalnire cu membrii comisiei, transmite news.ro.
"Am avut astazi o discutie cu directorul SRI, domnul Eduard Hellvig, domnia sa m-a sunat si mi-a spus ca isi exprima toata disponibilitatea ca, in perioada imediat urmatoare, sa purceada la desecretizarea acelui protocol dintre SRI si Parchetul de la langa Inalta Curte de Casatie si Justitie. Si-a exprimat dorinta de a ne vedea la comisie inainte de a-l desecretiza si pentru a discuta diferite aspecte ce tin de anumite mecanisme interne ale SRI. Sunt elemente pe care dorim sa le discutam si dupa aceea din partea SRI exista toata aceasta disponibilitate", a declarat Claudiu Manda.
Intrebat cand ar putea veni Eduard Hellvig in fata comisiei SRI, Manda a afirmat: "Cred ca cel mai devreme ar putea sa fie vineri, probabil cel mai tarziu marti, avand in vedere ca luni este, din cate stiu, ziua de bilant al SRI".
Tudorel Toader a cerut luni dimineata Parchetului General desecretizarea protocoalelor incheiate intre SRI si Ministerul Public, DNA si DIICOT, el anuntand inca de vineri ca va face acest lucru.
Premierul Viorica Dancila solicitase anterior, tot vineri, desecretizarea protocolalelor incheiate intre SRI si alte institutii ale statului..
Pozitia Guvernului a venit dupa ce Administratia Prezidentiala a anuntat tot vineri ca CSAT nu a aprobat, prin Hotarari, incheierea unor protocoale intre Serviciul Roman de Informatii si Directia Nationala Anticoruptie sau intre Serviciul Roman de Informatii si alte entitati ale statului si nu a stabilit, prin prevederile Hotararilor aprobate, atributii suplimentare in sarcina acestora.
Desecretizarea protocoalelor incheiate de DNA trebuie facuta "cat mai rapid", a declarat sambata seara presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, adaugand ca atitudinea pe care au exprimat-o in acest sens premierul si ministrul Justitiei este una "foarte sanatoasa si corecta din punct de vedere politic si juridic".
Fostul presedinte Traian Basescu spune ca in sedintele Consiliului Suprem de Aparare a Tarii (CSAT) nu au fost aprobate niciodata protocoale de colaborare institutionala in mandatele sale, adaugand ca este convins ca nici in mandatul lui Klaus Iohannis nu s-a intamplat acest lucru
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Bucuria umidităţii
Horoscopul zilei de 20.03.2018
Comisia Europeana, despre revocarea lui Misu Negritoiu de la conducerea ASF:
Denota exercitarea unor presiuni politice si limiteaza independenta autoritatii
Vlad Voiculescu: Va rog, nu mai dati spaga in spitale!
Daca vi se cere, sunati la hotline-ul anticoruptie
Ce echipa va avea Vladimir Putin in al patrulea sau mandat la Kremlin?
Personalitatile care s-au mentinut in cercul intim al presedintelui
Dragnea, intrebat daca a fost informat ca urma sa i se organizeze un flagrant,
cand era vicepremier: Nu
Lacramioara Diaconu, ultimul membru roman ramas in Directoratul OMV Petrom, ar putea fi revocata
Liviu Dragnea: Nu am fost la ziua niciunui sef din SRI si nici nu am taiat vreun porc la SRI
Reactie vehementa a UDMR dupa decizia Curtii Constitutionale privind Liceul romano-catolic:
Este o rusine pentru Romania / Hunor, despre PNL si PMP: Josnici, ultranationalisti, anti-maghiari
Vocea Basarabiei n-are ecou la Bucureşti
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog