Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
7886
De la 07 Ianuarie 2003
123131457
pnl

Mandatul lui Daniel Morar la conducerea DNA a fost prelungit

  • 7 February 2012, 23:00
Procurorul general Laura Codruta Kovesi a prelungit cu sase luni mandatul procurorului-sef al DNA, Daniel Morar. "Delegarea a fost dispusa incepand cu data de 13 februarie 2012, pentru o perioada de 6 luni, ca urmare a incetarii actualului mandat detinut de domnul procuror DANIEL MARIUS MORAR", se arata intr-un comunicat al Parchetului General. Daniel Morar este la al doilea mandat ca sef al DNA.
"Prin ordin al doamnei Laura Codruta Kovesi, Procuror General al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, s-a dispus delegarea domnului procuror DANIEL MARIUS MORAR in functia de procuror sef al Directiei Nationale Anticoruptie", se arata intr-un comunicat al Parchetului General.
Comisia Europeana va prezenta miercuri 8 februarie raportul pe Justitie care potrivit unor informatii neoficiale contine aprecieri pozitive la adresa DNA. Referitor la coruptie, documentul consultat de RFI Romania arata ca DNA si-a continuat activitatea imbucuratoare. Context
Activitatea DNA a fost tinta crititicilor publice la finalul anului trecut in special din partea presedintelui Traian Basescu. Cu toate acestea in noiembrie presedintele si-a exprimat optiunea pentru ca Daniel Morar sa primeasca o delegare de sase luni la conducerea DNA. Citeste mai jos cateva din luarile de pozitie ale sefului statului:
9 ianuarie 2012. Traian Basescu: “DNA-ul tot aresteaza primari. Nu reuseste cu inalta coruptie, cu Nastase, Mitrea, cu Pacuraru... nu reusesc dosarele.”
21 decembrie 2011. Presedintele Traian Basescu a lansat un atac fara precedent la adresa procurorilor DNA. Presedintele a criticat metodele de ancheta, sentintele obtinute in instanta, a acuzat procurorii ca distrug cariere, a amenintat cu extinderea raspunderii magistratilor si a incurajat Parlamentul sa ceara dovezi.
14 noiembrie 2011. Presedintele a vorbit despre mandatul sefului DNA, Daniel Morar. Intr-un interviu pentru TVR, Traian Basescu a declarat ca mandatul lui Morar se incheie in februarie 2012 si ca optiunea sa este “sa cer procurorului general sa-i dea o prelungire pana in iunie, un interimat”. Presedintele insa nu a facut un agajament ferm mentionand ca in februarie va lua o decizie clara.
“Conform legii, seful DNA, ca de altfel si procurorul general, nu pot avea decat doua mandate de trei ani. In februarie 2012 isi incheie mandatul. Nu numim la tv procurorul general. Institutiile nu sunt institutii pe care scrie "proprietatea Traian Basescu" sau Daniel Morar. Daca discutam tehnic, optiunea mea este sa cer procurorului general sa-i dea o prelungire pana in iunie, un interimat, pentru ca Daniel Morar a mai avut interimate intre primul si al doilea mandat. As vrea sa ramana in functie si pana la raportul MCV, din vara. El fiind unul dintre principalii pioni ai raportului. Cred ca se va putea acest lucru, din punct de vedere legal. Cand ajunge la capatul mandatului, vom vedea", a declarat Traian Basescu.
In 2008 dupa ce primul mandat al sefului DNA Daniel Morar a expirat ministrul Catalin Predoiu a nominalizat-o pe Monica Serbanescu la conducerea DNA. Traian Basescu a respins in acel moment nominalizarea. Dupa cateva luni ministrul Predoiu il sustinea pe Daniel Morara pentru al doilea mandat ca sef al DNA.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Caricatura zilei
Bancul zilei: Certificatul de căsătorie…
Petru Bogatu: Ghimpu, Filat şi Lupu vor înfunda puşcăria
Presa internaţională despre Mihai Răzvan Ungureanu
şeful spionilor care a studiat la Oxford devine prim-ministru
3500 de femei ninja se antrenează în Iran
ele ar putea apăra statul în cazul unui atac străin
Vicepreşedintele chinez merge in SUA
pentru a îndepărta "deficitul de încredere" dintre Statele Unite şi China
Maurii nu pot pleca
Botoşani: Drama familiei Hariga capătă proporţii înfricoşătoare
Georgiana – Iuliana a urcat la ceruri frăţiorul Denis mai poate fi salvat
Botoşănenii sunt rugaţi să mute maşinile din nămeţi
în caz contrar le vor privi cum le ridică HSR
Botoşani: Se poate parca în orice loc liber
Persoane fără adăpost ajutate, în continuare, de autorităţi
Costul standard pe elev pune în dificultate financiară şcolile
Salariile câştigate în instanţe sunt considerate plăţi ilegale
Au titlu de profesor dar salariu de învăţător
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog