Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Cultură
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
17360
De la 07 Ianuarie 2003
122877427

Manifestantii pentru unire au plecat din Piata Universitatii.

  • Liderul protestatarilor, intalniri cu Traian Basescu (PMP), Daniel Constantin (ALDE) si Ecaterina Andronescu (PSD). Cele 3 partide si-au manifestat sustinerea
  • 23 October 2016, 23:00
In jur de 100 de tineri si-au petrecut noaptea in corturile amplasate in Piata Universitatii, dupa marsul de sambata pentru unirea Republicii Moldova cu Romania soldat cu incidente, si au protestat in cursul de zilei de duminica. Acestia au strans corturile pe seara, plecand din Piata Universitatii, informeaza Digi24. Presedintele Platformei Unioniste Actiunea 2012 George Simiona avut duminica discutii cu Traian Basescu (PMP), cu Daniel Constantin (din partea ALDE), iar la sediul PSD s-a intalnit cu Ecaterina Andronescu. Partidele amintite si-au exprimat sutinerea fata de solicitarile protestatarilor. Simion a subliniat ca singurul partid cu care nu a reusit sa stabileasca o legatura este PNL.
Manifestantilor li s-au alaturat duminica in Piata Universitatii Ilie Nastase si membri ai Asociatiei 21Decembrie 1989.
Ora 18:10 Ecaterina Andronescu, dupa intalnirea cu George Simion: PSD, deschis la propunerea unei declaratii a Parlamentului pe tema unirii Romaniei cu Republica Moldova (vezi aici mai multe informatii)
Ora 16:47 Vezi aici ce politicieni au participat sau si-au manifestat sustinerea fata de marsul de sambata.
Ora 16:43 Simion s-a intalnit duminica si cu reprezentantii PSD. Acesta a declarat din fata sediului PSD, avand-o alaturi pe Ecaterina Andronescu, ca singurul partid cu care nu a reusit sa stabileasca un contact este PNL.
Ora 15:34 George Simion s-a intalnit cu Traian Basescu (PMP) si cu Daniel Constantin (ALDE)
In urma intalnirii, ALDE a cerut demisia ministrului Afacerilor Interne, Dragoş Tudorache, pentru modul în care reprezentanţii MAI au procedat în cazul incidentelor de la marşul de sambata, si si-a manifestat sprijinul pentru protestatari. Presedintele Partidului Miscarea Populara, Traian Basescu, a declarat ca trebuie infiintat Ministerul Reunificarii, precizand ca sustine in totalitate unirea.
Numerosi basarabeni si-au petrecut noaptea in corturile amplasate in Piata Universitatii, acestia declarand ca vor ramane si duminica acolo si fac apel care toti romanii sa li se alature, a declarat liderul manifestantilor, George Simion, pentru Mediafax. Acesta a anuntat "adunarea generala" la ora 16:00.
Liderul asa-zisilor unionisti, George Simion, a declarat, duminica, pentru agentia de presa ca, pe parcursul noptii trecute, manifestantii au fost paziti de echipajele de jandarmi, fara a mai exista incidente.
Manifestantii spun ca vor ramane si duminica, pe parcursul intregii zile, in Piata Universitatii si fac apel la toti romanii care vor reunificarea Romaniei cu Republica Moldova sa li se alature. Totodata, solicita liderilor politici din Romania sa vina pe "baricada" de la Universitate si sa isi asume unirea ca proiect de tara.
Liderii manifestantilor anunta ca la ora 10 vor veni revolutionarii sa ii sustina, iar la ora 16 cer tuturor celor care sustin unirea sa li se alature in Piata Universitatii.
Ministrul de Interne, Dragos Tudorache, a solicitat, sambata, inspectorului general al Jandarmeriei Romane un raport complet cu privire la evenimentele din Piata Victoriei, care au condus la retinerea celor cinci participanti la Marsul pentru Basarabia, potrivit MAI.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Pelerinaj izvor al credinţei sau fanatism religios pe stil vechi?
Ioan Rotundu
Bătrâna Panovia Manziuc abandonată de autorităţi în frigul iernii
Ioan Rotundu
Incidente la marsul pentru unirea R. Moldova cu Romania:
Mai multi manifestanti au incercat sa rupa cordonul de jandarmi din Piata Victoriei. Protestatarii au amplasat corturi in Piata Universitatii, unde vor sa ramana peste noapte
Raportul preliminar privind interventia jandarmilor, inaintat duminica MAI
Gheorghe Nichita, fost primar al Iasiului trimis in judecata de DNA in doua dosare,
candideaza la Camera Deputatilor pe listele PRU
Ministrul Apararii spune ca nu se pune problema reintroducerii stagiului militar obligatoriu,
dar "exista o asteptare din partea societatii de a pune ceva in loc"
China cumpara in stil mare case nemtesti
- 16.000 de locuinte din marile orase germane vandute fondului de investitii CIC
USR va anunta luni lista ministrilor si a secretarilor de stat care vor candida pe listele Uniunii.
Nicusor Dan ar putea candida intr-un colegiu din Bucuresti
Horoscopul zilei de 24.10.2016
Bancul zilei: Un sfat util
Răzbunarea preotului Nicodim Nichita pe profesorul Moroşanu
Trăsura tatălui lui George Enescu
Lumea lu' Rotundu: In memoriam - Constantin Moroşanu
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 21.10.2016
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog