Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Sănătate
Administraţie
Sindicate
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Gastronomie
Aniversări
Pamflet
Mediu
Anchete
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
9300
De la 07 Ianuarie 2003
122894949

Maraton artistic al tinerelor talente botoşănene

  • 30 November 2007, 23:00
Sala mare a Teatrului „Mihai Eminescu” a găzduit joi seară un spectacol maraton de excepţie, cu prilejul căruia tinere talente autohtone au încântat o sală plină până la refuz. Mulţi din aceşti copii, adevăraţi alintaţi ai scenei, erau poate mai puţin cunoscuţi la nivelul judeţului. Cu toate acestea ei au cucerit inimile descoperitorilor de talente atât în ţară cât şi peste hotare obţinând premii importante. Efortul lor a fost încununat în Gala Copiilor Laureaţi, un adevărat regal artistic ce a rupt botoşănenii prezenţi pentru câteva ore în sală din viaţa cotidiană.
Puţin peste 30 de tinere talente au oferit un spectacol de zile mari, confirmându-şi talentul şi locul pe scenă încă o dată, dacă mai era nevoie. „În discuţiile zilnice cu directorul Direcţiei de Cultură Dana Petrariu ne-am gândit să facem acest spectacol maraton. De-a lungul anilor m-a durut când vedem cum copii noştri sunt tăiaţi de la premii la concursuri la Bucureşti. Am luptat şi am făcut festivalul „Mărţişor Dorohoian” şi avem deja trei vedete lansate pe plan naţional şi internaţional”, a declarat directorul Centrului de Creaţie Ion Ilie.
Gala Copiilor Laureaţi de de joi seară deschide un ciclu de spectacole anuale dedicate talentelor autohtone. Directorul Centrului de Creaţie a mulţumit deopotrivă profesorilor şi părinţilor pentru concursul dat. „Este un spectacol pentru copii, în care noi cei maturi avem de învăţat”, a subliniat directorul Ion Ilie.
Pentru că marea majoritate a micilor steluţe ce au strălucit pe scena teatrului au deja apariţii televizate, în timpul prestaţiei lor pe un ecran amplasat pe scenă au rulat filmuleţe cu evoluţii deosebite pentru care micile talente au obţinut premii naţionale şi internaţionale. Alături de interpreţii de muzică populară şi-au dat concursul Rapsozii Botoşanilor, care le-au acompaniat prestaţiile muzicale de înaltă valoare.
Prezent la manifestare alături de fiica sa, senatorul Mihai Ţâbuleac a fost foarte plăcut impresionat de eveniment, manifestându-şi disponibilitatea pentru a susţine pe viitor acţiunea. „Consider că este o iniţiativă foarte bine venită şi felicit pentru aceasta organizatorii. Este o dovadă că în judeţul Botoşani există un izvor nesecat de talente. Acest lucru trebuie să ne bucure dar să ne şi responsabilizeze. Nu există cultură fără persoane care să o cultive”, a declarat senatorul liberal democrat. (Bianca ALBU)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Felicitare de Ziua Naţională a României - PSD
Primarul Flutur îi felicită pe botoşăneni
Urarea liderului PNL adresată botoşănenilor
"La mulţi ani!" - PLD Botoşani
Botoşanii s-au mai răcorit de şanţuri şi gropi
Faptele de umbră ale ex-prefectului Roman
O inginerie financiară i-a adus lui Tonino un câştig fabulos (III)
cacealmaua trasă de Tonino BONINTEX-ului s-a pus la cale cu expertul
Ţâbuleac desconsideră modul în care botoşănenii au votat
Campanie liberală de colinde
Premieră a filmului „Pădurea Albastră” la Botoşani
Din nou, liberalii vor capul lui Negrescu
Democraţii coboară milităria în organizaţiile locale
Funcţia directorului Pavel este din nou asaltată
Achiţei îi stă pavăză
Cabinetul stomatologului care steriliza cu domestos a fost redeschis
Controale la activităţi cu impact asupra mediului
Ţiprigan l-a altoit pe Constantinescu exact unde acesta nu se aştepta
Sancţionat cu 500 lei pentru că şi-a bătut calul
Secretul vecinului
Horoscop
Electronice şi electrocasnice la preţuri avantajoase
Oportunităţi pentru profesia militară
Program TELE’M Botoşani
1 Decembrie – Ziua Naţională a României – Marea Unire de la deziderat la faptă şi înapoi
Românul şi cutezanţa
Carne de berbec cu tocana de legume
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog