Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
555
De la 07 Ianuarie 2003
122886204

Marea Britanie a intrat in recesiune

  • 25 April 2012, 23:00
Economia Marii Britanii a intrat in recesiune, pentru a doua oara de la inceputul crizei financiare, in urma contractarii economice neasteptate din primul trimestru al anului, informeaza Reuters. In urma anuntului, ministrul britanic de Finante, George Osbourne, a confirmat ca va continua politica de austeritate vinovata pentru scaderea popularitatii guvernului de coalitie.
Potrivit cifrelor furnizate de Biroul britanic de Statistica, economia britanica s-a contractat cu 0,2% in primul trimestru din 2012, scadere ce se aduga celei de 0,3% de la finalul lui 2011.
Premierul britanic David Cameron s-a declarat foarte dezamagit de cifrele anuntate de Institutul de Statistica. "Nu intentionez sa le scuz. Nu incerc sa le diminuez importanta prin explicatii. Nu exista eforturi pe care acest guvern nu le va face pentru a rezolva o situatie foarte dificila, care, sincer, s-a inrautatit" a precizat David Cameron. Seful guvernului a adaugat ca va fi o munca "dificila", dar guvernul isi va mentine planurile si va face "tot ce poate" pentru a genera crestere economica.
Liderul laburist Ed Miliband a catalogat cifrele drept "catastrofale" si l-a intrebat pe premier care este scuza pe care o invoca pentru aceasta situatie. "Aceasta este o recesiune creata de el si de cancelarul din Downing Street. Politica economica catastrofala promovata de el ne-a readus in recesiune", a declarat El Miliband.
Economistii estimasera o crestere modesta in prima parte a anului. Potrivit Institutului britanic de Statistica, contractarea economica se datoreaza diminuarii cu 0,4% a industriei de productie, cu 3% a industriei constructiilor si cu 0,1% a sectorului de servicii. Institutia a anuntat, de asemenea, ca diminuarea investitiilor in sectorul public a contribuit la scaderea importanta inregistrata in sectorul constructiilor.
"Singurul lucru care ar agrava situatia ar fi abandonarea programului nostru, care este credibil, si de a creste intentionat deficitul public creand noi datorii", a declarat ministrul britanic al Finantelor, George Osbourne, intr-un comunicat de presa citat de AFP.
Ministrul a recunoscut ca Marea Britanie se afla intr-o "situatie economica foarte dificila" agravata de faptul ca "atatea tari europene sunt deja in recesiune sau sunt pe punctul de a intra".
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Caricatura zilei
Bancul zilei: Nencrederea soţiei
APIA Botoşani Informare de presă
Incompetenţă sau minciună la USL?
Indiferent, ambele sunt toxice pentru Botoşani!
Moscova lucrează şi prin Comrat
Lege: Copiii romnilor care muncesc in străinătate vor trebui incredinţaţi unei rude
Hillary Clinton va veni la Bucureşti
Cum va fi vremea in minivacanţa de 1 Mai
Ce nu s-a văzut la TV la discursul preşedintelui Consiliului European in Parlamentul Romniei
Democraţia bitei
Ioan Rotundu
Botoşani: Ochii din spatele ferestrelor caselor vechi
Ovidiu Portariuc nu va da mită, oferă doar promisiuni
Judecătorii au dat peste nas consilierilor judeţeni
USL-iştii au depus lista cu candidaturi pentru Consiliul Local
Cristescu, OTV-ist mărunt la fapte şi gndire
S-a definitivat structura anului şcolar 2012-2013
Săptămna Europeană a vaccinării
Literatura universală va deveni obiect de studiu in gimnaziu
Eliminarea de la titularizare a absolvenţilor de la Spiru Haret este un abuz
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog