Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Economic
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
18097
De la 07 Ianuarie 2003
122878164

Marea Britanie crede ca Moscova s-a aflat in spatele complotului pentru uciderea premierului proocciental muntenegrean

  • 19 February 2017, 23:00
Oficiali britanici cred ca autoritatile ruse s-au aflat in spatele unui complot din luna octombrie pentru a-l ucide pe premierul muntenegrean prooccidental Milo Djukanovici, au declarat surse guvernamentale de la Londra pentru Sunday Telegraph, potrivit News.ro.
Oficialii de la Londra cred ca Rusia a pus la cale intreg complotul pentru a putea fi pus pe seama nationalistilor rusi, daca va fi descoperit.
"Discutam despre un complot pentru a perturba sau prelua controlul, intr-un fel, asupra unui Guvern. Nu putem sa credem ca nu a existat un proces de aprobare", a spus una dintre sursele citate sub acoperirea anonimatului.
Potrivit Sunday Telegraph, agentiile de informatii ale SUA au strans dovezi in legatura cu implicarea la nivel inalt a Rusiei in plan.
Intrebat despre informatiile aparute in saptamanal, Ministerul britanic de Externe a afirmat ca Muntenegrul a identificat cetatenii rusi din spatele complotului.
"Muntenegrul trebui sa ofere un proces judiciar competent, transparent (...) pentru suspectii de lovitura de stat", a declarat o purtatoare de cuvant a MAE britanic.
"Succesul va fi un pas major in convingerea comunitatii internationale in legatura cu progresul real in statul de drept muntenegrean si compatibilitatea cu standardele NATO si UE", a adaugat ea.
Un procuror special pentru fosta Iugoslavie a declarat in noiembrie ca un grup de "nationalisti rusi" au intentionat sa il asasineze pe Djukanovici, pentru ca un partid de opozitie sa ajunga la putere.
Moscova a negat orice implicare in complot, iar alte partide muntenegrene au spus ca tot complotul a fost fals si il acuza pe Djukanovici ca foloseste serviciile de securitate pentru a-si extinde dominatia ce dureaza deja de 25 de ani.
In mai 2016, ministrii de externe din NATO si Muntenegru au semnat protocolul de aderare, marcand etapa finala a drumului acestei tari spre statutul de membru al Aliantei Nord-Atlantice.
Autoritatile de la Podgorica i-au interzis in februarie anul trecut vicepremierului rus Dmitri Rogozin sa intre in Muntenegru.
Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a afirmat in decembrie ca NATO a constatat o prezenta crescanda a Rusiei in Balcanii de Vest, adaugand ca Alianta Nord-Atlantica va contracara propaganda Rusiei printr-o dezbatere deschisa si libera
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Talentaţii
Horoscopul zilei de 20.02.2017
Gusturile „intelectuale” ale deputatei Tamara Ciofu
Ioan Rotundu
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 17.02.2017
Zimbabwe: Mugabe spune ca poporul vrea ca el sa candideze la presedintie si in 2018, cand va avea 94 de ani
Romania nu a transpus anul trecut 21 de directive UE si risca sanctiuni. Alte 27 de directive au termen 2017
Experiment economic fara precedent in Kirghizstan,
tara care vrea ca fiecare cetatean sa detina 100 de grame de aur
Ambasada Rusiei anunta o dezghetare majora a relatiilor cu Romania
Ce nu a spus Melescanu dupa intalnirea cu Kuzmin
Drama prin care trece Cornelia Pricope şi fiul ei
Ioan Rotundu
Potenţiali candidaţi la funcţia de preşedinte al PNL Botoşani
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog