Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
23849
De la 07 Ianuarie 2003
122883916

„Mari scriitori români”, un proiect de succes

  • 16 April 2010, 23:00
Trei profesoare de română inimoase din Botoşani au pus în practică un proiect prin care au ţinut să aducă mai aproape de elevi frumuseţea lecturii, profunzimea poeziei, aşa cum se reflectă în creaţiile lui Marin Sorescu, Ion Creangă şi Tudor Arghezi. Profesoarele Loredana Carcea, de la Şc. Nr.7 „Octav Băncilă”, Botoşani, Cristina Bordeianu, Şc. Nr. 8 „Mihail Kogălniceanu”, Dorohoi şi Gina Cojocariu, Şc. Nr. 14 „Ştefan cel Mare”, Botoşani au dezvoltat proiectul „Mari scriitori români” angrenând în activităţi elaborate, acţiuni culturale peste o sută de elevi, de la şcolile menţionate.
Micuţii selectaţi pentru piese de teatru, interpretare pe versuri argheziene sau recitări au dovedit adevărate veleităţi artistice, făcându-se remarcaţi în comunităţile unde au susţinut programele artistice. „Am dorit sensibilizarea elevilor în legătură cu opera lui Marin Sorescu, a lui Ion Creangă şi a lui Tudor Arghezi, implicarea în activităţile din cadrul proiectului a tuturor elevilor din cele trei clase a V-a, a părinţilor. De asemenea, am urmărit dezvoltarea capacităţilor de relaţionare, analiză, sinteză şi a gândirii logice, a sensibilităţii artistice. Copiii sunt nişte artişti. Am avut şansa să aleg copii minunaţi, talentaţi, care se implică cu adevărat. La fel şi părinţii” a declarat profesoara Gina Cojocariu, cadru didactic la Şcoala 14, coordonator de proiect.
Elevii claselor a V-a D de la Şc. Nr. 7 „Octav Băncilă” Botoşani, a V-a D de la Şc. Nr. 8 „Mihail Kogălniceanu” Dorohoi şi a V-a B de la Şc. Nr. 14 „Ştefan cel Mare” Botoşani s-au pus pe citit mai abitir de când au îmbrăţişat „ cariera” de artist. „ Am fost primiţi frumos la celelalte două şcoli, pentru că proiectul presupune deplasare la cele trei instituţii şcolare. Ne-au primit în portul naţional, cu fel de fel de programe. Şi noi vrem să-i primim aşa cum se cuvine pe 14 mai când vom avea acţiunea la şcoala noastră şi anume am ales varianta tradiţională, cu pâine şi cu sare, fără port popular, pentru că fiind Arghezi nu prea poţi în costum naţional” a mai spus profesoara Gina Cojocariu.
Una peste alta, implicarea copiilor în activităţile proiectului va fi pentru ei un câştig. Micuţii vor descoperi opera scriitorilor vizaţi şi vor afla mai multe despre viaţa acestora astfel încât vor aprecia şi respecta valoarea lor. (Lavinia Preda)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Norul de cenuşă prezintă riscuri pentru sănătate
Cei mai bogaţi oameni de afaceri ruşi şi-au dublat averile anul trecut
Putin si Tusk, implicaţi în moartea lui Kaczynski?
Păţanii la ceas de noapte, cu şoferi băuţi, conducând maşini fără acte
Horoscop
Bancul zilei: Degetul plăcerii
Primarul de Flămânzi va achita, din propriul buzunar, bustul eroinei locale Maria Didiliuc
C O M U N I C A T D E P R E S Ă – nor vulcanic
Cseke mută balastul financiar al spitalelor în grădina autorităţilor locale
Luni, probă de bacalaureat
Nou născuţii nu mai sunt vaccinaţi contra TBC
Din nou se încing spiritele în învăţământ
CPC nu vrea alimente ieftine şi proaste, ci europene şi scumpe
Declarat oficial şi irevocabil turnător la Securitate
Manuela şi Alexandru Zarug sunt membri PDL
O asistentă medicală de la Psihiatrie şi-a pus capăt zilelor vineri dimineaţă
Parabolica şi stâna
Oraşul Toulouse transformă paşii oamenilor în curent electric
Patru judecători ai Curţii Constituţionale, în atenţia ANI pentru incompatibilitate
Femeile sunt cu adevărat orbite de gelozie
Ar trebui declarată alerta roşie în România din cauza plecării medicilor
Elena Udrea: România are potenţial pentru turismul de aventură
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog