Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Sport
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
22627
De la 07 Ianuarie 2003
122908276

Marian Vanghelie îl acuză pe Vasile Blaga că ar fi fost informator al Securităţii

  • 28 March 2011, 23:00
Vicepreşedintele PSD Marian Vanghelie l-a acuzat, luni, pe secretarul general al PDL, Vasile Blaga, că ar fi fost informator al fostei Securităţi, potrivit Mediafax.
Întrebat cum comentează afirmaţiile pe care Vasile Blaga le-ar fi făcut, potrivit telegramelor publicate de Wikileaks, despre el, Marian Vanghelie a replicat: "Este vorba de reformatorul PDL, domnul Vasile Blaga? Eu l-aş întreba pe domnul preşedinte al României, Traian Băsescu, dacă cumva ştie că domnul Blaga este un informator?"
. Rugat de jurnalişti să explice la ce s-a referit când a folosit termenul "informator", Vanghelie a răspuns: "Cei cărora li se scot dosare, cum s-au scos la unii de la CNSAS, dinainte de '89".
Preşedintele PSD Bucureşti s-a întrebat si dacă Traian Băsescu şi Emil Boc ştiu de "implicarea" lui Blaga în scandalul de la vămi:
"Îl invit pe domnul Blaga, că este un mare reformator, să avem o discuţie, dacă are curaj, despre corupţia din Ministerul de Interne, despre corupţia de la Primăria sectorului 5, despre corupţia de la Primăria Capitalei, despre corupţia din guvernul Boc, despre tot ce ştie, despre dosarele dânsului şi despre implicarea lui Marian Vanghelie în anumite dosare. Îl invit la o discuţie tete-a-tete, cu presa de faţă, să vedem cine are probleme şi unde, să mă întrebe oficial, că am şi eu multe oficial să îi spun".
Apoi, liderul PSD Bucuresti a reluat si intrebarea de la inceput: "Îl întreb pe preşedintele României să ne spună dacă ştie că domnul Blaga este informator, dacă ştie că domnul Blaga a fost informator în perioada veche?".
Întrebat dacă Vasile Blaga este "regina" corupţiei din vămi, Marian Vanghelie a raspuns: "Eu cred că domnul Blaga are multe probleme şi s-a tot discutat de dânsul, l-am tot cocoloşit, l-am tot împăiat, l-am despoiat. Când îl facem că are 80 de ani, când îl facem reformator de 25 de ani.
Dacă tot vrea să fie marele om care discută cu americanii despre noi şi le dă informaţii false, să ne spună de problemele lui. Le-a spus celor din America de dosarele pe care le are? Le-a spus cu ce s-a ocupat în perioada dinainte de Revoluţie? E foarte important".
Vasile Blaga spunea, în 2009, că în PSD există un grup pro-Geoană condus de Marian Vanghelie, care însă nu ar fi decât "o unealtă a unei clici din umbră", formate din oficiali ai Ministerului de Interne, inclusiv "generalul Voicu", potrivit unei telegrame transmise de Ambasada SUA la Bucureşti si publicata de Wikileaks.
Secretarul general al PDL, Vasile Blaga, s-a referit la o "clică din umbră" formată din oficiali precum "generalul Iliescu, Toma Zaharia şi "generalul Voicu (pe care Vanghelie a încercat să-l promoveze în funcţia de ministru al Internelor)".
"Ei sunt adevăraţii şefi, Vanghelie va rămâne întotdeauna doar cel care plăteşte în locul lor", mai spunea Vasile Blaga.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Lecţii de pescuit la Prefectură
Profesorii nu se dau învinşi
România nu iese din recesiune la 1 aprilie
au hotărât liberalii botoşăneni
Senatorul Marcu continuă să critice Guvernul Boc
Circulau cu numerele de înmatriculare expirate
Obuz descoperit în faţa casei
Din realizările viceprimarului de Copălău
Pompierii în vizită la Grădiniţa 14 Botoşani
Caricatura zilei
Ofertă de noi locuri de muncă
Va deveni Dodiţă director cu patalama?
Directorii de şcoli ameninţaţi de către liderii de sindicat
Victorii zdrobitoare pentru echipele din zona Flămânzi
Tehnica lui Răzvan Rotaru
Ioan Rotundu
Bancul zilei: Dorinţele ţiganului
Proiectul privind reducerea TVA la 5% la alimentele de bază nu are acoperire bugetara
Ce spunea Ambasada SUA despre Ponta după alegerile pentru şefia PSD din februarie 2010
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog