Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Cultură
Economic
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Decese
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
18051
De la 07 Ianuarie 2003
122878118
Marius Lulea:

Este oficial: SUA susţine Unirea dintre România şi Republica Moldova

  • 13 January 2014, 23:00
Sâmbătă dimineaţa, în cadrul unei conferinţe de presă, adjunctul secretarului american pentru afaceri europene şi euroasiatice, a declarat că este de acord şi susţine orice alegere democratică a Republicii Moldova, inclusiv Unirea acesteia cu România, scrie Marius Lulea pe www.adevarul.ro, preluat de Romanian Global News.
Victoria Nuland a primit din sală o întrebare legată de viitorul Republicii Moldova şi de posibila Unire cu România :" Cum vedeţi traseul european al Republicii Moldova în urma summitului de la Vilnius şi cum privesc SUA declaraţiile despre unirea cu România?"
Victoria Nuland a declarat că SUA susţine orice alegere a Republicii Moldova atâta timp cât este o decizie suverană: " SUA susţine suveranitatea şi integritatea teritorială a Republicii Moldova şi dreptul R.Moldova de a-şi alege propriul viitor. "
România a fost felicitată pentru rolul major pe care l-a jucat în susţinerea traseului european al Republicii Moldova şi în democratizarea celui de al doilea stat românesc :"Am susţinut puternic Parteneriatul Estic şi oportunităţile pe care UE le-a oferit ţărilor din est prin asocierea la pactul de liber schimb, prin oportunităţile legate de acordarea vizelor.
Credem că este un enorm pas pozitiv pentru ţări precum Moldova, Georgia, Ucraina. Ştiţi că dl secretar de stat Kerry a fost în Moldova de curând pentru a felicita aceast stat pentru acordul de asociere cu UE. Am fost în contact cu UE în legătură cu acest subiect pentru a încuraja accelerarea acestor procese.
Cred că România are multe motive să fie mândră de sprijinul şi ghidajul ("mentoring" in original – n.red.) pe care l-a acordat R.Moldova pentru a deveni mai independentă, mai democrată, mai prosperă şi mai sigură.
Vreau să vă felicit pentru susţinerea pe care le-o arătaţi pentru independenţa energetică, educaţie, pentru susţinerea arătată în interiorul UE şi pentru dezvoltarea Parteneriatului Estic. SUA şi Romania sunt partenere care susţin o Moldovă independentă, suverană şi democrată." De altfel poziţia SUA nu constituie o surpriză, aceasta fiind una constantă după 1989. Este în interesul geostrategic al acesteia să împingă graniţele Europei când mai spre Est şi mai ales prin intermediul unui stat partener fidel cum este România.
Romanian Global News

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Educaţie sexuală
Horoscopul zilei
Datele a 110 milioane de clienţi ai retailer-ului american Target au ajuns pe mâinile infractorilor cibernetici, după un atac gigantic
Profesorii corupţi sunt stăpânii sau căpuşele educaţiei?
Financial Times: Romanii nu se grăbesc sp emigreze in Marea Britanie "rasistă"
Ponta, întrebat cum comentează declaraţiile Victoriei Nuland legate de imixtiunea politicului in justiţie
cred că se referea la dl Băsescu, au aşa am înţeles de R.M.
Ponta: Acciza pe carburanţi rămâne sa se aplice de la 1 aprilie
Ce treabă are Germania cu cetăţenia română acordată fraţilor de peste Prut?
Naşterea noului partid stat
Mişu Fotino a murit. Actorul avea 83 de ani
Comisia Europeanî îndulceşte condiţiile exploatării gazelor de şist
Botoşani: Demersul primarului Portariuc între realitate şi populism
Ioan Rotundu
Vom fi iarăşi ce-am mai fost,
Şi chiar mai mult decât atât!
Ioan Rotundu
“Mai aproape de Eminescu”
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog