Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Fapt divers
Învăţământ
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Religie
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
4887
De la 07 Ianuarie 2003
123138627
pnl

Memoria lui Eminescu va fi dată pe māna unui economist

  • 20 August 2009, 23:00
Autorităţile judeţene au găsit deja īnlocuitor pentru funcţia de director al Memorialului Ipoteşti. Şeful Consiliului Judeţean Botoşani, Mihai Ţābuleac precizează că īn şedinţa de pe 26 august, economistul Miluţă Jājāie va fi propus pentru funcţia de director interimar al Centrului Naţional de Studii Mihai Eminescu, după demisia lui Valentin Coşereanu, īn urma unui control efectuat la nivelul instituţiei.
„Am propus la Memorial, īn locul lui Valentin Coşereanu, un economist, pe Miluţă Jājāie, un economist din aparatul de specialitate al Consiliului Judeţean, care īndeplineşte toate condiţiile pentru a ocupa interimar această funcţie”, a declarat Mihai Ţābuleac.
După 16 ani de directorat, Valentin Coşereanu a renunţat la funcţie. Demisia sa a venit ca o consecinţă a neregulilor constatate la controlul demarat īn urma unor sesizări repetate venite de la „un număr de angajaţi”. Comisia a scos la iveală activitatea managerială defectuoasă, īncălcări ale dispoziţiilor privind atribuirea de contracte de achiziţie publică, a contractelor de concesiune de lucrări publice şi de concesiune de servicii.
De asemenea, la Memorialul Ipoteşti s-au īncălcat dispoziţiile legii contabilităţii, ale legii privind protejarea patrimoniului cultural naţional mobil, ale dispoziţiilor legii referitoare la Codul Muncii, dar şi ale dispoziţiilor interne privind achiziţiile şi evaluarea bunurilor muzeal.
Funcţia de director al Memorialului Ipoteşti nu este numai de a şti să contabilizeze cheltuielile, ci şi de a reprezenta instituţia īn plan cultural, căci acesta-i este rostul īnfiinţării ei. Va fi interesant de ascultat discursul unui economist despre opera celui mai mare poet al romānilor. Probabil că va prezenta un bilanţ contabil care va reliefa cāte poezii a scris poetul, cāte versuri īnsumează opera sa poetică, cāte articole publicistice şi alte multe altele, informaţii care se potrivesc cu statutul de economist.
Iată, dar, că preşedintele Ţābuleac va rămāne īn istoria culturii botoşănene ca fiind singurul demnitar ales ce a considerat să de-a memoria poetului intrat īn universalitate pe māna unui contabil, fie el şi cu studii superioare. Oare judeţul nostru nu mai dispune de nici o personalitate culturală demnă să-l reprezinte pe Eminescu? (Eliza Sofian)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Mai multe asociaţii civice cer debirocratizarea acordării cetăţeniei romāni pentru basarabeni
Petru Bogatu: Inima dinozaurului comunist e cāt un purice
Patriarhul BOR, PF Daniel, cere Preşedintelui Băsescu ca religia să rămānă īn şcoli
"De ce să vorbim in romāna? Nimeni nu ne cere!"
Smiley īşi prezintă bolidul la Pro Motor
Horoscop
Mărturisirea soţiei
Elena Udrea - spaima PDL
Deţinutele s-au īntālnit cu tinerele instituţionalizate de la Centrul de Plasament
Liviu Şoptelea a expus la Suceava
Un tānăr a spart barajul făcut de poliţişti
Minciuna şi īnşelătoria – singurele lucruri īn care crede Ţurcanu
susţine senatorul liberal Liviu Cāmpanuliberalii scot la vedere putreziciunea morală īn care convieţuiesc politic
Probleme la vānzarea cărnii īn piaţă
Din nou vom avea apă caldă
S-au stopat disponibilizările din īnvăţămānt
Zarug abordează problema protecţiei consumatorului īntr-un alt mod
Aveţi o problemă, sunaţi-l!
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog