Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
2555
De la 07 Ianuarie 2003
122888204

Merkel autorizeaza procuratura sa-l ancheteze pe comicul german care a citit un poem obscen despre Erdogan

  • 15 April 2016, 23:00
Angela Merkel a declarat vineri ca accepta solicitarea Turciei de a-l pune sub acuzate pe comediantul german ce a citit un poem obscen despre presedintele Tayyip Erdogan la televiziunea germana, transmite Reuters.
Potrivit prevederilor codului penal din Germania, guvernul trebuie sa autorizeze procurorii pentru ca acestia sa demareze cazul impotriva comediantului, Jan Boehmermann, acuzat de insultarea unui lider strain.
“Au fost opinii diferite intre partenerii coalitiei - conservatorii si SPD (social-democrati)”, a spus Merkel la Cancelaria sa din Berlin.
“Rezultatul este ca guvernul german va acorda autorizatia in acest caz”, a adaugat ea, subliniind ca aceasta nu este o decizie privind fondul cazului impotriva lui Boehmermann.
Potrivit The Guardian, poemul a fost citit intr-un scurt clip dintr-un program de noapte de la televiziunea de stat ZDF luna trecuta. Boehermann, stand in fata unui steag german si in spatele unui mic portret al lui Erdogan, a citit un poem in care il acuza pe presedintele turc, printre altele, ca "reprima minoritatile, loveste kurzii si plezneste crestinii in timp ce se uita la pornografie cu copii".
Susceptibilitatea Turciei la insultele la adresa lui Erdogan este subliniata de numeroasele procese din tara, multe soldate cu condamnari.
Uneori se ajunge la situatii comice cum s-a intamplat in decembrie anul cand o instanta turca a cerut expertilor sa evalueze personajul Gollum din Stapanul Inelelor in dosarul unui barbat judecat pentru insultarea lui Erdogan.
Joi, cinci persoane au fost trimise la inchisoare in Turcia pentru ca l-au "insultat" pe presedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, care creste numarul proceselor penale in interiorul si dincolo de granitele nationale, a informat agentia de presa Dogan.
Erdogan a respins la inceputul acestei luni "orice lectie de democratie" din partea occidentalilor in ceea ce priveste libertatea presei din Turcia.
Autoritatile turce sunt acuzate de deriva autoritarista si de incercarea de a inchide gura presei de opozitie, in special dupa recenta plasare sub control judiciar a ziarului de opozitie Zaman si dupa procesele a doi importanti ziaristi de la Cumhuriyet, Can Dundar si Erdem Gul, acuzati ca au dezvaluit secrete de stat.
De la alegerea sa in fruntea statului turc, in august 2014, Erdogan si-a inmultit recursurile la justitie pentru "insulte", vizand de la artisti la ziaristi si oameni simpli.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Reţeta zilei: Friptură de miel în pergament cu legume şi telemea
Bancul zilei: Mafiotul Ivan
Horoscopul zilei de 16.04.2016
Presa-n gua lu' Rotundu: Emisiunea din 15.04.2016
Judecatoare din Rusia, concediata dupa ce a acceptat o plangere impotriva presedintelui Putin
Prognoza meteo pentru weekend
Stolojan il sfatuieste pe Basescu sa nu candideze la Primaria Capitalei
Prima reactie a Administratiei Prezidentiale in scandalul generat de candidatura lui Marian Munteanu:
Presedintele Romaniei nu a propus, nu a sustinut si impus conducerii PNL aceasta candidatura
Fraude la BAC: Un profesor din Tulcea, condamnat la 5 ani si 8 luni inchisoare cu executare pentru luare de mita
PSD si ALDE anunta ca-l sustin la primaria Cluj pe omul de afaceri Octavian Buzoianu
Aurelia Cristea, retrasa din cursa, a demisionat din fruntea organizatiei municipale: „Mi-a fost greu sa aduc oameni noi în partid, din pricina imaginii domnului Dragnea”
Marian Munteanu, despre Klaus Iohannis: Ca sa se distanteze, trebuia sa fi fost apropiat. I-a pus la punct pe unii
Pericolul major evitat la limita de Klaus Iohannis. De ce Marian Munteanu nu mai poate fi candidat
Botoşani: Portariuc, dacă tot îl muţi pe Sf. Gheorghe, mută şi Paştele!
Ioan Rotundu
Un nou abuz de putere a comisarului şef Mihai Bunduc
Lumea lu' Rotundu: Revoluţia la Botoşani
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog