Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Fapt divers
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Religie
Caricaturi
Reportaje
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
8489
De la 07 Ianuarie 2003
123142229
pnl

Mesajul Patriarhului Daniel către emigraţia română de pe glob

  • 13 August 2009, 23:00
Biserica Ortodoxa Romana sarbatoreste duminica, 16 august, pentru prima data la nivelul intregii Patriarhii Romane, Duminica romanilor migranti, iar cu acest prilej, Patriarhul Daniel a adresat romanilor migranti si familiilor lor un mesaj, transmite Romanian Global News, care citeaza biroul de presa al Patriarhiei Romane.
Redam in cele ce urmeaza textul acestui mesaj:
Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane, pretuind marturia crestineasca si romaneasca a fiilor si fiicelor duhovnicesti care lucreaza sau studiaza in strainatate, in sedinta sa de lucru din 25-26 februarie 2009 a luat hotararea ca, in fiecare an, prima duminica dupa sarbatoarea Adormirii Maicii Domnului (15 august) sa fie celebrata ca Duminica romanilor migranti, aceasta duminica fiind inscrisa in calendarul bisericesc la rubrica Date Importante si inclusa in programele liturgice si pastoral-misionare ale fiecarei eparhii.
Rostul principal al acestei duminici speciale, celebrata anul acesta pentru prima oara la nivelul intregii Patriarhii Romane, este de a spori dragostea crestina si conlucrarea frateasca, astfel ca munca sau studiul departe de tara, in strainatate, sa nu devina indepartare sau instrainare spirituala intre romanii din aceeasi familie sau din aceeasi parohie din Romania. In Duminica romanilor migranti din acest an, celebrata in ziua de 16 august, cei de acasa si cei veniti de departe au prilejul de a se ruga impreuna la Sfanta Liturghie. Astfel, toti preotii de la parohii si manastiri sunt chemati sa se roage in mod deosebit pentru romanii din strainatate, care acum au venit in vacanta, ca Mantuitorul nostru Hristos sa-i izbaveasca de incercari sau necazuri, sa-i ajute sa-si pastreze credinta ortodoxa si identitatea romaneasca, si sa cultive ajutorarea frateasca.
Prin mijloacele specifice, Biserica isi manifesta grija pentru nevoile spirituale si materiale pe care le au cei ramasi acasa, in Romania, mai ales copiii, batranii, bolnavii si saracii. Ne gandim cat de greu trebuie sa le fie familiilor care, din saracie materiala sau din alte motive, se afla separate, fie prin plecarea la munca in strainatate a unuia dintre parinti, fie prin plecarea ambilor parinti, lasand copiii in grija bunicilor si a rudelor din Romania sau uneori in grija nimanui. Cultivand bucuria reintoarcerii acasa, Biserica indeamna la rugaciune pe toti fiii ei duhovnicesti pentru ca cei aflati in aceasta situatie sa-si revada familia reunita cat mai curand cu putinta.
Rugam pe Preamilostivul Dumnezeu sa binecuvinteze pe toti romanii migranti pentru ca sederea si activitatea lor in strainatate sa se implineasca in pace si sanatate, in buna intelegere cu cei din jur si in apararea bunului nume de crestin si de roman.
Cu aleasa pretuire, parintesti binecuvantari si rugaciune staruitoare catre Dumnezeu, † DANIEL
Patriarhul Bisercii Ortodoxe Romane
(Romanian Global News)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


După întâlniri cu cei care fac jocurile Rusiei la Chişinău
Filat s-a văzut şi cu ambasadorul SUA
Ce cred liderii Alianţei pentru Integrare Europeană despre alegerea preşedintelui
Guvernul „portocaliu” din Ucraina pregăteşte asimilarea românilor din Ucraina
Astronomi români, pe podiumul mondial la Rio de Janeiro
Noutăţi de ultimă oră la „Zilele oraşului Flămânzi”
Flămânzeni care înnobilează Cartea de Aur a oraşului Flămânzi
Pogea operat
Horoscop
Directorul de la Memorial s-a retras din funcţie
Nu doar drumurile sunt ţinta autorităţilor, ci şi podurile
Pensionarii botoşăneni se pregătesc de pe acum de sărbătoare
Bătăuşii de pe stadioane vor fi puşi la respect
Peste 100 de directori aşteptaţi la Botoşani să vadă sistemul de salubrizare
Lucrează numai cu programare
Prima zi de şcoală
Adevărata Românie (V)
la peştera Urşilor şi Scărişoara
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog