Mai întâi, ca şi chivernisit ce sunteţi, trebuie să vă angajaţi o îngrijitoare pricepută şi într-ale bucătăriei. Cea mai practică metodă de a servi micul dejun, este să vi-l aducă pe tavă, în cameră. De aceea în casa chivernisitului se doarme în camere separate. Ca să nu se işte ceartă de la micul dejun. Apoi, sunt avantaje practice. Servitul micului dejun la cameră permite servitoarei să amenajeze sufrageria pentru masa de prânz, fără a mai face curăţenie după micul dejun. Iar stăpânilor şi progeniturilor acestora permite să-şi termine în linişte toaleta, nemaifiind graba că va întârzia la masă. De obicei, se serveşte la micul dejun cafea cu lapte, ceai sau ciocolată cu cozonac, pâiniţă, carne rece, şuncă, ouă moi, unt, marmeladă, brânză. Se mai poate adăuga omletă, caşcaval la capac, sucuri etc. totul încheindu-se cu nelipsita cafea. Ţigara, deşi este interzisă de medic, pentru chivernisiţi este permisă. Poftă bună!
(Lucullus)