Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Decese
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
23770
De la 07 Ianuarie 2003
122909419

Migrarea infractorilor peste hotare, benefică pentru Flămânzi

  • 6 May 2009, 23:00
Conform informării prezentate de inspectorul Marcel Şchiopu, şeful Poliţiei Flămânzi, la ultima şedinţă ordinară a Consiliului Local, în primul trimestru al anului 2009 numărul infracţiunilor înregistrate în zonă s-a redus simţitor faţă de aceeaşi perioadă de timp a anului trecut. Din analiza stării de legalitate a rezultat că, faţă de primul trimestru din 2008, când au fost înregistrate 93 de infracţiuni, numărul faptelor antisociale a scăzut, în primele trei luni ale actualului an, la numai 54.
Dacă numărul de distrugeri (7) s-a menţinut constant, la fel şi cel de înşelăciuni (1), numărul furturilor s-a diminuat serios, de la 44 în 2008 la doar 16 în prezent. „Îmbucurător este faptul că nu ne-am înregistrat cu infracţiuni de mare violenţă, comparativ cu perioada similară a anului 2008, când au fost sesizate şi constatate 2 tâlhării şi 1 viol. De asemenea, infracţionalitatea sesizată, comisă în stradă, a cunoscut o scădere de la 5 la 3 fapte, respectiv un furt din magazin, un furt dintr-o maşină şi un furt de autovehicul”, ne-a spus inspectorul Marcel Şchiopu.
Dincolo de creşterea eficienţei lucrătorilor din cadrul Poliţiei Flămânzi, un rol decisiv în diminuarea stării infracţionale l-a avut, lucru recunoscut de altfel de inspectorul Şchiopu, şi migrarea infractorilor spre alte zone din ţară şi chiar din Europa pentru a scăpa, cel puţin o perioadă, de actele de arestare întocmite pe numele lor. „Avem cel puţin trei grupuri infracţionale cunoscute a căror membri, până când au fost judecate procesele, au dispărut din localitate şi probabil din ţară, după ce au fost informaţi de prieteni şi de membrii familiilor că pe numele lor au fost întocmite dosare penale”, ni s-a mai explicat.
În final, şeful Poliţiei Flămânzi ne-a mai spus că, în scopul eficientizării serviciului poliţienesc şi pentru menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă civică pe raza oraşului, cât şi pentru rezolvarea completă a problematicii şi solicitărilor cetăţenilor, lucrătorii instituţiei şi-au propus să acţioneze în vederea „creşterii gradului de siguranţă a cetăţeanului din stradă”, în vederea „continuării activităţilor menite să prevină abandonul şcolar, violenţa din şcoli şi implicare elevilor în evenimente rutiere”, cu multă „operativitate şi prioritate în soluţionarea oricărui incident”. Se va acorda o atenţie deosebită „prevenirii faptelor cu violenţă mare şi a în special a violenţelor intra-familiale” dar şi „găsirii soluţiilor de rezolvare eficientă pentru asigurarea unui trafic fluent şi sigur pe arterele de circulaţie ale oraşului şi în special pe DE58”.
(B.P.F.)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Contestaţii respinse în favoarea societăţilor agreate de primărie
PROGRAM TELE'M BOTOŞANI JOI 7 Mai
Ungurul Mizsei continuă să facă jocul comuniştilor şi al Moscovei la Chişinău
Chirtoacă va avea întâlniri la Washington cu reprezentanţi ai administraţiei americane
La Bucureşti s-a uitat de Washington
Şedinţa Parlamentului denota „caracterul cinic şi duplicitar al comuniştilor”
Comemorarea morţii lui Al. Ioan Cuza, la Heidelberg
Volkswagen în flăcări
Horoscop
Sincere condoleanţe
Inimă de… avocat
Cipru şi Grecia vă cheamă la muncă!
Traseul către Mănăstirea Balş nu are şanse să fie modernizat
Când dragostea-i mare, uiţi şi de Euro!
Profanatorii mormintelor evreieşti au fost identificaţi
Cerşetorii prosperă, mimând handicapuri închipuite
„Vise ţesute în culori”
Autoturism capitonat cu ţigări
Elevii, de ce s-au temut, de aceea n-au scăpat: vor da teza!
Cam multe necunoscute pe la CAS!
Un top la medicilor… cu tentă de denigrare
Cereri bizare la „Ce te Doare?”
Cine-s porcii!
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog