Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
7629
De la 07 Ianuarie 2003
122579568
Mihai Razvan Ungureanu:

Alianţa dreptei se încheagă cu dificultate din cauza orgoliilor

  • 16 September 2012, 23:00
Presedintele Partidului Forta Civica, Mihai Razvan Ungureanu, sustine ca alianta de centru-dreapta se realizeaza cu dificultate din cauza orgoliilor si este cazul ca acestea sa fie mai moderate pentru atingerea scopului final. El a afirmat, sambata, la Constanta, ca nu au existat deocamdata negocieri in interiorul acestei aliantei legate de proportionalitatea reprezentarii in colegii si nici compozitia nominala a listei, acestea fiind chestiuni care vor fi discutate in perioada urmatoare, transmite Mediafax.
Intrebat daca nu cumva alianta de centru-dreapta a pierdut startul fata de USL, care a trecut deja la negocierea colegiilor, Mihai Razvan Ungureanu, a recunoscut ca exista un contratimp politic care trebuie acoperit si ca inchegarea aliantei s-a facut cu dificultate.
"Nu as spune ca pierdem startul, dar e un contratimp politic pe care trebuie sa-l acoperim. USL functiona oricum dinainte, USL nu avea o problema de timp cu atat mai mult cu cat calendarul politic al ultimelor trei luni a fost determinat de actiunile USL-ului. In ceea ce priveste alianta dreptei, ea se incheaga cu dificultate si am spus acest lucru, se incheaga cu dificultate pe seama orgoliilor care nu sunt intotdeauna adecvate scopului final, al tuturor. Sunt un om care considera ca pe seama unui declic strategic vanitatile personale si orgoliile de circumstanta ar trebui sa fie mult moderate", a spus Ungureanu.
Cand a fost intrebat despre ale cui orgolii este vorba, liderul Fortei Civice a precizat: "In general vorbesc, lista e prea lunga".
Totusi, el a explicat ca aceasta alianta trebuie sa isi propuna sa castige puterea, iar pentru acest lucru are nevoie de cel putin 35 la suta din voturile alegatorilor. "In situatia in care facem parte dintr-o alianta, alianta trebuie sa castige puterea. Asta inseamna ca exista cel putin tinta celor 35 de procente locuri in Parlament, si credem ca pe seama unei campanii serioase si fara odihna se poate merge si dincolo de acest procent. Nu sunt un optimist, sunt un realist in situatia aceasta. Aceasta este asteptarea minima pe care o avem in acest moment la nivelul aliantei", a spus fostul premier.
El a mai afirmat ca desi USL este creditat conform unor sondaje de opinie la nivelul de 50 la suta, totusi sunt sanse mari ca acest fapt sa se schimbe pe fondul modului in care Uniunea Social-Liberala a guvernat in aceste trei luni, urmand o perioada cu scumpiri de toate felurile, intreaga situatie urmand sa cantareasca destul de greu pana pe data de 9 decembrie.
Mihai Razvan Ungureanu a participat sambata la inaugurarea sediului Forta Civica din Constanta.
Presedintele PDL, Vasile Blaga, i-a atentionat, sambata, pe partenerii din alianta de dreapta, ca "in politica nu se fac cadouri", aratand ca raportul in interior acestei constructii va fi dat de "zestrea" fiecarei formatiuni", adica de voturile primite.
"Raportul in interiorul constructiei va fi dat de zestrea pe care o are fiecare formatiune. Cu tot respectul pentru toti, in politica nu se fac cadouri. Singura zestre in politica e votul", a precizat Blaga, la scoala tinerilor democrat-liberali, la Eforie-Nord.
Mai mult, Blaga a aratat ca desi are "tot respectul" pentru liderii altor formatiuni, cum sunt Mihai Razvan Ungureanu, Aurelian Pavelescu si Adrian Papahagi, stie ca doar PDL are "structuri teritoriale capabile sa se lupte cu USL".
"Cu tot respectul pentru domnul Pavelescu, cu tot respectul pentru domnul Ungureanu, cu tot respectul pentru domnul Papahagi, vreau sa spun ca structuri teritoriale capabile sa se lupte cu USL are, in acest moment, doar PDL", a precizat Blaga.
El a vorbit si despre conducerea colegiala a aliantei, aratand ca raportul de forte in interiorul constructiei este dat de "analizele sociologice".
Potrivit lui Blaga, campania electorala a acestei aliante va trebui coordonata de un om care nu va fi seful niciuneia dintre formatiunile componente.
Presedintele PDL, Vasile Blaga, liderul partidului Forta Civica, Mihai-Razvan Ungureanu, si presedintele PNTCD, Aurelian Pavelescu, vor semna, duminica, la sediul central al PDL, Protocolul Aliantei partidelor de dreapta.
Dupa acest eveniment, cei trei lideri se vor deplasa la Biroul Electoral Central, insotiti de membri din conducerea celor trei partide, pentru a inregistra Alianta. La ora 13.30 va avea loc, la sediul central al PDL, o conferinta de presa sustinuta de Monica Macovei, vicepresedinte al partidului, care va prezenta Codul Etic al Aliantei.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: La McDonalds:
PDL, Forţa Civică şi PNTCD au semnat protocolul Alianţa România Dreaptă
din care nu face parte şi Noua Republica
O alianţă cu PNL ar fi una naturala, însaănu cu un PNL condus de Antonescu. Niciodată!
O formaţiune geologică descoperită de robotul american pe planeta Marte intrigă oamenii de ştiinţă
USL a adoptat o rezoluţie de solidaritate cu Liviu Dragnea
Fiecare unitate de învăţământ va avea un poliţist
Inocenta Musulmanilor", misterul începe să se dezlege
Dinamina economiei - Gheorghe Iavorenciuc II
La schitul Balş
Ioan Rotundu
O armada internaţională fără precedent se grupează în Golful Persic
aşteptându-se la un atac al Israelului asupra Iranului
Cum se pitrocesc candidaţii!
Ioan Rotundu
Prin la furat de porumb în tarlaua din comuna vecină
Doina Federovici vrea fotoliu în Parlamentul României
Cristian Roman are „interzis” pe Colegiul Darabani
Botoşani: USL va defila la parlamentare cuoportunişti, novici, traseişti
Se vor părui cele două?
Ioan Rotundu
MS a stabilit duratele optime de spitalizare
depăşirea termenelor de spitalizare se va penaliza
Legea sănătăţii va suporta o nouă dezbatere
Decizii ale ĂŞJ luate pe ultima sută de metri a începerii anului şcolar
IŞJ: Cadrele didactice vor demara zeci de procese legate de titularizare
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog