Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Religie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
24838
De la 07 Ianuarie 2003
122910487

Ministerul Justitiei vrea sa-i supuna la test psihologic pe cei ce vor sa devina magistrati

  • 9 October 2016, 23:00
Persoanele care au absolvit cursurile Institutului National al Magistraturii si vor sa devina judecatori sau procurori vor trebui sa sustina un examen de verificare a cunostintelor si un test psihologic, potrivit unui proiect de modificare si completare a legilor justititiei lansat in dezbatere, citat de Mediafax.
Ministerul Justitiei a lansat in dezbatere publica un proiect de modificare si completare a legilor justitiei care prevede, printre altele, ca persoanele care au absolvit INM si doresc sa exercite functia de procuror sau judecator sa "sustina un examen de absolvire prin care se verifica insusirea cunostintelor, competentelor si abilitatilor necesare exercitarii functiei de judecator sau de procuror, precum si un test psihologic", se arata intr-un comunicat de presa emis de institutie.
Potrivit noilor modificari ce ar urma sa fie aduse Legii 304/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, daca un absolvent nu promoveaza examenul de absolvire organizat de INM, acesta se poate prezenta la sesiunea pentru urmatoarea promotie. In cazul in care nu promoveaza examenul nici in cea de-a doua sesiune sau nu se prezinta, in mod nejustificat, auditorul de justitie nu poate fi numit in functia pe care doreste sa o ocupe si are obligatia de a restitui bursa si celelalte cheltuieli de formare profesionala.
De asemenea, pentru a putea fi numit procuror sau judecator, auditorul trebuie sa fie declarat apt in urma sustinerii testului psihologic.
Proiectul de modificare si completare a legilor justitiei mai prevede ca, "anterior numirii lor ca judecatori sau procurori stagiari, absolventii INM sa fie verificati sub aspectul indeplinirii cerintei de a avea o buna reputatie. In acest caz, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii va hotari asupra indeplinirii cerintei privind buna reputatie pe baza verificarilor efectuate de INM."
Totodata, in urma noilor modificari, judecatorii si procurorii vor putea fi investiti in functii de conducere in institutiile de justitie pe o durata de patru ani, cu posibilitatea reinvestirii in functie o singura data.
ntia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Miorcani: Conacul Pillat ţinut sub cheie de Mitropolia Iaşi prin preotul Hluşcă
Horoscopul zilei de 10.10.2016
Bancul zilei: Pragmatism sexual
Raed Arafat: Nimeni nu poate garanta ca dezastrul de la Colectiv nu se poate repeta oriunde in tara
Prognoza meteo pentru luni si marti
ANAF isi face magazin online, cu preturi chiar si cu 50% mai mici ca pe piata.
Cat costa Jaguar XKR sau Maserati Quattroporte
Liviu Dragnea: PSD depune luni la Parlament un proiect de lege care prevede eliminarea a 102 taxe nefiscale
Valerie Ciolos, sotia primului ministru, a cantat in cadrul unui concert caritabil pentru "Cumintenia Pamantului"
NATO critica Rusia pentru amplasarea unui sistem de rachete Iskander in Kaliningrad
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 7.10.2016
Mihăileni: Bătrâna Panovia minţită cu neruşinare de politicieni
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog