Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
18679
De la 07 Ianuarie 2003
122878746

Ministrul Apararii, intalnire cu o delegatie a Congresului SUA, seful statului major si ambasadorul american la Bucuresti

  • 10 April 2017, 23:00
O delegatie a Camerei Reprezentantilor a SUA, compusa din Mike Rogers, Scott DesJarlais, Ralph Abraham, Jim Banks si Steven Palazzo, a fost primita in vizita de catre ministrul Apararii, Gabriel Les. La intalnire au participat si ambasadorul SUA la Bucuresti, Hans Klemm, si seful SMG, generalul Nicolae Ciuca. Discutiile s-au concentrat pe cooperarea militara din cadrul Parteneriatului Strategic dintre Romania si Statele Unite ale Americii si colaborarea in cadrul NATO.
Potrivit MApN, oficialii romani si americani au avut un schimb de opinii asupra evolutiilor recente din mediul de securitate international, cu accent asupra situatiei din Siria si a regiunii Marii Negre. In context, ministrul apararii nationale a subliniat angajamentul Romaniei in eforturile internationale de contracarare a terorismului, ca parte a Coalitiei internationale anti-ISIL.
"Ministrul Les a prezentat prioritatile strategice ale guvernului in domeniul apararii si securitatii, centrate pe decizia de alocare a doua procente din PIB pentru aparare si a punctat, ca reper important, nivelul de peste 40 la suta din totalul cheltuielilor pentru aparare ce urmeaza a fi utilizat pentru achizitii de echipamente majore, inclusiv pentru domeniul de cercetare si dezvoltare", anunta MApN intr-un comunicat remis HotNews.ro
Potrivit institutiei, ministrul Aparari, Gabriel Les, a evidentiat importanta deosebita pe care Romania o acorda dezvoltarii Parteneriatului Strategic cu SUA si a apreciat angajamentul solid al Statelor Unite in consolidarea securitatii la Marea Neagra, precum si prezenta trupelor americane pe teritoriul national, subliniind ca aceasta este esentiala pentru intarirea apararii si descurajarii impotriva tuturor amenintarilor si riscurilor la adresa securitatii europene, in mod special a celor provenind din flancul estic al Aliantei.
Partea romana a exprimat aprecierea pentru cooperarea excelenta in context aliat, adresand multumiri pentru contributia SUA la realizarea prezentei aliate in regiunea sudica a Flancului Estic, in domeniile terestru, aerian si maritim. In ceea ce priveste implementarea prezentei inaintate consolidate a punctat, de asemenea, cooperarea cu partenerul american prin asumarea participarii fortelor armate romane in cadrul Grupului de lupta sub comanda SUA, dislocat in Polonia in luna aprilie.
MApN noteaza ca, pe dimensiunea apararii antiracheta, a fost subliniata contributia substantiala a sistemului Aegis Ashore din Romania la securitatea colectiva a NATO.
Oficialii americani au punctat ca operationalizarea bazei de la Deveselu este un proiect primordial, care reflecta eficienta Parteneriatului Strategic, si au exprimat aprecierea pentru investitiile si angajamentul constant al Romaniei privind integrarea deplina a sistemului Aegis Ashore in arhitectura de comanda-control a Aliantei.
Congresmenii americani au reliefat nivelul foarte bun de cooperare dintre fortele armate din teatrul de operatii din Afganistan si au apreciat in mod special eforturile pe care Romania le face pe linia apararii, considerand ca alocarea a doi la suta din PIB pe aceasta dimensiune are o semnificatie strategica aparte si contribuie la intarirea legaturii transatlantice, la asumarea echitabila a responsabilitatilor in cadrul NATO si la consolidarea posturii de aparare si descurajare a Aliantei in ansamblul sau.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Autoritatile ucrainene afirma ca serviciile secrete rusesti sunt implicate in planul de asasinare a lui Plahotniuc
Locuitorii din Beijing primesc pana la 72.000 de dolari pentru deconspirarea spionilor straini
Inalta Curte va anunta pe 24 aprilie decizia in privinta contestatiei lui Dragnea la condamnarea primita in dosarul "Referendumul"
Tragedia de la Smolensk: Seful noii comisii de ancheta spune ca avionul s-a dezintegrat in aer
Liviu Dragnea, in instanta: Eu sunt un simplu inginer; am asistat la o dezbatere care ma depaseste
Guvernul vrea sa continue demersurile pentru trecerea la moneda euro
Viorel Hrebenciuc, achitat in dosarul "Mita la PSD". Decizia nu e definitiva
Un programator rus a fost arestat in Spania, la cererea SUA
Sotia acestuia afirma ca politia i-a spus ca un virus care pare sa fi fost creat de rus este legat de victoria lui Donald Trump
Agentia pentru refugiati a ONU cere UE sa nu mai trimita refugiati in Ungaria:
Sunt tinuti in containere, inconjurati de sarma ghimpata
De ce isi deschide NATO centru de contraspionaj la Bucuresti.
Primele detalii despre viitorul Detasament de Contrainformatii
Florin Iordache a fost audiat vineri la Parchetul General in dosarul OUG 13
Pe mainile lui Busoi
Dinu Pescariu, Claudiu Florica, Calin Tatomir si Gabriel Sandu, urmariti penal de DNA intr-un nou dosar Microsoft
Legea salarizarii unitare se amana inca o saptamana, anunta Dragnea
Parlamentarii PSD si ALDE, reuniti in sedinta pentru a semna proiectul, care trebuia depus luni
Horoscopul zilei de 11.04.2017
Bancul zilei: Orgoliu satisfăcut
Maica Domnului, venerată şi în acelaşi timp hulită de creştini
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog