Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Religie
Mediu
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
20623
De la 07 Ianuarie 2003
122880690

Ministrul Vosganian nu agreează cum luptă cei de la Oltchim

  • el nu acceptă ameninţări cu greva foamei sau că-şi dau foc
  • 18 February 2013, 23:00
In jurul Oltchim trebuie sa existe o atitudine sobra, a declarat ministrul economiei, Varujan Vosganian, facand referire la protestele sindicatelor din ultima vreme. Ministrul a criticat atitudinea salariatilor Oltchim care au decis sa intre in greva foamei, sustinand ca asemenea forme de protest alunga investitorii. "Niciun investitor nu ar veni la o companie unde salariatii declara greva foamei si ameninta ca isi dau foc in ziua in care isi primesc salariile", a afirmat Vosganian.
Acesta a mai spus ca este necesara o atitudine sobra. "Daca vom continua ca in fiecare saptamana sa avem cate un eveniment la care sa trebuiasca sa repetam acelasi lucru, va trebui sa dam combinatului o dimensiune anecdotica. In jurul lui trebuie sa fie o atitudine sobra si de responsabilitate", a precizat Vosganian. Ministrul economiei a mai spus, dupa discutiile cu sindicatele, ca a propus ca la fiecare 2 saptamani sa aiba loc cate o consultare, "pentru o comunicare transparenta".
"Combinatul trebuie salvat si in ciuda a ceea ce mi s-a spus ca nu are nicio sansa, eu ma incapatanez sa cred ca se poate", a mai spus ministrul. Pentru salvarea Oltchim, este nevoie de un acord de vointa politica, considera Vosganian. "Nu pot salva Oltchim singur, am nevoie de un acord de vointa politica din partea partidelor care alcatuiesc actuala guvernare", a precizat ministrul.
Reprezentantii salariatilor de la combinatul Oltchim au fost luni la Bucuresti pentru discutii cu ministrul Economiei. Ei cer de la Varujan Vosganian mai multe garantii privind siguranta locurilor de munca, dar si respectarea contractului colectiv de munca. La intalnire sunt asteptati si reprezentantii administratiei locale si parlamentarii din Valcea.
In ultimele doua saptamani, angajatii Oltchim au protestat zilnic si au cerut autoritatilor solutii pentru plata salariilor si pentru repornirea combinatului. 19 persoane au fost in greva foamei saptamana trecuta si au acceptat sa renunte la protest numai dupa ce au primit promisiunea ca luni, 18 februarie, vor primi a doua parte din lichidarea pentru luna ianuarie si ca in aceeasi zi situatia de la Oltchim va fi discutata cu ministrul Economiei.
"Luni, la ora 10:30, cinci salariati, care au fost in greva foamei, liderii de sindicat, cei doi administratori Gheorghe Piperea si Mihai Balan si cu mine (n.r. prefectul de Valcea) vom avea o discutie la Bucuresti, la Ministerul Economiei, cu domnul ministru Varujan Vosganian.
Asta inainte de intalnirea pe care domnul ministru o va avea cu comisarul Almunia (n.r. comisarul european pentru concurenta)", a declarat la sfarsitul saptamanii trecute prefectul de Valcea, Mircea Nadolu.
Oltchim a intrat in insolventa la sfarsitul lunii ianuarie. Are datorii de circa 800 de milioane de euro.
Guvernul a cerut liderilor Comisiei Europene aprobarea unui ajutor de stat de 45 de milioane de euro pentru repornirea combinatului.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


.Bancul zilei: Leac pentru nervii şefului
Horoscop
Gastronomie: Cartofi şi cârnaţi, scăldaţi în smântână, la cuptor
Nicolae Negru: Nu există soluţii radicale pentru criza AIE
Hugo Chavez, revenire-surpriză iî Venezuela
Traian Basescu câştigă din nou procesul cu Dinu Patriciu in
Grapini: Impozitul forfetar se va aplica şi service-urilor auto
Jumătate dintre britanici ar vota pentru ieşirea din UEl
Deşeuri din zeci de comune aduse la groapa de gunoi a municipiului
Pe drumul Lui Eminescu
Impozit din bârlogul de după gratii
Ioan Rotundu
IŞJ: Băbuţa Mardare, trimisă la pensie de şeful de partid
Medicii de familie, cu actele la control
Continuă seria angajărilor la Consiliul Judeţean
Ministrul USL a pus bir pentru restanţierii la Bac
Judecătoria Botoşani: L-au părăsit martorii pe Florin Ţurcanu?
Primăria se răfuieşte cu zarzavagii necăjiţi
Au furat din Carrefour
Botoşani: În noua conducere a PP-DD a plouat cu vicepreşedinţi
Patron dorohoian trimis în judecată pentru evaziune fiscală
Primăria Botoşani se va împrumuta cu bani de la băncile străine
La beţie, nepotul şiu-a gâtuit mătuşa
Deşi din Santa Mare, ghinionul l-a lovit la Vereşti
Primăria Botoşani a pus taxă pe mărţişoare
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog