Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Economic
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
21908
De la 07 Ianuarie 2003
122881975
Ministrul german de externe:

Germania propune şase piste pentru a relansa creşterea economică în Europa

  • 23 May 2012, 23:00
Germania propune sase piste pentru a relansa cresterea economica in Europa fara a suporta cheltuieli suplimentare bugetare, inclusiv finantarea marilor proiecte de infrastructura prin "mijloace inovative", a declarat miercuri ministrul de externe german, Guido Westerwelle, citat de AFP.
"Cei care doresc sa stimuleze cresterea economica pe termen scurt (...) prin indatorare nu au invatat nimic din experientele dramatice ale crizei", a spus acesta intr-un editorial publicat in Le Monde. "UE nu trebuie sa cheltuiasca mai mult, ci trebuie sa investeasca mai bine resursele sale", a adaugat Westerwelle.
Dintre acestia sase piloni descrisi de seful diplomatiei germane, mai multi sunt deja cunoscuti si au fost discutati la diferite niveluri ale dezbaterii europene, iar discutiile vor continua si miercuri seara la Bruxelles, in cadrul summit-ului informal al sefilor de stat si de guvern. Guido Westerwelle a prezentat si posibilitatea lansarii unor mari proiecte de infrastructura, fara a preciza insa daca acestea ar putea fi finantate prin intermediul obligatiunilor numite "project bonds", pentru imprumuturile europene comune. Aceasta idee este sustinuta de noul presedinte francez, Francois Hollande.
"Referitor la dezvoltarea transfrontaliera a infrastructurii europene, trebuie sa mobilizam capitalurile private si sa exploatam metodele inovative a parteneriatelor public-private", a precizat ministrul german. Germania a dat de inteles ca ar putea fi de acord cu lansarea acestui gen de obligatiuni pentru finantarea marilor proiecte. In schimb, aceasta este ostila in ceea ce priveste euro-obligatiunile, care permit punerea in comun a unei parti din datoria publica a statelor din zona euro.
Celelalte cinci piste precizate de Guido Westerwelle sunt: reorientarea bugetului UE spre crestere, angajarea fondurilor europene structurale neutilizate (in jur de 80 de miliarde de euro), imbunatatirea accesului la finantare pentru intreprinderi printr-o crestere a rolului Bancii Europene pentru Investitii, completarea pietei interne cu "oportunitati mai mari" in domeniul energetic si cel al economiei digitale si intarirea liberului schimb intre state.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Caricatura zilei
Bancul zilei: Partida din pat
Botoşani : Campania electorală văzută la faţa locului (IV)
Zona euro: surplus al contului curent de 9,1 mld. euro in martie
Creste pragul TVA, deduceri la achiziţii auto, păcura colorată
Ministrul USL Lucian Isar lucrează la o scutire de impozit pentru firme
nu ne spune şi de unde se va acoperi gaura creată la buigetul de stat
Voi solicita Parlamentului să decidă cine va reprezenta România la reuniunile UE
Guvernul Ponta şi dezmăţul financiar
Ioan Rotundu
Nemulţumirile celor de la catedră continuă
Încă nu se cunoaşte Planul de şcolarizare pentru 2012 - 2013
Credit bancar de la BERD, pentru lucrări la apă şi canalizare. Societatea Nova
Botoşani: Elevă condamnată pentru trafic de influenţă
Ovidiu Portariuc își ridică piețarii în cap
Radu Mazăre vine la Botoșani
Municipiul Botoșani i-a fermecat pe italieni
Prefectul a căutat şefii şi a dat peste secretarele
Dacă-i miercuri, e ziua bătăii de joc!
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog