Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
24553
De la 07 Ianuarie 2003
122884620

Minivacanţă de Ziua Naţională a României

  • 28 November 2011, 23:00
Cadrele didactice nu au obţinut minivacanţa pe care şi-o doreau cu ocazia Zilei Naţionale a României. Acestea, prin sindicate, au solicitat să aibă liberă şi ziua de vineri, 2 decembrie, pe lângă Ziua Naţională, cerere respinsă de conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean.
În aceste condiţii, în şcoli se va desfăşura programul normal în ziua de vineri. „Este aprobat calendarul anului şcolar, nu putem să-l modificăm noi cum vrem, după bunul plac”, a declarat inspectorul şcolar general Ada Macovei.
Solicitarea cadrelor didactice era însoţită şi de soluţia pentru recuperarea orelor pierdute din ziua de vineri. Astfel, elevii urmau să recupereze într-o sâmbătă orele. O astfel de măsură nu ar fi fost probabil nici pe placul părinţilor, pentru care ziua de vineri este lucrătoare.
Ar fi însemnat să îşi ţină copiii acasă într-o zi în care ei erau la lucru şi să îi trimită la şcoală în ziua în care cei mai mulţi sunt liberi. Directorii de şcoală au fost avertizaţi de conducerea inspectoratului să nu îşi asume răspunderea încălcării Ordinului de ministru care stabileşte structura anului şcolar, pentru că astfel de abateri le pot aduce sancţiuni.
Anul trecut, Inspectoratul Şcolar Judeţean a decis ca în şcoli să nu se mai ajungă la practica chemării elevilor la cursuri sâmbăta, pentru a le respecta timpul de odihnă pentru refacerea după o săptămână de muncă. (Doina Marcu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Serviciul de Probaţiune a aniversat zece ani
Bolnavii închipuiţi din Primăria Botoşani
ei vor rămâne fără loc de muncă
Dar cu Antonescu cum rămâne?
Ioan Rotundu
Horoscop
Caricatura zilei
Reţeta zilei: Încârtită cu jambon
Bancul zilei: Munca la stat
Ai putinţică răbdare, monşer Ţurcanu!
Ioan Rotundu
„Nici măcar nu e un angajat corupt, e un prost”
Botoşani: Deputatul trugaru cere despăgubiri în euro de la ANI
Asio daune morale
Tomograful Spitalului judeţean s-a strivcat din nou
Burse şcolare pentru elevii de gimanziu
Facturarea părților comune confirmată de instanțele de judecată
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog