Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Economic
Fapt divers
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
12441
De la 07 Ianuarie 2003
122872508
Mircea Geoană:

Vom reataca Legea Educaţiei şi după promulgare

  • 4 January 2011, 23:00
Presedintele Senatului Mircea Geoana a facut un apel, marti, catre seful statului sa nu promulge Legea Educatiei, declarata constitutionala de Curtea Constitutionala. Potrivit acestuia, in cazul in care legea va fi promulgata, va sesiza din nou CCR.
"Decizia CCR trebuie comentata dupa ce vom vedea si motivarea Curtii, dar mie mi se pare cel putin bizar ca o actiune ilicita poate sa conduca la ceva licit. Un principiu fundamental de drept arata ca o procedura declarata neconstitutionala nu poate genera acte constitutionale", a declarat Geoana.
"Vreau sa fac un apel extrem de serios catre presedintele Traian Basescu de a nu promulga aceasta lege. Pentru ca decizia Curtii privind angajarea raspunderii guvernului pe aceasta lege, si anume aceea ca procedura este neconstitutionala, ramane in vigoare. Presedintele ar crea astfel un precedent extrem de periculos", a avertizat presedintele Senatului.
"In cazul in care legea va fi promulgata, imi pastrez dreptul de a resesiza CCR, pentru ca la nivelul Curtii trebuie explicat cum este posibil ca o lege a carei angajare este neconstitutionala sa fie constitutionala. Da, se poate ataca o lege care este deja promulgata. Forma Legii educatiei din Senat va fi cea promulgata", a sustinut Geoana.
Curtea Constitutionala a Romaniei a decis marti ca Legea Educatiei este constitutionala, respingand sesizarile depuse de presedintele Senatului, Mircea Geoana, si de parlamentarii PSD, PC si PNL. Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a contestat pe 15 decembrie Legea Educatiei la Curtea Constitutionala, motivand ca procedura prin care a fost adoptat actul normativ a fost neconstitutionala. Potrivit lui Geoana, Legea Educatiei Nationale a fost considerata adoptata in ciuda faptului ca acest proiect a fost restituit Guvernului pe data de 30 noiembrie, in urma deciziei Birourilor Permanente reunite ale Senatului si Camerei Deputatilor.
El a completat in sesizare ca Legea Educatiei se afla in dezbatere parlamentara la Senat, isi continua traseul legislativ, in prezent aflandu-se din nou la comisia de specialitate, unde a fost retrimisa de plen, la propunerea reprezentantilor Guvernului.
Si reprezentantii opozitiei au contestat Legea Educatiei la CCR, acuzand neconstitutionalitatea textelor, dar si modul de adoptare a acestui act normativ.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


George Damian: Cu cine se războieşte Ungaria
Românii, pe locul trei ]n clasamentul mondial al pesimiştilor
care este condus de francezi
Vreau o alianţă PSD - PNL - PC pe termen lung, 5-10 ani
Legea Educaţiei este constituţională
Daniel Funeriu: Deciziile CCR nu se comenteaza, se aplica
Încercare de evacuare cu circ la PRM
Româce prostituate cu forţa în Spania şi date la schimb pe maşini
Un vârf din munţii Tian Chan va purta numele Vladimir Putin
Decizia CCR pe legea educaţiei este o satisfacţie personală
România nu poate renunţa unilateral la monitorizarea pe Justiţie
Acest an va fi mai greu decât 2010
ţinta pentru euro rămane 2015
Guvernatorul provinciei strategice Punjab a fost ucis intr-un atac armat
Ialomitianu despre impozitarea averilor nedeclarate
Legea se aplica pentru veniturile care au fost obtinute dupa 1 ianuarie 2011Vom avea acces la informatii privind conturile bancare
Bancul zilei: Ce înseamnă dragostea
Horoscop
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog