Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Învăţământ
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
18626
De la 07 Ianuarie 2003
122904275

Miron Mitrea s-a prezentat la DNA, unde i s-a prezentat materialul de urmarire penală

  • 16 October 2013, 23:00
Deputatul PSD Miron Mitrea, fost ministru al Transporturilor, s-a prezentat, miercuri dimineata, la Directia Nationala Anticoruptie, in dosarul in care este cercetat pentru fapte de coruptie in legatura cu renovarea casei mamei sale, scrie Agerpres.
La iesirea din sediul DNA, Miron Mitrea a confirmat ca a fost citat pentru prezentarea materialului de urmarire penala. El a adaugat ca e acelasi dosar, din 2005, in care cercetarea a fost intrerupta si care a mai fost restituit de instanta pentru refacerea urmaririi penale.
"Nici nu aveam ce sa citesc. Este acelasi dosar. Am solicitat niste martori, dar asta solicit de cand e dosarul. (...) Eu ii cer de 8 - 9 ani de cand e dosarul. (...) O sa vedem, nu se raspunde pe loc", a afirmat Mitrea.
In 26 aprilie 2012, procurorii DNA l-au citat pe fostul ministru al Transporturilor pentru a-i face cunoscut faptul ca au inceput din nou urmarirea penala fata de el in acest dosar, prilej cu care acesta le-a spus anchetatorilor sa fie mai atenti la proceduri. Atunci, Miron Mitrea a declarat la iesirea din sediul DNA ca i s-a comunicat ca s-a reluat urmarirea penala in acest dosar, inceput in 2005, si a fost pus sa semneze un proces-verbal.
In 16 mai 2011, completul de cinci judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) a decis restituirea la DNA a dosarului privindu-i pe Miron Mitrea, Irina Jianu, fostul sef al Inspectoratului de Stat in Constructii, si Nicolae Popescu.
Miron Mitrea, fost ministru al Transporturilor, Lucrarilor Publice si Locuintei in perioada 2000-2004, a fost acuzat de DNA de luare de mita, instigare la fals material in inscrisuri oficiale, in legatura directa cu infractiunea de coruptie, uz de fals. In acelasi dosar a fost trimisa in judecata Irina Jianu, fost inspector de stat, sef adjunct la Inspectoratul de Stat in Constructii (ISC), ulterior inspector general de stat in constructii la ISC, aceasta fiind acuzata de dare de mita, folosirea cu rea-credinta a bunurilor societatilor comerciale intr-un scop contrar intereselor acestora, fals intelectual, fals in inscrisuri sub semnatura privata.
De asemenea, a fost trimis in instanta Nicolae Popescu, fost arhitect-sef la Primaria Voluntari, acuzat de fals material in inscrisuri oficiale si favorizarea infractorului, ambele in legatura directa cu infractiunile de coruptie.
Potrivit DNA, in perioada 2001-2002, Miron Mitrea ar fi primit de la Irina Jianu foloase necuvenite in cuantum de 927.420 de lei in schimbul numirii si mentinerii acesteia in functia de inspector sef adjunct si inspector-sef al Inspectoratului de Stat in Constructii.
DNA sustine ca aceasta suma reprezinta contravaloarea lucrarilor de constructii, amenajare si dotare efectuate, cu titlu gratuit si in lipsa unor contracte de antrepriza sau subantrepriza, de SC Conimpuls SA Bacau, SC Vertcon SA Bacau, SC Durimpuls SRL Bacau si SC Regal Glass SRL Bacau la un imobil din judetul Ilfov, proprietatea mamei lui Miron Mitrea.
Procurorii mai arata ca, la momentul numirii in functia publica, Irina Jianu avea calitatea de vicepresedinte si, respectiv, actionar la aceste societati
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Poveste amerindiană pentru unfuck-izarea României
Gastronomie: Gogonele cu usturoi pentru iarnă
Condamnaţi corupţii dacă vreţi să intraţi în UE
Voalat, Ponta i-a atenţionat pe minişztri că sunt ţinte ale Justiţiei
Dosarul Liviu Dragnea a pornit de la informaţii copleşitoare din partea serviciilor secrete
legate de o fraudă de proporţii la referendum cat a fost procuror, Ponta nu m-a impresionat prin nimic
DNA cere devansarea termenului de judecare a dosarului lui Liviu Dragnea
Traian Băsescu, către noul ministru al Economiei
aveţi două misiuni teribil de grele, Oltchim şi Cuprumin
Profesorii anunţă proteste şi pichetări la Guvern şi la sediul USL
Proteste la Pungesti, unde Chevron urmează să amplaseze sondele de explorare
protestatarii au făcut un lanţ uman jandarmii afirmă că sunt pregătiţi să intervină pentru evacuarea zonei
Zona Metropolitană nu-i moştenire de la Taică-său
Ioan Rotundu
Botoşani: Atenţie la capcana lui Mihalcea, domnule preşedinte Ţurcanu!
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog