Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Cultură
Economic
Fapt divers
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Important
Pamflet
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
9904
De la 07 Ianuarie 2003
122895553

Miting de solidarizare cu Andrei Pleşu împotriva linşajului mediatic de la Antena 3

  • Liiceanu: Răfuiala e cu CNA, nu cu un post sau cu manipulatori deghizaţi în jurnalişti
  • 16 March 2014, 23:00
Grupul pentru Dialog Social si Revista 22 organizeaza duminica, intre orele 17:00 si 20:00, un miting de solidarizare cu Andrei Plesu si impotriva linsajului mediatic la care a fost supus. "Va asteptam in Piata Universitatii", anunta initiatorii mitingului. Mitingul GDS va avea loc in zona Statui din fata Universitatii Bucuresti.
Ora 17:43 In momentul acesta asta in piata sunt circa 500 de oameni si pare ca numarul va ramane constant.
Ora 17:40 Printre cei prezenti se numara si politicieni printre care Sever Voinescu, Cristian Preda, Theodor Paleologu, Radu F. Alexandru si Daniel Funeriu.
Ora 17:31 Se tin cuvantari de langa o scena improvizata la statui. Gabriel Liiceanu vorbeste despre linsajul mediatic ce se intampla in tara cu figuri remarcabile precum Andrei Plesu, Mircea Cartarescu sau Horia Roman Patapievici, iar institutii precum CNA nu iau masuri.
Liiceanu spune ca rafuiala e cu CNA, nu cu un post sau cu manipulatori dezghizati in jurnalisti. Liiceanu mai spune ca astfel de proteste se vor muta la CNA, amintind de petitia initiata si semnata de peste 4.000 de persoane.
Ora 17:24 In piata sunt la aceasta ora in jur de 500 de persoane, in mare parte oameni mai in varsta, dar sunt si multi tineri in multime.
Ora 17:17 Oamenii au in maini carti scrise de Plesu si mesaje cu "CNA ne palmuieste" si "IN HONOREM Andrei Plesu". Nu se scandeaza nimic.
Ora 17:12 Numarul celor prezenti in piata a crescut la circa 300.
Ora 17:08 Un grup de 30 de persoane au venit in piata, majoritatea purtand ochelari de soare cu doar o lentila, aluzie la Voiculescu.
In piata este prezent si Gabriel Liiceanu. La un moment dat, Liiceanu le-a spus unora dintre protestatari ca nu e frumos sa puna chipul lui Andreu Plesu alaturi de cel al lui Gadea pe o pancarta.
Ora 17:06 Circa 70 de persoane sunt in Piata Universitatii la mitingul de sustinere a lui Andrei Plesu. Nu se scandeaza deocamdata nimic si nici nu sunt pancarte sau alte mesaje. Incet incet, lumea se aduna in piata.
Revista 22 a publicat saptamana aceasta si un apel la solidaritate cu Andrei Plesu, impotriva linsajului mediatic produs de Antena 3, apel semnat de sute de persoane - unii dintre cei mai cunoscuti intelectuali din Romania, reprezentanti ai lumii academice, artisti, scriitori si jurnalisti:
Subsemnatii am luat cunostinta cu indignare si revolta de noua agresiune mediatica produsa impotriva unei importante personalitati a vietii noastre intelectuale. Cuvintele proferate timp de o ora pe un canal de televiziune la adresa unuia dintre cei mai respectati carturari ai Romaniei, profesorul Andrei Plesu, fondator si rector al unei institutii admirate pe plan mondial, Colegiul "Noua Europa", apartin unei mosteniri toxice pe care am fi dorit-o definitiv incheiata, aceea a denigrarilor si a delatiunilor, a amenintarilor si a executiilor sumare.
Directorul postului TV Antena 3, Mihai Gadea, l-a acuzat pe Andrei Plesu, marti seara, 11 martie, la emisiunea "Sinteza Zilei", ca ar fi fost o "sluga" a tuturor regimurilor de dupa 1989. Intr-o avalansa a calomniei si a atacului la persoana, Mihai Gadea si Mugur Ciuvica au folosit un limbaj insultator, absolut inadmisibil, la adresa profesorului Andrei Plesu.
Suntem pe deplin solidari cu dreptul domnului Andrei Plesu, distins comentator al vietii noastre politice si culturale, de a se pronunta cu opinii avizate despre idei si persoane, inclusiv despre un fost sau actual presedinte al Romaniei. Protestam categoric impotriva linsajului mediatic pus la cale, inca si inca o data, de catre postul de televiziune "Antena 3". Cerem organismului abilitat, CNA, sa actioneze conform legii impotriva acestor abominatiuni.
Declaram cu deplina responsabilitate: agresiunea mediatica fara precedent impotriva lui Andrei Plesu comisa de Mihai Gadea si invitatii sai, constituie un atac imund la adresa adevaratelor valori ale culturii romanesti. Cei care semnam acest apel ne consideram noi insine agresati.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Reţeta zilei: Tocăniţă de miel
Bancul zilei: Coada la români
Horoscopul zilei
Lumea lu' Rotundu: Asociaţia cu doi preşedinţi
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 14.03.2014
Dinamica economiei: Piaţa agroalimentară Uvertura Mall
Radicalismul boşorogilor
Ioan Rotundu
Circa 6.000 de manifestanţi, la mitingul PMP împotriva accizei la combustibil
cel mai dur discurs: Din benzina se face cocteilul Molotov
Cota unică se menţine la 16% în acest an
dar de anul viitor s-a putea păstra doar la firme
Anchetatori: Avionul Malaysia Airlines şi-a schimbat direcţia şi a dezactivat comunicaţiile în mod "deliberat"
după care a mai zburat încă 7 ore. Percheziţii la domiciliile piloţilor
Mircea Geoana’ va susţine candidatura lui Ponta la preşedinţia României
Ucraina acuză Rusia de "invazie militară" in sud-estul ţării şi ameninţă că va răspunde "cu toate mijloacele"
Militanţi proruşi au atacat sediul serviciilor speciale din Donetk
Autorităţile din Rusia au blocat majoritatea site-urilor de opoziţie
în ziua referendumului din Crimeea
Dmitri Rogozin, vicepremierul rus, despre ambasadorul Ucrainei in Moldova
Fiu de căţea
Focuri scăpate de sub control
14 incendii în două zile
Au venit boi şi s-au întors la minister vaci
Ioan Rotundu
Botoşani: Europarlamentar de-al nostru ajuns vedetă a Parlamentului Europei
Ioan Rotundu
Loto România: Rezultatele tragerii din 16.03.2014
Ce nu s-a vazut la TV la mitingul de solidarizare cu Andrei Plesu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog