La sfârşit de săptămână se poate merge la un grătar. Cum pasta de mici din comerţ este tot mai îndepărtată de reţeta originală, iar micii sunt tot mai puţin gustoşi, vă oferim o reţetă pentru mitetii făcuţi în casă.
Ai nevoie de: 1 kg carne tocată (vacă, porc), 300 g de untură, 10 căţei de usturoi tocaţi, 1 linguriţă de bicarbonat, chimion, piper şi sare după gust.
Cum prepari: Carnea şi untura se amestecă, se adaugă sare, mirodenii, usturoi şi bicarbonat. Se amestecă întreg conţinutul timp de 15 minute şi se adaugă din când în când câte 2 linguri de apă.
Pasta care se formează se pune într-un castron şi se ţine 5-6 ore la frigider. După aceea se scot din compoziţie, cu lingura, cantităţi egale de carne tocată, care se rulează cu palmele umede.
Mititeii se ung cu ulei atât înainte de a fi puşi la frigare, cât şi în timp ce se afla pe grătar sau în cratiţă.
Daca prăjeşti mititeii în cratiţă, toarnă peste ei ulei şi apă, fără să îi acoperi. Din când în când vor fi întorşi pentru a nu se lipi.
Poftă bună!