Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Important
Publicitate
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
17656
De la 07 Ianuarie 2003
122903305

Modern Calor Botoşani: Comunicat de presă

  • 26 November 2014, 23:00
Sistemul de termoficare din municipiul Botoșani este unul dintre cele mai noi și moderne existente la această oră în România, având puține puncte în comun cu cel care funcționa în oraș în urmă cu doar câțiva ani. El a fost modernizat aproape în totalitate după ce au fost investiți aproximativ 55 de milioane de euro din fonduri europene, guvernamentale și locale.
Astfel, instalațiile de producere a energiei electrice și termice au fost complet înlocuite cu unele de ultimă generație, foarte performante. Totodată rețelele de transport au fost modernizate prin schimbarea conductelor existente, cu grad de uzură avansat și risc mare de avarii, cu altele noi, preizolate termic și având înglobate sisteme de localizare a eventualelor avarii. Toate punctele termice au fost modernizate, urmând ca, după implementarea celei de-a doua etape a programului de investiții finanțat din fonduri alocate de la Uniunea Europeană, să fie integral automatizate. De asemeni, operatorul Modern Calor SA este acum și un important producător local de energie electrică, pe care o vinde atât în mod direct unor clienți riverani, cât și prin contracte bilaterale pe piața reglementată, asigurându-și în același timp și energia necesară consumului propriu.
Aceste investiții au dus la eficientizarea sistemului; pierderile de căldură s-au redus aproape la jumătate, iar consumul de apă a scăzut de nouă ori. Perioada de remont de pe timpul verii a fost eliminată, astfel asigurându-se continuitate în serviciul de alimentare cu apă caldă menajeră. Un alt mare câștig în urma investițiilor importante făcute în sistemul de termoficare este reducerea drastică a emisiilor poluante în aer cu efecte benefice asupra calității vieții. Toate acestea au avut influenţe pozitive asupra costurilor de exploatare şi implicit asupra preţurilor şi tarifelor practicate de operatorul Modern Calor SA, fiind de natură a reda clienților încrederea în serviciile oferite de acesta.
Marea problemă la momentul actual o constituie instalațiile învechite din ansamblurile de locuit. În acest sens, Modern Calor a facut demersuri către autoritatea publică locală pentru includerea cheltuielilor de reabilitare a instalațiilor în programele de anvelopare termică a blocurilor. Astfel, în noile clădiri reabilitate termic se va realiza și distribuția de energie termică pe orizontală.
Oricum, o distribuție pe orizontală într-o scară de bloc, nou realizată, din polipropilenă, costă, pentru fiecare proprietar, mai puțin de jumătate din valoarea unei investiții într-o centrală proprie. Un astfel de branșament la încălzire, pe lângă avantajul contorizării separate, îl are și pe acela că reduce valoarea facturii finale la încălzire cu 40% față de sistemele individuale.
Biroul marketing-comunicare

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Ruşinea Mariei
Lebăr de casă
Horoscopul zilei
„Elefănţelul curios” la Teatrul “Vasilache”
Zilele "Nicolae Iorga" la Botoşani
Klaus Iohannis vede o posibila schimbare o majoritatii in Parlament in "urmatoarele saptamani sau luni
Toata lumea vrea sa fie de partea castigatorilor"
Parlamentarilor le-a trecut spaima de popor
Comisia juridica din Camera Deputatilor a amanat dezbaterile in cazul deputatilor Marko Attila si Catalin Teodorescu, pentru care DNA cere arestarea preventiva in dosarul Alina Bica
Mircea Basescu va fi scos din arest preventiv si plasat in arest la domiciliu
Presedintele polonez il felicita pe Klaus Iohannis si il invita sa faca o vizita in Polonia
Social-democratii se reunesc azi in Comitet Executiv National
Vestea ca avem excedent bugetar nu este o veste buna, spun economistii
Cum va fi vremea in aceasta iarna. Prognoza meteo pana in luna februarie
Schimbaţi Regulamentul, domnule preşedinte!
Ioan Rotundu
Nu vreau să aud iarăşi „M-a învins sistemul!”
Ioan Rotundu
Botoşani: Biologul dr. Gheorghe Hrincă va primi Premiul Academiei Române
Simpozionul ,,Nicolae Iorga” la Muzeul Judeţean Botoşani
Aurel Melniciuc, neoficial noul director al Muzeului Judeţean Botoşani
Comisia Europeana anunta doua proceduri de infringement impotriva Romaniei
pe fiscalitate si securitatea aprovizionarii cu gaze naturale
Robert Negoita: Pentru PSD ar fi bine sa iesim de la guvernare
Pentru Romania, nu sunt la fel de sigur
Seful NATO, foarte ingrijorat de amplasarea de rachete rusesti in Crimeea
O amenintare pentru intreaga Mare Neagra / Alianta se teme de instalarea unor arme nucleare
PIB-ul Romaniei va creste in ritm accelerat in urmatorii 2 ani, depasind tarile din Europa emergenta
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog