Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Administraţie
Sindicate
Horoscop
Umor
Lumea lu' Rotundu

1 EURO = 4.6975 lei
1 USD = 4.1192 lei


Număr accesări
Astăzi:
6902
De la 07 Ianuarie 2003
66308594

Moment de reculegere în şcoli şi instituţii de Ziua Eroilor

  • 27 May 2014, 23:00

Începând cu acest an elevii şi funcţionarii din instituţiile publice vor trebui să dedice un moment al zilei din 29 mai eroilor neamului. Costică Macaleţi, prefectul judeţului, a solicitat tuturor directorilor instituţiilor deconcentrate, precum şi inspectorului şcolar general să rezerve câteva minute din activitatea zilei de joi, comemorării celor care s-au sacrificat pentru România. Aşa cum se precizează şi într-o hotărâre de Guvern aprobată în mai, Ziua Eroilor va fi marcată în acest an prin intermediul ceremoniilor ce vor avea loc la monumentele Eroilor din cimitirul Pacea. În acelaşi timp, la ora 12, clopotele tuturor lăcaşurilor de cult din judeţ vor fi trase timp de trei minute, odată cu păstrarea unui moment de reculegere în toate şcolile şi liceele din judeţ, precum şi în instituţiile publice. Ceremoniile religioase şi militare de la monumentele eroilor vor începe la ora 12 şi se vor încheia în jurul orei 12,40, toţi botoşănenii fiind invitaţi să participe.

Ca în fiecare an, invit toţi cetăţenii municipiului, al căror program le permite, să asiste la ceremoniile închinate eroilor neamului. La fel, dacă orarul nu este prea încărcat, domnii profesori sunt rugaţi să vină cu elevii dumnealor şi, de ce nu?, să depună flori alături de coroanele instituţiilor publice. Cei care nu vor putea veni, insist să păstreze momentul de reculegere la ora 12 în clasele lor, fără a deranja prea mult activitatea didactică, şi îi rog pe dascăli să ofere toate explicaţiile necesare.”, a solicitat prefectul Costică Macaleţi. 


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (0)]


Botoșănenii pot face un bine copiilor nevoiași: "Nici un copil fără jucării! Nicio jucărie tristă!"
Săptămâna aceasta se încheie înscrierile la Bac
În viitor, facilități fiscale pentru investițiile noi din municipiul Botoșani
Partidul Național Liberal mulțumește tuturor botoșănenilor
300.000 de români riscă amenzi dacă nu şi-au depus declaraţiile pentru veniturile înregistrate anul trecut
Interpelare dură a senatorului Viorel Grigoraș către ministrul Transporturilor
Fostul patron de la Cabana Rediu a sfârșit într-un mod cumplit
Botezi? Gasesti la noi tot ce ai nevoie pentru crestinarea pruncului!
Horoscopul zilei
BANCURI
Traian Basescu despre rezultatul PMP la europarlamentare: Nu a fost entuziasmant, e un scor bun pentru un partid care s-a inregistrat in ianuarie 2014
Presedintele PDL Vasile Blaga a anuntat ca o delegatie a democrat liberalilor se va intalni cu o delegatie a PNL miercuri, la ora 17:00, la Parlament, pentru negocieri in vederea unificarii fortelor de dreapta.
Intalnire Crin Antonescu - Mihai Razvan Ungureanu la sediul PNL. MRU: Exista discutii la nivelul partidelor de dreapta. E un proiect pentru Romania, pentru a nu lasa tara in mainile PSD-ului
Sindicatele din Portul Constanta pregatesc un protest la care sunt asteptati 7.000 de oameni
Au început lucrările la contrucția instalației de nocturnă pe stadionul municipal
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Botezi? Gasesti la noi tot ce ai nevoie pentru crestinarea pruncului!