Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
9276
De la 07 Ianuarie 2003
122869343

Mona Pivniceru şi-a dat demisia din magistratură pentru a deveni ministrul Justiţiei

  • dorinţa sa este să-l schimbe pe Daniel Morar din fruntea DNA
  • 20 August 2012, 23:00
Realitatea TV anunta, citind surse judiciare, ca Mona Pivniceru si-a dat demisia din magistratura, ceea ce ar insemna ca numirea sa ca ministru al Justitiei nu mai depinde de avizul CSM.
Reamintim ca Mona Pivniceru si-a dat deja demisia din CSM si astepta decizia CSM din sedinta de miercuri, 22 august, pentru a vedea daca poate ocupa scaunul ministerial. Mona Pivniceru, pina la momentul demisiei judecator la Inalta Curte si membru CSM, este propunerea USL pentru ministerul Justitiei. Din acest moment, nu mai este nevoie de avizul CSM pentru numirea sa in functia de ministru al Justitiei.
15.19: Vicepresedintele CSM Oana Schmidt Haineala a confirmat pentru Agerpres ca Mona Pivniceru si-a inaintat demisia din magistratura.
Potrivit CSM, cererea Monei Pivniceru a fost inregistrata, aceasta solicitand demisia din functia de judecator incepand cu data de 20 august.
Plenul CSM urmeaza sa ia act de demisia judecatoarei, urmand ca ulterior presedintele Romaniei sa semneze decret prezidential de eliberare din functie.
16.40: Comunicat CSM: Demisia Monei Pivniceru devine efectiva la data publicarii in Monitorul Oficial a decretului prezidential de eliberare din functie
Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) informeaza luni, intr-un comunicat, ca cererea de eliberare din functia de judecator, prin demisie, a Monei Pivniceru, membru ales si demisionar al CSM, reprezentant al judecatorilor Inaltei Curti de Casatie si Justitie, a fost inregistrata luni, 20 august, la Consiliu.
CSM mentioneaza ca, in conformitate cu "prevederile art. 35 lit. a din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii propune Presedintelui Romaniei eliberarea din functie a judecatorilor si procurorilor, cu exceptia celor stagiari".
"Pe cale de consecinta", arata CSM, "pentru a fi efectiva si pentru a produce efecte juridice, respectiv pentru ca persoana aflata intr-o atare situatie sa nu mai aiba calitatea de magistrat, trebuie ca cererea de demisie sa fie prezentata Plenului CSM, reunit in sedinta. Ulterior, hotararea Plenului se transmite Presedintelui Romaniei in vederea emiterii decretului de eliberare din functie, decret ce se publica in Monitorul Oficial".
"Data eliberarii din functia de magistrat este data publicarii decretului in Monitorul Oficial", subliniaza CSM.
Reamintim ca Mona Pivniceru a fost surprinsa saptamina trecuta de Romania TV in masina lui Adrian Nastase, in compania unei consiliere a fostului premier. Imediat dupa aparitia fotografiilor, Mona Pivniceru a declarat ca ia in calcul renuntarea la functia de ministru al Justitiei, pentru ca in cursul zilei sa spuna ca nu va renunta.
Mona Pivniceru: Mandatul lui Morar in fruntea DNA n-ar trebui prelungit
In ianuarie 2012, Mona Pivniceru declara intr-un interviu acordat Romania Libera ca mandatul lui Morar in fruntea DNA n-ar trebui prelungit, potrivit publicatiei citate. "Daca legea pune punct unui mandat, atunci punctul este punct. (...) Daca textul de lege nu permite continuarea mandatului, acel mandat nu trebuie continuat. Nu trebuie sa fortam nota. Daca a fost laudat, aceasta nu inseamna ca e singurul procuror din Romania care vrea sa-si faca bine profesia", a sustinut Pivniceru referitor la prelungirea activitatii lui Daniel Morar in fruntea DNA dupa ce i se termina mandatul.
In octombrie anul trecut, plenul CSM a decis sa sesizeze inspectia judiciara privind o serie de declaratii facute de procurorul sef al DNA, Daniel Morar, la Televiziunea Publica, unde acesta a criticat Inalta Curte de Casatie si Justitie. Solicitarea a fost sustinuta in plenul CSM de catre Mircea Aron, judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie, care a precizat ca are si mandatul judecatoarei Mona Pivniceru.
Declaratiile facute de Daniel Morar au fost condamnate si de Asociatia Magistratilor din Romania, condusa de Mona Pivniceru, care, la radul ei, a transmis o solicitare la CSM.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Minune
Lumea lu' Rotundu: Porolissum Zalău (partea II)
Ioan Rotundu
Reportaj de vacanţă (II)
Ioan Rotundu
N-o minţiţi pe Merkel!
Ce ne-a adus aici şi cum putem ieşi din criză
nu injecţii de lichiditate, ci proiecte de infrastructură
Pe fondul adâncirii crizei, numărul magazinelor care cumpără aur a crescut de patru ori
Rezultatele preliminare ale recensământului: 19.043.767 - populaţia stabilă a României
Adrian Năstase descrie condiţiile din penitenciar
CCR a primit de la Guvern datele solicitate
Zegrean: "Mâine vă lămurim cu toate"
Nova Apaserv a deschis noul centru de încasări!
Grenade aduse acasă cu căruţa
Botoşani: Frigiderele au încurcat socotelile firmei Dorna
afacerea cu laptele nu s-a prins
Memorialul Ipoteşti luat cu asalt de elevii merituoşi
Austriecii vor plomba drumurile din judeţul Botoşani
Un tânăr de 27 de ani a dispărut fără urmă
Ministerul Educaţiei preferă la conducerea şcolilor interimari
Ministerul Sănătăţii umflă schema personalului TESA
şi asta în timp ce există o acută criză de medici şi asistenţi, posturile fiind blocate
Ministerul Educaţiei trage de timp în examinarea conducerilor interimare ale IŞJ
AJOFM pregăteşte noi amenzi pentru agenţii economici
Traian Băsescu se întoarce la Cotroceni
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog