Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Economic
Fapt divers
Administraţie
Social
Sindicate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
18553
De la 07 Ianuarie 2003
122878620

Monica Macovei l-a dat în judecată pe Dan Şova

  • Şova va trebui să facă dovada că tatăl Monicăi a fost "general de securitate"
  • 18 September 2012, 23:00
Europarlamentarul Monica Macovei, impreuna cu mama ei, l-a actionat in judecata, marti, pe Dan Sova pentru afirmatiile "mincinoase" pe care le-a facut la adresa tatalui ei,Vasile R. Gherghescu, anunta Biroul de presa al europarlamentarului democrat-liberal, intr-un comunicat. Sova a afirmat ca tatal Monicai Macovei ar fi fost "general de securitate" si "seful securitatii Giurgiu". "I-am cerut domnului Dan Sova sa prezinte dovezi pentru afirmatiile calomnioase pe care le-a facut la adresa tatalui meu, dar nu are nicio dovada", a spus Monica Macovei.
Anterior, pe 9 septembrie, intr-o conferinta de presa, Monica Macovei i-a solicitat lui Dan Sova sa faca publice dovezile pe care si-a bazat aceste acuzatii (detalii aici), iar pe 10 septembrie, i-a trimis o scrisoare, inregistrata la Guvern, prin care ii cerea dovezi in scris. Dan Sova nu a prezentat nicio dovada, precizeaza Biroul de presa al europarlamentarului.
"In cadrul mai multor emisiuni ale posturilor de televiziune Antena3 si Realitatea TV, senatorul PSD Dan Sova a afirmat in repetate randuri ca tatal europarlamentarului Monica Macovei, Vasile R.Gherghescu, ar fi fost si .
In actiunea depusa la Tribunalul Municipiului Bucuresti, solicit ca domnul Dan Sova sa isi ceara public scuze pe aceleasi posturi de televiziune unde a facut acele afirmatii, pentru ca a mintit populatia si m-a calomniat, sa publice hotararea in 4 ziare nationale si sa plateasca daune morale in valoare de 700.000 lei", arata Monica Macovei.
Actiunea in instanta a fost depusa de Monica Macovei si de mama ei, deoarece afirmatiile mincinoase ale lui Dan Sova au prejudiciat atat demnitatea si imaginea ei, pe cea a mamei sale, Silvia Gherghescu, cat si memoria tatalui sau, se mai arata in comunicat.
In plangerea depusa impotriva lui Dan Sova, Monica Macovei sustine ca singura legatura profesionala a tatalui ei cu orasul Giurgiu a fost faptul ca in perioada 1945-1950 a avut functia de pedagog in aceasta localitate. Vasile R.Gherghescu nu a fost nici "general de securitate", nici "seful securitatii Giurgiu".
Monica Macovei considera ca "intentia de defaimare si denigrare este evidenta si se datoreaza unei lupte politice duse cu argumente mincinoase, iar atacul la adresa tatalui ei si implicit a mamei sale sunt doar o parte din campania negativa pe care USL o duce impotriva sa".
"Dan Sova este jurist, are discernamant si cunoaste foarte bine consecintele afirmatiilor sale. Responsabilitatea domnului Sova este cu atat mai mare cu cat ocupa functii de raspundere in Senatul si Guvernul Romaniei. Responsabilitatea a ceea ce faci si spui este valabila si pentru politicieni", mai spune Monica Macovei.
Agenţia de ştiri hotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Scrisoare de dragoste
Nicolae Negru: După Marşul Unirii
21 din cele 27 de ţări UE au deficite excesive
USL-ul scoate muncitorii în stradă
după Oltchim şi Câmpia Turztii anunţă proteste Metrorex şi RATB
Birocraţia care sufocă Franţa
1244 de agenţii guvernamentale, loc pentru bugetarii daţi afară din ministere
Maestrul aburelii
Dan Tapalagă
Criza politică din România a blocat aderarea la Schengen
principalii oponenti - Germania, Olanda şi Belgia
Demagogia şi incompetenţa USL afectează direct Botoşaniul
Minerale şi pietre zodiacale la Muzeul Judeţean Botoşani
Infrastructură de calitate în zona transfrontalieră
Flutur crede că în PDL mai sunt traseişti politici
Botoşani: Preşedintele CJ pune monopol pe deciziile consiliilor locale
Huncă se spală pe mâni de sancţionarea profesorilor aflaţi în culpă
Tinerii şomeri sunt invitaţi la angajare
Cadrele didactice rămase fără loc de muncă s-au plâns sindicatului
Ţurcani i-a lăsat pe medicii de familie fără cabinete
cică fiind proprietar, face ce vrea cu respectivele spaţii
Împăratul Ţurcanu îşi cârmuieşte moşia
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog