Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sport
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Comentarii
Mediu
Lumea lu' Rotundu

1 EURO = 4.6975 lei
1 USD = 4.1192 lei


Număr accesări
Astăzi:
6331
De la 07 Ianuarie 2003
66308023

Monitorizare atentă asupra copiilor instituţionalizaţi

  • 12 March 2008, 23:00
Pentru a preîntâmpina incidente nedorite în rândul copiilor aflaţi în sistem instituţionalizat, executivul Consiliului Judeţean Botoşani a dat dispoziţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului să instituie nişte comisii de verificare periodică a tuturor centrelor rezidenţiale. „Am dat dispoziţii să fie sporit numărul de personal şi să se dea o atenţie deosebită în special complexelor de apartamente, unde copiii au o libertate mai mare decât cei din centrele rezidenţiale. Totodată am cerut să ni se semnaleze toate problemele legate de încălcările regulamentului de ordine interioară”, a declarat vicepreşedintele CJ Botoşani, Dorin Ciuştea.
Măsurile au fost luate ca urmare a cazurilor de plecări din complexul de apartamente al unor tinere care s-au învoit şi nu au mai revenit. Cel mai grav fiind cazul Andreei Luminiţa Drilea care, după ce a fost dată în urmărire naţională, a murit într-un spital din Iaşi. „Anul trecut au fost două cazuri la Dorohoi, unul la Botoşani şi un caz de la Truşeşti, un băiat cu probleme psihice. De atunci nu mai sunt probleme. Cel puţin la mine nu au ajuns informaţii că ar fi abateri deosebite în centre. Sper nici să nu apară, dar trebuie să avem în atenţie copiii. În special, cei care depăşesc o anume vârstă, cei între 15-16 ani au tendinţa de a depăşi limitele în comportament”, a precizat Dorin Ciuştea.
Acesta susţine că a atras de nenumărate ori atenţia că, din păcate, nu există pârghiile legale pentru a fi înăsprite puţin condiţiile de existenţă în cadrul unor asemenea centre. Pe lângă faptul că trebuie să se conformeze regulilor de convieţuire, să nu facă gălăgie, să înveţe, să păstreze curăţenia, tinerii din aceste complexe trebuie să anunţe tot timpul unde pleacă, pe ce durată şi să se conformeze celor recomandate, în sensul să se întoarcă la ora stabilită.
„De regulă, cam pleacă în grupuri, atât de la centre, cât şi de la apartamente. Sunt nişte afinităţi între ei şi grupurile acestea mai au tendinţa de a exagera. Nu pot fi puse tot timpul persoane care să-i urmărească. Ar fi imposibil şi caraghios să punem copilul şi supraveghetorul. Nici părinţii nu merg cu copilul de 16 -17 ani în oraş”, susţine Ciuştea. Vicepreşedintele CJ Botoşani apreciază că şi poliţia a devenit ceva mai exigentă în ceea ce priveşte anturajul în care îşi petrec timpul liber copiii. (Eliza Sofian)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (1)]


Deocamdată, fără contracandidaţi
Ioan Rotundu
Horoscop
Insistenţă
Comentariul comentariilor (LXXIII)
(Ioan Rotundu)
Posibilitate de a lucra într-o bancă
Dascălii se plâng că s-au trezit că au calificative diminuate
Profesori sancţionaţi pentru erori în evaluarea tezelor cu subiect unic
Comisarul şef Zelincă a fost titularizat pe post
De ziua lor, comisarii de mediu au plantat pomi
Drumul care i-aduce un nou mandat de primar
Indisciplina şi abandonul şcolar vor fi monitorizate de poliţie
Botezi? Gasesti la noi tot ce ai nevoie pentru crestinarea pruncului!
Premiu de 60 000 de euro
10 miliarde de euro pentru agricultura românească
Cristi Hogaş terorizează Academia în ”Cu un pas înainte”
Comunicat de presă
Anunţ gen divertisment
Program TELE'M Botoşani, joi, 13 martie
Dezlegare la subvenţii în agricultură!
Sportul este mereu lăsat pe planul doi
Ţărăniştii botoşăneni vor un spate puternic
În încercarea de a face regulă, poliţiştii comunitari sunt înjuraţi
Pinoccho şi-a găsit partid pe măsura potenţei sale politice
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Botezi? Gasesti la noi tot ce ai nevoie pentru crestinarea pruncului!