Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Anunţuri
Fapt divers
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Anchete
Caricaturi
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
504
De la 07 Ianuarie 2003
122886153

Moscova nu exclude extinderea listei cu persoane carora li s-a interzis intrarea in Rusia

  • 1 June 2015, 23:00
Lista neagra cu cetateni americani si europeni carora le-a fost interzisa intrarea in Rusia poate fi extinsa daca Statele Unite si UE intensifica masurile restrictive impotriva cetatenilor rusi, a declarat Maria Zaharova, oficial din cadrul Ministerului rus de Externe, relateaza Interfax, citat de Mediafax. "Vom raspunde cu masuri similare oricaror schimbari. Se cheama principiul reciprocitatii. Este imposibil sa permitem sa fim tratati intr-un mod partinitor si practic nemotivat", a declarat luni Zaharova.
"Trebuie sa luam masuri similare celor luate de SUA si UE. Vorbim despre principiul elaborarii acestei liste. Am spus, de asemenea, ca este o masura fortata care nu ne place. Am spus ca speram sa anulam aceasta lista atunci cand inclinatiile catre astfel de liste vor lua sfarsit in SUA si UE", a declarat ea.
Zaharova si-a exprimat surprinderea fata de reactia occidentala la lista neagra cu oficiali europeni.
Ea a declarat ca informatiile cu privire la aceste restrictii sunt disponibile de multa vreme. "Am inceput sa discutam in mod regulat ca trebuie sa luam masuri similare celor ale SUA si UE de un an si jumatate, nu doar prin canale diplomatice, ci si public. Declaratiile unor diplomati de rang inalt, ministrii adjuncti, emisari rusi la organizatiile internationale, in care au spus clar ce vom face, pot fi gasite in presa", a explicat ea.
Zaharova a afirmat ca aceasta frenezie coincide cu perioada unei relative stabilitati in relatiile dintre Rusia si Occident.
"Imediat ce situatia se calmeaza si incepe un dialog constructiv pe tema acordurilor de la Minsk si pe alte subiecte, avem impresia ca cineva chiar vrea sa creeze o alta polemica din nimic", a adaugat ea.
Ofiterul de presa al Serviciului European de Actiune Externa (SEAE) a anuntat sambata ca autoritatile ruse au furnizat o lista cu persoane a caror intrare in Rusia este interzisa. Aceasta cuprinde 89 de nume, iar SEAE a calificat-o arbitrara si fara fundament.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Evreul şi arabul
Reţeta zilei: Tocană oltenească cu carne de vită şi cârnaţi
Horoscopul zilei
Baronul de Văculeşti clădeşte stivă de viceprimari
Doi cretini PSD propun o lege aiuritoare
Ioan Rotundu
Primar din Arges: Preoti avem cate patru intr-o biserica, de nici nu stii cui sa ii mai dai bani
Dar medici veterinari - lipsa
Supermarketurile sa doneze unor ONG umanitare alimentele care se apropie de data expirarii
Cum va fi vremea pana pe 14 iunie
Primarul care a promis „casă nou㔠cetăţenilor din comuna Coţuşca
Caricatura zilei: Efectul măririi alocaţiei
Botoşani: La schitul Balş, pe drumul defrişărilor
Ioan Rotundu
Victor Ponta despre reducere TVA la alimente
E o masura economica, dar si sociala. Practic, salariile si pensiile cresc prin aceasta masura. Evaziunea fiscala va fi mult mai mica
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog