Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Economic
Sănătate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
19015
De la 07 Ianuarie 2003
122904664
Motivare instanta:

Oprescu a fost interceptat in duba Politiei in timp stabilea cu Stanca sa respecte "codul tacerii"

  • 6 October 2015, 23:00
Primarul suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, si fostul sau sofer Cristian Stanca, zis Grenada, au fost interceptati in duba Politiei in timp ce stabileau prin semne sa respecte "codul tacerii". Detalii despre aceasta intalnire se afla in motivarea deciziei din 30 septembrie, prin care Tribunalul Bucuresti a admis propunerea DNA de prelungire cu 30 de zile a masurii arestarii preventive pe nume lui Sorin Oprescu si a altor inculpati din dosar, noteaza Agerpres.
Unul dintre motivele invocate de un judecator de drepturi si libertati de la tribunal este si acela ca Oprescu ar putea influenta desfasurarea anchetei daca va fi lasat in libertate, prin faptul ca ar comunica liber cu ceilalti inculpati din dosar.
"Deloc de neglijat in privinta inculpatilor Oprescu Sorin si Stanca Cristian este si "discutia" pe care cei doi au purtat-o la data de 17.09.2015 in autovehiculul apartinand D.G.P.M.B. destinat transportului persoanelor private de libertate, din care rezulta ca primul este in continuare interesat ca persoanele apropiate lui sa pastreze tacerea cu privire la activitatea infractionala derulata impreuna, in timp ce al doilea este dispus sa pastreze aceasta tacere.
In acest sens, se remarca ca, pe parcursul discutiei ce a urmat intre cei doi inculpati, dupa ce s-au salutat si a urmat un scurt moment de liniste, inculpatul Stanca Cristian i-a spus din buze inculpatului Oprescu Sorin: "Nu" si, dupa 2 secunde, a facut cu degetul aratator un semn in forma de X in dreptul buzelor. Or, simplul fapt ca inculpatii au profitat de prima ocazie pe care au avut-o pentru a asigura ca a fost respectat "codul tacerii" este exemplificativ pentru prejudiciile care ar fi aduse urmaririi penale daca inculpatii ar putea sa comunice in mod liber", se arata in motivare.
Judecatorul mai aminteste si episodul din seara zilei de 5 septembrie, cand, pe holurile DNA, Sorin Oprescu i-a indicat in mod repetat lui Bogdan Popa: "Nu dam declaratii...", "N-o sa dam declaratii", "Nu dam declaratii, chemam avocatu'".
Pe 30 septembrie, Tribunalul Bucuresti a admis cererea DNA de prelungire cu 30 de zile a masurii arestului preventiv in cazul primarului suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, in dosarul in care este acuzat de luare de mita.
Potrivit DNA, in perioada 2013 - 2015, un grup bine organizat, la care a aderat si Sorin Oprescu, a infiintat in administratia locala din municipiul Bucuresti un sistem prin care operatorii economici care doreau sa primeasca anumite contracte din partea institutiilor publice aflate in subordinea primarului trebuiau sa remita o parte din profitul brut realizat din executia acelora, cu titlu de mita, unor factori de decizie din cadrul aparatului primarului.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: La morgă
Horoscopul zilei de 7.10.2015
Reţeta zilei: Roşii şi ardei pentru ciorbe
Botoşani: Staţiunea Popăuţi îşi dă sufletul. ASAS îi ţine lumânarea
UE propune Turciei un plan de cooperare privind imigratia, inclusiv deportari din Romania
Nicolae Banicioiu, despre legalizarea platilor informale facute de pacienti catre medici:
Cuvantul spaga trebuie sa ne iasa din minte. E de fapt un set de tarife bine reglementat
DNA cere inchisoarea pentru patru membri ai familiei Anghel pentru santajarea lui Mircea Basescu
Progoza FMI pentru Romania, revizuita in crestere puternica
Crestere economica de 3,4% in acest an si de 3,9% in 2016
PSD nu va face parte dintr-un guvern in care nu are functia de prim ministru
Vaccinarea si puscaria: cine ar trebui sa fie cel mai aspru pedepsit
Ce probleme de ordin legal ridica initiativa care obliga magazinele sa vanda carne, fructe si legume romanesti in proportie de 51%
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog