Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Decese
Reportaje
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
24131
De la 07 Ianuarie 2003
122909780

Mult, mult zgomot pentru ...3 metri pătraţi de pământ!

  • 26 July 2007, 23:00
Conform afirmaţiilor părţii considerate vătămate, Ruxandra Atodiresei, din satul Poiana, conflictul la care facem referire începe de fapt în urmă cu doi ani, când vecinul Dumitru Pitorac, profitând de decesul soţului femeii, ar fi intrat abuziv pe terenul acesteia, construind un gard din pari şi sârmă, cam la 30-40 de centimetri în interiorul perimetrului moştenit de bătrână. De ce a aşteptat un an şi jumătate vădana să rezolve situaţia, nu am aflat de persoana care ne-a sesizat situaţia, cert este că, după mai multe discuţii, acesta a reclamat situaţia la primărie şi poliţie. Nu cu mult timp în urmă, o comisie a Primăriei Flămânzi, din care au făcut parte agenţii agricoli Achiţei şi Anghel, a verificat la faţa locului sesizarea, dând dreptate femeii, motiv pentru care femeia, ajutată de mai mulţi vecini, a început să construiască un gard cu suporţi din beton pe amplasamentul care i s-ar fi cuvenit.
Lucrurile s-au complicat şi mai tare în urmă cu o săptămână, când ginerele lui Dumitru Pitorac, pe nume Dan Rebenciuc, a solicitat la rândul său o comisie la faţa locului, susţinând că decizia anterioară a reprezentanţilor primăriei nu este corectă. Din nou s-au făcut măsurători la Poiana în prezenţa agenţilor agricoli, a viceprimarului Dan Manole, ba chiar şi a unui reprezentant al poliţiei care, conform afirmaţiilor inspectorului şef Marcel Şchiopu, “s-a deplasat la faţa locului pentru a evita ivirea unei situaţii conflictuale, lucru care nu s-a întâmplat”. S-au măsurat ambele terenuri încă o dată, “apoi comisia a plecat, cerându-ne să încetăm construirea gardului timp de 4-5 zile, până când va veni soluţia corectă de la primărie. Ieri, Ruxandra Atodiresei a primit schiţa şi răspunsul comisiei, conform căruia, deoarece s-a constat că-i lipseşte o porţiune de teren de circa trei metri pătraţi (aţi citit bine, 3 metri pătraţi! - n.a.), i s-a oferit terenul lipsă în altă parte, undeva mai în spate. Femeia este foarte nemulţumită, deoarece nu vrea ca cei trei metri să-i fie daţi în altă parte, ea vrea tot pământul la un loc, şi pentru asta e capabilă să meargă şi până în pânzele albe. Noi credem că viceprimarul Manole nu avea de ce să se amestece sau să ne ceară să scoatem stâlpii de la gard dacă nu existau interese ca terenul lui Pitorac să rămână intact. Toată lumea din Poiana vorbeşte că viceprimarul a fost mituit cu brânză şi cu alte produse lactate de Dan Rebenciuc, care este şef de stână, ca să se ia o hotărâre în defavoarea bătrânei. ”, susţine reprezentantul Ruxandrei Atodiresei.
Pentru a vedea cum stau lucrurile, ne-am deplasat la Primăria Flămânzi, unde am discutat despre situaţia creată cu agentul agricol Costel Achiţei, de la care am aflat că a făcut parte din ambele comisii. “Prima dată am delimitat terenul ca să nu iasă scandal, a doua oară am făcut noi măsurători, în urma căreia a reieşit că, deşi vecinului femeii, Dumitru Pitorac, are terenul întreg, fără plusuri, femeii îi ies lipsă circa 3 – 4 metri pătraţi de teren. Azi dimineaţă, femeia a venit din nou la Primărie şi ne-a spus că nu mai are nevoie de nici o comisie deoarece va solicita intabularea terenului şi va aştepta verdictul expertului, care va face măsurători cu telemetrul, vrând să spună probabil că nu are încredere în noi”, ne-a spus agentul agricol Achiţei, acelaşi care, auzind de încercarea de “mituire” a viceprimarului, a afirmat: “eu îl cunosc bine pe Rebenciuc şi nu îl văd pe el să îşi aprindă paie în cap pentru o suprafaţă aşa mică de pământ. Mită dai când e vorba de o afacere necurată în stil mare, nu când e vorba de pământ, că aici e vorba de intravilan şi când e vorba de pământul lui, de proprietatea sa, vine omul şi îţi dă cu toporul în cap”.
Auzind întâmplător discuţia, primarul Dumitru Micuţaru ne-a confirmat că, tot în cursul dimineţii, femeia a trecut şi pe la el, solicitându-i explicaţii despre decizia luată de comisia de punere în posesie. “I-am spus că nu are cum să rămână în pierdere, că va primi diferenţa de pământ în altă parte, că acesta este decizia comisiei şi că dacă nu îi convine măsurătoarea, nu are decât să ceară intabularea terenului şi cu rezultatul expertului, să se adreseze instanţelor de judecată, pentru a vedea ce se întâmplă”, a declarat primarul Micuţaru. Am vrut să aflăm şi părerea viceprimarului Manole despre acuzaţiile aduse de susţinătorii Ruxandrei Atodiresei, dar acesta era plecat din localitate. (Agenţia de Ştiri Flămânzi)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Anunţ-concurs
Plăteşte generos pentru un teren în buricul târgului
Reinventarea istoriei românilor continuă la Chişinău
Program TELE’M Botoşani, vineri, 27 iulie
Într-un dialog român-francez, a fost inaugurat noul sediu al primăriei
Sute de săvineni l-au condus pe Solomonescu pe ultimul drum
Un nou apel la linişte în sistemul sanitar botoşănean
Se plânge că parlamentarii l-au abandonat
Ciuştea le taie aripile săvinenilor
Chioşcurile din spitale sunt trimise în subsoluri
Muzeul Judeţean va primi în gazdă secţia de etnografie
Consilierii judeţeni au votat pentru intrarea în legalitate a romilor
Primii paşi în programul de evaluare a stării de sănătate
Reabilitarea Şcolii Populară de Artă amânată pentru 2008
Amenzi usturătoare pentru arderea miriştilor
Guralic face mişto din cei ce nu-i împărtăşesc convingerile
CJ şi-a rectificat bugetul
Culturile de primăvară pot fi, cu noroc, salvate
În paradis
Horoscop
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog