Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Economic
Editorial
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Anchete
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
9669
De la 07 Ianuarie 2003
122869736

Multe controverse în depoziţia de martor a Ralucăi Stâncescu

  • Ioan Rotundu
  • 23 March 2018, 23:00
Marţi, 20 martie a.c. la Judecătoria Botoşani a avut loc un nou termen de judecată în a dosarului în care Cătălin Stavără fost Borcoi, perceput drept un membru al lumii interlope botoşănene, este judecat penal pentru abandon de familie, reclamantul fiind fosta sa soţie Anca Jijie.
La acest termen a fost audiată ca martor Raluca Stâncescu, fost prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani, amanta lui Cătălin Stavără, ambii trimişi în judecată pentru mai multe infracţiuni de corupţie.
Procesul a fost judecat de către judecătoarea Lăcrămioara Lemnaru care a făcut echipă cu Raluca Stâncescu la Judecătoria Săveni, cele două având o strânsă prietenie. Deşi recuzată, Lemnaru n-a acceptat să se retragă de la judecarea acestui proces, motiv pentru cei din familia Jijie s-o suspecteze că va face o judecată în favoarea cuplului Stavăr㠖 Stâncescu.
Marţi, Raluca Stâncescu s-a prezentat în sala de judecată pentru a depune mărturie în favoarea lui Cătălin Stavără judecat pentru abandon, neplătind Ancăi Jijie pensia de întreţinere pentru fiica lor încredinţată mamei după divorţ. Depoziţia Ralucăi Stâncescu apare destul de ciudată în acest dosar de vreme ce ea, în perioada de referinţă, avea statut de demnitar al statului, statut care nu-i permitea să aibă un anturaj dubios şi să se implice în familia altor persoane.
Stâncescu a recunoscut că relaţia sa cu Stavără a fost de concubinaj (n-a specificat dacă relaţia lor mai continuă) şi că acesta n-a avut niciodată un loc de muncă. Cu toate acestea, Stâncescu a susţinut că Stavără avea sume importante de bani din care i-a dat şi Ancăi Jijie în contul pensiei de întreţinere dar că nu există acte doveditoare.
Putem lesne constatat că de vreme ce Stavără u avea un loc de muncă dar avea bani, înseamnă că banii proveneau din activitatea sa de interlop, într-o astfel de situaţie Stâncescu devenindu-i un fel de complice.
A mai declarat Stâncescu că şi ea i-a dat bani fetei lui Stavără aflată în îngrijirea mamei, că i-a cumpărat diverse obiecte de îmbrăcăminte, că i-a plătit ore de pian dar că nu a cerut bon fiscal, ceea ce l-a determinat pe un bărbat din sală să constate cu voce tare „Ai făcut evaziune fiscală!”.
Stâncescu a mai recunoscut şi faptul că a încercat să-i găsească un loc de muncă lui Stavără ca gardian la Penitenciarul Botoşani dar că acesta a căzut la examenul psihologic. Iată şi dovada că Stâncescu a făcut trafic de influenţă, uzând de poziţia sa de înalt demnitar al statului.
Judecătoarea Lemnaru a lăsat-o să spună verzi şi uscate, fără a-i pune întrebarea esenţială în ce calitate s-a implicat în viaţa familiei Anca Jijie. Nu i-a pus nici întrebarea esenţială de ce nu l-a îndrumat pe Stavără să plătească pensia de întreţinere pentru a evita să fie judecat penal pentru abandon de familie. Cârdăşia dintre judecătoare şi cuplul de amanţi Stavăr㠖 Stâncescu a fost evidentă pentru toţi cei din sală.
Întrebată dacă se află în duşmănie cu familia Jijie, Stâncescu a declarat că este în relaţii bune., chiar amicale. O mărturie manipulatoare, falsă de vreme ce Stâncescu şi Stavără sunt trimişi în judecată de DNA pentru şantaj la adresa familiei Jijie şi fabricarea lui Ioan Jijie a unui dosar de falsă evaziune fiscală. Pronunţarea a fost stabilită pentru data de 2 aprilie a.c. Iată soluţia pe scurt: „Amână pronunţarea la data de 02 aprilie 2018. Pronunţată în şedinţa publică din 20 martie 2018.”

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul zilei de 24.03.2018
Bancul zilei: Contradicţia contradicţiei
Lumea lu’ Rotundu a ajuns din nou la Chişinău
Ioan Rotundu
Vocea Basarabiei n-are ecou la Bucureşti
Ioan Rotundu
Obrăznicia unguraşului Kelemen Hunor
Ioan Rotundu
ÎCCJ răstoarnă scorul penal în favoarea Ralucăi SAtâncescu şi a lui Buliga
Ioan Rotundu
SUA si China trag primele salve in razboiul comercial. Primele victime: pietele financiare
Cinci români au murit în explozia de la uzina chimică din Cehia
Catrenul săptămânii
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 23-03.2018
Nicuşor Constantinescu, achitat într-un dosar în care iniţial primise 6 ani închisoare
Iohannis: Decizia în privința lui Kovesi va fi luată după Paşti
Klaus Iohannis: L-am rugat pe Juncker să lămurească aspectele din scrisoarea premierului Dăncilă
Nu cred că este o imixtiune
Lumea lu' Rotundu: Vocea Basarabiei
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog